reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
_louise_ - no ja wlasnie za tym miechem nie przepadam :/ drob w zasadzie sam szamie, jak gulasz sobie zrobie to raz na miesiac :( no ale co zrobic jak nie lubie, moze ryb wiecej? ryby pomoga?

miluszka dokladnie jak tweenie napisala. hemoglobinka rosnie od czerwonego miesa , za ktore uwaza sie wolowine i wieprzowine. wieprzowina jest srednio zdrowa-choc ja i tak lubie-chyba najbardziej. ale wolowine polecam naprawde-sprobuj-dla dobra dzidziolka i swojego. bo tak to Ci faktycznie zel;azo zapisza. a to powoduje jak wiadomo zaparcia a zaparcia tycie i choroby. ja wole naprawde codziennie zjesc troche tego miesa niz pozniej zelazo.
takiej z rosolku wolowiny nie lubisz? :-) a ryby tak tak-zwlaszca w 3 trymestrze wskazane

ewcik no ja tez w sumie zadnej niedowagi nie mialam szczegolnej 47 kilo przy 157 cm wzrostu. to i tak wszystko zalezy od wspolczynnika BMI. moj byl niski wiec wg tego moge przytyc 13-18 kilo. nie wiem jednak czy lekarze na tto patrza. za bardzo bym nie chciala bo juz teraz zaczynaja mi sie problemy z kregoslupem. a pozniej to nie wiem co bedzie... przed ciaza moja masazystka powiedziala ze ja z moim slabym kregoslupem w czesci ledzwiowej nie moge przytyc nawet odrobine bo bede miala powazne klopoty. ale nie da sie przy ciazy nie przytyc. szkoda tylko ze az tak duzo mi sie udaje... :-(

Ostatnia edycja:
bo tak to Ci faktycznie zel;azo zapisza. a to powoduje jak wiadomo zaparcia a zaparcia tycie i choroby. ja wole naprawde codziennie zjesc troche tego miesa niz pozniej zelazo.
(
- o nie tylko zadne zaparcia!! juz z nim walczylam, do tej pory staram sie 2/3 sliwki suszone dziennie jesc, tyc nie chce absolutnie!!!!!!! juz mam 11 wiecej i naparwde wystarczy!!
- ale od tego miesa hematokryt wzrosnie czy hemoglobina??
- co jeszcze na hematokryt?

Ja biorę tabletki prenatal clasic i dha i wszystko w normie :) no poza cukrem....
ja nie biore NIC i wszystko w normie. witaminy to nie zloty srodek na wszystko a podobno dzieci po nich b duze rosna. jak ktos tylko moze nie brac to nie widze potrzeby-lepiej naturalne witaminki przyjmowac. ale niektorzy musza jak wyniki zle i wtedy to uzasadnione jest.

jak jest niska hemoglobina, to jest niski hematokryt...

A co do zaparć - zaczęły się "kwiatki" jak zaczęłam jeść witaminy dla ciężarnych, a one mają dużo żelaza. Mogę zjeść kilogram kiwi, dopić mlekiem i zagryźć śliwkami, a nic mnie nie rusza :zawstydzona/y: Nie wiem, jak to teraz będzie, bo mam jeść żelazo na receptę, w dodatku w podwojonej dawce :dry:

magdzia to dobrze że wizyta udana i że z infekcją masz już spokuj, oby do końca;-)brałam ascofer z Emi w ciąży ale tak mnie żołądek bolał po nim że przestałam za zgodą ginki choć miałam hb 10,8-11 nie kazała mi brać.A ty ile masz hemoglobinky?Kto też tam mieszka w twoim brzuszku ?:-)/QUOTE]

Hemoglobiny miałam teraz 11,7, dopiero dziś 2 tabletkę wzięłam ale jak bedzie coś nie tak to też nie będę brac. Niestety nadal nie wiem kto mieszka w moim brzuszku bo nie miałam robionego USG, może dowiem się na następnej wizycie 26 kwietnia

reklama
a nic mnie nie rusza :zawstydzona/y:
- ja Ci moge polecic to co mi pomoglo, a naprawde sie meczylam (5 dni potrafilam bez - glownie w 1 trymestrze), zalewalam na noc 2/3 suszone sliwki woda niegazowana i rano naczczo wypijalam te wode i jadlam te sliwki, pozniej przez pol godziny nic nie jadlam. Sliwki rozwodnione smaczne nie sa, ale naprawde dzialalo!!
teraz wystarczy jak same szuszone podjem ze 2 i pestki ze slonecznika i dyni wcinam.

Do góry