reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
jedyneczka no bardzo sie ciesze ze wszystko oki i ze dbasz o ta moja synową ale mogłabys troche przybrac na wadze a nie taki przecinak bedziesz

Mysza ja z połówką cytryny poszłam i sobie przed każdym łykiem wciskałam.. Jak dla mnie to 75 straszna była... też miałam 3 pobrania daj znać jak wyniki bo ja jak czytam w necie to mi wychodzi, że mam za wysoki cukier a mój gin mówi, że ograniczyć słodycze i się nie przejmować..

Ja już po wczorajszej wizycie. A myślałam że już nie dojde tak mnie nogi bolały od chodzenia po sklepach. Pózniej czekałam dwie godzinki na moją kolej i jak mierzyła mi ciśnienie to 140/80 jak zawsze miałam tak ze 115/70. Synek oczywiscie został synkiem i jak dała na buźke to mały pokazał język. Mały waży 950 gram i wszystko jest ok. Ja przytyłam następne 2 kg. I mam zrobić mocz,krew i glukoze 75

dziewczyny ja mam dopiero wizytę 16-ego kwietnia więc chciałam tak ok 9-ego zabrać się za te badania. Pójdę jak M będzie miał wolne. Po świętach to może wyniki nie będą za dobre :-D Ale z drugiej strony zostaję w domu i sama wszystko tylko dla nas przygotowuję, więc aż takiej wyżerki nie będzie. Jeszcze tak jak Gaja muszę zrobić mocz i morfologię.

Gaja gratuluję wizyty. Widzę, że synuś już duży :-) Niech dalej zdrowo rośnie.

Jedyneczka, ciesze się ze z córeńką wszystko w porządku, a że ty nie tyjesz?- to nie mam pojęcia jak to robisz szczęściaro ;)
Gaja cieszę się że i u ciebie wszystko ok :)

gaja - dratki, jaki z niego byku, moja Pola na przelomie 21 i 22 tc wazyla 340 g !
ciekawe ile wazy teraz?
co zrobic by przekonac gina by zrobil mi usg? Ja chodze prywatnie (pakiet medicover), ale on nie ma sprzetu przy sobie i wypisuje skierowania, ktore ja realizuje u specjalistow ds ultrasonografii, wiem ze kolejne usg, ktore przysluguje jest pomiedzy 28-32 tc - kontrolne. tesknie za widokiem mojej malej!

miluszka ja chodze do enel-med tez pakiet (nie jakis wypas) i tez gin daje skierowania na usg, ale nie robi problemu, jak mam jakies wątpliwości, cos gniecie, kłuje to mu mówię, że się martwię czy z dzidzią ok i z reguły sam pyta: to co, może usg, jesli ma pani byc spokojniejsza?

reklama
ewelad - no widzisz moj tak nie reaguje, on dla uspokojenia ma w gabinecie maszynerie do tetna dla dzidziusia i mi ja zawsze puszcza, a ja glubie sie ciesze jak mysz do sera. Stesknilam sie jednak za mala juz bardzo! Ostatni raz widzialam ja 4 tygodnie temu, chcialabym moc za 2/3 znow ja zobaczyc.

Do góry