reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Ja wczoraj miałam USG połówkowe :) Pewnie jako ostatnia :)
Maja Natalka została już oficjalnie "na papierze" płcią żeńską więc już nic się nie powinno zmienić :p

Jest troszkę starsza niż wynika to z OM (poród na 30/07/2010)
według pomiarów mogę urodzić już od 18/07/2010 (według pomiarów kości udowej i brzuszka). Według pomiarów główki wychodzi 27.07 i 04.08. Generalnie średnio dzień porodu przesunął się na 26.07.2010. Młoda ma małą głowę ale za to dłuuuugie nogi :p Nogi to po mamie :p

Średni wiek ciąży wyszedł na 23 tyg i 2 dni, mała waży 647g
BPD-56,1mm
HC 204,1 mm
AC196,9mm
FL43,5mm
Serduszko - 149/min

Generalnie wszystko na swoim miejscu, nie powodów do obaw :D z czego jestem prze-szczęśliwa :)

Lekarz mówi, że może być duża ( a Kacper urodził się o czasie z wagą 2850) więc zobaczymy dalej jak to będzie. Oby nie była zbyt duża :p

Acha a staraliśmy się o dziecko 3 cykle - zaszłam w czwartym :p celowanym na owulację bo po odstawieniu krążków owulacje miałam bardzo bolesne (nie wiedzieć czemu) :p Generalnie w każdym cyklu byłam pewna, że się udało bo męczyłam małża w odpowiednich dniach - M nie narzekał :p. Niestety okazywało się, że się nie udało. Po czwartym maiłam już zgłosić się do lekarza no bo coś nie tak a tu pachhh dwie kreseczki :p

Ostatnia edycja:
reklama
olyv - gratuluję udanej wizyty. Nie martw się ja niby termin mam na początek lipca, a moja Niunia jest młodsza :-). Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę (czego nikomu a zwłaszcza sobie nie życzę :-D) że możemy przenosić ciąże. Ale w końcu każda z nas urodzi. Najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe !!!

Hi hi pewnie, prędzej czy później każda z nas się wysypie :p Ale przynajmniej teraz mam bata na M. - zakaz piwkowania od połowy lipca bo przecież w każdej chwili mogę zacząć rodzić :pPPP A co jak ja nie mogę to M też nie może piwkować :p

Olyv na 30 lipca :) to już wszystkie urodzą i będą Ci tu na forum pisać jak to strasznie było. Dobrze, że wszystko ok!! Mój mały ma dużą główkę i krótkie nóżki - nie po mamie :)

Olyv gratulacje kochana! bedziesz miala parke tak jak ja! :tak:
terminem sie nie przejmuj... ja wg. OM mam na 15.07 a wg USG miedzy 23 a 30.07... :sorry2:

Mój suwaczek się wogóle nie przesuwa. Więc teraz na badaniu byłam w 26t 1 dc . Ale z usg jest starszy o 6 dni.Nam się udało za pierwszym razem.

mi tez sie wydaje ze moj suwaczek stoi w miejscu ja termin mam na 16 lipca ponoc chociaz chcialabym zeby ten czas szybciej lecial moze zacznie bo 30 kwietnia moj ost dzien w pracy aa na drugi dzien przeprowadzka powoli zaczne sie urzadzac i jakos zleci ten czas :) dokladnie dziewczyny kazda z nas w koncu urodzi . Szczerze to boje sie chwili kiedy zaczna sie skurcze itp bo nie wiem czego sie wogole spodziewac niecierpie bolu i boje sie ze odwale jakas szopke np 3 wojna swiatowa w szpitalu itp .

reklama
ja już po wizycie:-)
wszystko ok-a to jest najważniejsze!!! mała waży już 1kg50gram! więc jest już co nosić;-) fikała tak, ze lekarz aż się dziwił:-D mam nagraną płytkę i zdjęcie-postaram się wkleić, jeszcze dziś-tylko jak M wróci, bo ja mam mam problem ze skanerem;-) witamin, mam nie brać nadal, badanie moczu powtórzyć, bo tak jak pisałam pojawiło się białko...

Do góry