reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

miluszka ja tez przytylam juz 10 kilo i nie chce wiecej ale wiadomo ze przytyjemy. na hematokryt nie wiem-ja na hemoglobinke tylko o tym miesku i marchewce i szpinaku wiem. emih kiedys pisala ze tez natka pietruszki pomaga-o ile sie nie myle. sprobuj to mieso i traktuj to jako lekarstwo ;-) :-) po porodzie nie bedziesz musiala a wrecz nie bedziesz mogla ;-) ps-ja tez walczylam z zaparciami po odstawieniu fajek (dlatego zrobie naprawde WSZYSTKO byle by tego zelaza nie brac). i tak jak ty sliweczki sa codziennie rano spozywane :-) dzien wczesniej zalewam 5-6 malych sliwek wrzatkiem i rano nastepnego dnia na czczo jem to i pije. plus pare innych rzeczy i wtedy dopiero jest ok ;-)

zrobilysmy tu straszny off topic...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
miluszka sprobuj to mieso i traktuj to jako lekarstwo ;-) :-) :
to teraz potrzebuje jakis dobry przepis na miesko, gulaszyk pyszny robie, ale moze cos z tej wolowin?? ale to pewnie trzeba dusic tysiac lat swietlnych :/

ok, buraczki, miesko, szpinak. Zobaczymy!
ale mnie dziwi bo samo zelazo we krwi mam bardzo dobre ;/ a hemoglobine juz slaba :(

że masz infekcję ... bardzo możliwe, że jakiś antybiotyk będziesz musiała dostać. Wszelkie infekcje, a zwłaszcze te "na dole" są potencjalnie niebezpieczne dla dziecka

że masz infekcję ... bardzo możliwe, że jakiś antybiotyk będziesz musiała dostać. Wszelkie infekcje, a zwłaszcze te "na dole" są potencjalnie niebezpieczne dla dziecka
- kurcze ale mnie nic tam nie piecze i dbam o higiene :/ ale uplawow znacznie wiecej ostatnio zauwazylam, napisalama do swojego gina w tej sprawie!
Moje wyniki hematokrytu i hemoglobiny - ocenil na bez groznych odchylen, wizyta w terminie planowanym. To podgladanie wynikow i ocenianie w sieci przez medicover oraz korespondowanie z lekarzami jest naprawde dobrym rozwiazaniem.

i jeszcze BURAKI na hemoglobinę.
tak tak buraki rowniez :-)

miluszka o bakteriach w moczu pisala kiedys tiffi chyba-ze jak -ze tak powiem-pobierasz mocz do pojemnika :)-)) to najlepiej robic to z zalozonym tamponem-wtedy minimalizuje sie te bakterie.

przepisy na miesko sa przerozne-ja np wolowine to jem zwykle z rosolu lub zupy ktora gotuje wlasnie na wolowinie. inne sposoby troche pomijam bo wolowine dlugo sie przygotowuje. aha-jeszcze zrazy zawijane z wolowiny robie i bitki. natomiast z wieprzowiny mozna naprawde duzo kombinowac-szaszlyki, sosy z bitkami, pieczenie-polecam bo latwo sie robi i na dlugo starcza. noi o czywiscie ten gulasz. tak na poczekaniu to mi przychodzi do glowy. rozne bogracze mozesz zrobic...hmmmm.... no nie wiem co jeszcze...moze podduszone i podsmazone z warzywami a'la chinszczyzna. jak cos mi jeszcze wpadnie do glowy to dopisze :-)

No ja po wizycie i wszystko oki, lalunia zdrowa i to najważniejsze:-)dzis była główką do dołu (co wizyta inaczej się obraca:-p) z lewej placki a z prawej nózie i takm mnie dzis własnie kopała z 7cm powyżej pępka tylko nie wiedziałam czy to girki czy rąsie:tak:Nie przytyłam od ostatniej wizyty, mówię że ostatnio dobrze się czuje a że remont to spaceruje po sklepach to kazał nie przeginać z tym chodzeniem i że mam podjeść przez swięta bo według niego mało troszke przybieram:baffled:Malutka waży 880 tętno 143, ja cisnienie wyjątkowo duże dziś bo 112/60:-pno i zapytałam o glukoze sama bo nic nie mówił sam:confused:mówi tak tak, oczywiście zrobić przed kolejną wizyta, mam 75 glukoze a badanie przed i 2 godz. po.Chcał mnie podebrać i pyta czy okna myje i porządki robię na święta he he ja że nie bo wymieniam i wogóle nie opłaca się sprzątać przed remontem i nie gotuje nawet bo do rodziców jade:-)to powiedział że bardzo dobrze i własnie jeść jeść i jeść,:-)
Szyjka twarda zamknięta więc spoko.

miluszka jak pisałam na ogólnym mam wyniki krwi jak ty i są wg. gina dobre, w poprzedniej ciąży zresztą takie też miałam i inny lekarz też twierdził że oki więc się nie martw.O moczu nic nie wiem bo tu akurat mam wszystko dobrze.Mięso najlepsze na krew ale ja się nie zmuszę za często jeść, nie dam rady choć robie co moge:no:myślę że organizm wie czego potrzebuje i daje znać bo ostatnio zjadłam 2 schabowe jak nigdy w życiu:szok:od jutra robię marchewkowo buraczane soki:tak:

aha i mówiłam że nie życzyłabym sobie w tym roku upałów przed porodem bo puchnięcie itp. to powiedział że mi nie grozi bo zazwyczaj przy wyższym cisnieniu się pojawia, ciekawe czy ma racje,zgadza wam się dziewczyny z tym cisnieniem?

reklama
Do góry