reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Ja wczoraj miałam USG połówkowe :) Pewnie jako ostatnia :)
Maja Natalka została już oficjalnie "na papierze" płcią żeńską więc już nic się nie powinno zmienić :p

Jest troszkę starsza niż wynika to z OM (poród na 30/07/2010)
według pomiarów mogę urodzić już od 18/07/2010 (według pomiarów kości udowej i brzuszka). Według pomiarów główki wychodzi 27.07 i 04.08. Generalnie średnio dzień porodu przesunął się na 26.07.2010. Młoda ma małą głowę ale za to dłuuuugie nogi :p Nogi to po mamie :p

Średni wiek ciąży wyszedł na 23 tyg i 2 dni, mała waży 647g
BPD-56,1mm
HC 204,1 mm
AC196,9mm
FL43,5mm
Serduszko - 149/min

Generalnie wszystko na swoim miejscu, nie powodów do obaw :D z czego jestem prze-szczęśliwa :)

Lekarz mówi, że może być duża ( a Kacper urodził się o czasie z wagą 2850) więc zobaczymy dalej jak to będzie. Oby nie była zbyt duża :p

Acha a staraliśmy się o dziecko 3 cykle - zaszłam w czwartym :p celowanym na owulację bo po odstawieniu krążków owulacje miałam bardzo bolesne (nie wiedzieć czemu) :p Generalnie w każdym cyklu byłam pewna, że się udało bo męczyłam małża w odpowiednich dniach - M nie narzekał :p. Niestety okazywało się, że się nie udało. Po czwartym maiłam już zgłosić się do lekarza no bo coś nie tak a tu pachhh dwie kreseczki :p

Ostatnia edycja:
reklama
olyv - gratuluję udanej wizyty. Nie martw się ja niby termin mam na początek lipca, a moja Niunia jest młodsza :-). Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę (czego nikomu a zwłaszcza sobie nie życzę :-D) że możemy przenosić ciąże. Ale w końcu każda z nas urodzi. Najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe !!!

Hi hi pewnie, prędzej czy później każda z nas się wysypie :p Ale przynajmniej teraz mam bata na M. - zakaz piwkowania od połowy lipca bo przecież w każdej chwili mogę zacząć rodzić :pPPP A co jak ja nie mogę to M też nie może piwkować :p

Olyv na 30 lipca :) to już wszystkie urodzą i będą Ci tu na forum pisać jak to strasznie było. Dobrze, że wszystko ok!! Mój mały ma dużą główkę i krótkie nóżki - nie po mamie :)

Olyv gratulacje kochana! bedziesz miala parke tak jak ja! :tak:
terminem sie nie przejmuj... ja wg. OM mam na 15.07 a wg USG miedzy 23 a 30.07... :sorry2:

Mój suwaczek się wogóle nie przesuwa. Więc teraz na badaniu byłam w 26t 1 dc . Ale z usg jest starszy o 6 dni.Nam się udało za pierwszym razem.

mi tez sie wydaje ze moj suwaczek stoi w miejscu ja termin mam na 16 lipca ponoc chociaz chcialabym zeby ten czas szybciej lecial moze zacznie bo 30 kwietnia moj ost dzien w pracy aa na drugi dzien przeprowadzka powoli zaczne sie urzadzac i jakos zleci ten czas :) dokladnie dziewczyny kazda z nas w koncu urodzi . Szczerze to boje sie chwili kiedy zaczna sie skurcze itp bo nie wiem czego sie wogole spodziewac niecierpie bolu i boje sie ze odwale jakas szopke np 3 wojna swiatowa w szpitalu itp .

reklama
ja już po wizycie:-)
wszystko ok-a to jest najważniejsze!!! mała waży już 1kg50gram! więc jest już co nosić;-) fikała tak, ze lekarz aż się dziwił:-D mam nagraną płytkę i zdjęcie-postaram się wkleić, jeszcze dziś-tylko jak M wróci, bo ja mam mam problem ze skanerem;-) witamin, mam nie brać nadal, badanie moczu powtórzyć, bo tak jak pisałam pojawiło się białko...

Do góry