reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
zdecydowanie nie mam takich problemów. Jestem ciepłolubna. W Egipcie w sierpniu było mi zimno, tak więc wszystko już wiecie w tej kwestii.
Tak więc, niech podczas porodu Mała się spręży, bo mi dupka zmarznie:-D:-D:-D

zdecydowanie nie mam takich problemów. Jestem ciepłolubna. W Egipcie w sierpniu było mi zimno, tak więc wszystko już wiecie w tej kwestii.
Tak więc, niech podczas porodu Mała się spręży, bo mi dupka zmarznie:-D:-D:-D

hehe to załóż grube skarpety przynajmniej :-) jak w nogi ciepło to połowa sukcesu.
a zresztą napewno się zgrzejesz;-) więc spokojnie hihihi

Wczorajsza wizyta u gina była dość szybka, nie robił mi USG tylko podłączył do KTG, słyszałam bicie serduszka mojego Maleństwa :-) na tzw "samolot" mnie nie brał gdyż jakoś nie miałam ostatnio problemów z infekcją po Nystatynie (wyniki z moczu też były dobre) więc uznał to za zbędne. Przytyłam kolejne 3 kg :-D gin mówił, że oprócz tych spadków wagi to przytyłam już ponad 7 kg i mam trochę przystopować i na spacerkach nie łykać hamburgerów itp. :-p ale ja takich rzeczy nie jem, więc może się uda jeszcze tylko niewiele przytyć, ogólnie ciśnienie w normie, dzidzia się rusza, wyniki z glukozy wyszły w normie, na czczo miałam 65 a po godzinie 90 więc jestem spokojna. Jedyne co zaniepokoiło lekarza to spadek hemoglobiny, dlatego kazał mi brać 3 razy dziennie Ascofer.
Ogólnie wizyta udana, na następną mam iść 26 kwietnia i wtedy będzie mi robił to 3 USG potrzebne w czasie ciąży więc może w końcu moje Maleństwo ukaże czy to Jaś czy Alicja ;-)

magdzia super, że wizytka udana i z dzidzią wszystko dobrze:-) mi też gin za każdym razem powtarza, że za dużo przytyłam.. ale nie wiem, od czego to jej gadanie zależy, bo tak..
teraz na wizycie w czwartek byłam, to od ostatniej 2kg na plusie, a ginka, że za dużo (choć powiedziała, że to przez moja tarczycę ta waga ), przede mną wchodziła moja koleżanka w 22 tyg, w ciągu miesiąca przytyła 7kg:szok: a moja gin powiedziała jej: a niech Pani się nie martwi i pozwala sobie na przyjemności, po ciązy pani zrzuci:wściekła/y: i gdzie tu sprawiedliwość? może powiedziała jej tak, bo ta moja koleżanka przed ciążą była dużo szczuplejsza ode mnie?:confused:

magdzia to dobrze że wizyta udana i że z infekcją masz już spokuj, oby do końca;-)brałam ascofer z Emi w ciąży ale tak mnie żołądek bolał po nim że przestałam za zgodą ginki choć miałam hb 10,8-11 nie kazała mi brać.A ty ile masz hemoglobinky?Kto też tam mieszka w twoim brzuszku ?:-)

miluszka ja zawsze byłam zmarzluchem, stopy ręce zimne a teraz M zimno a ja w majciochach i koszulce śmigam i jeszcze mi gorąco:-p

Magdzia gratuluję udanej wizyty. Mam nadzieję, że 26-ego dowiesz się kto wynajmuje lokal :-D
Coś mi się zdaje, że na następnej wizycie też się dowiem, że mało hemoglobiny. Ona u mnie tak systematycznie spada :-)

reklama
no dziewczyny ja odebralam wyniki i bede potrzebowala waszej pomocy:
glukoza naczczo:
glukoza (jedn. tradyc.) 73,9 mg/dl norma: 70-105
glukoza (jedn. Sl) 4,1 mmol/l norma:3,89-5,83

glukoza po 50g
glukoza (jedn. tradyc.) 109 mg/dl
glukoza (jedn. Sl) 6,05 mmol/l

ale norm nie podali - nie wiem wiec czy to dobre wyniki czy zle??

leci mi hematokryt i hemoglobina:
hemoglobina 11,7 g/dl norma: 12,0-16,0
hematokryt 34,8% norma: 37,0-47,0

co z tym fantem zrobic? wiem, ze pewnie przepisza zelazo, ale moze wczesniej (bo dopiero 12.04 mam gina cos jesc czy cos??)

Do góry