reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
zdecydowanie nie mam takich problemów. Jestem ciepłolubna. W Egipcie w sierpniu było mi zimno, tak więc wszystko już wiecie w tej kwestii.
Tak więc, niech podczas porodu Mała się spręży, bo mi dupka zmarznie:-D:-D:-D

zdecydowanie nie mam takich problemów. Jestem ciepłolubna. W Egipcie w sierpniu było mi zimno, tak więc wszystko już wiecie w tej kwestii.
Tak więc, niech podczas porodu Mała się spręży, bo mi dupka zmarznie:-D:-D:-D

hehe to załóż grube skarpety przynajmniej :-) jak w nogi ciepło to połowa sukcesu.
a zresztą napewno się zgrzejesz;-) więc spokojnie hihihi

Wczorajsza wizyta u gina była dość szybka, nie robił mi USG tylko podłączył do KTG, słyszałam bicie serduszka mojego Maleństwa :-) na tzw "samolot" mnie nie brał gdyż jakoś nie miałam ostatnio problemów z infekcją po Nystatynie (wyniki z moczu też były dobre) więc uznał to za zbędne. Przytyłam kolejne 3 kg :-D gin mówił, że oprócz tych spadków wagi to przytyłam już ponad 7 kg i mam trochę przystopować i na spacerkach nie łykać hamburgerów itp. :-p ale ja takich rzeczy nie jem, więc może się uda jeszcze tylko niewiele przytyć, ogólnie ciśnienie w normie, dzidzia się rusza, wyniki z glukozy wyszły w normie, na czczo miałam 65 a po godzinie 90 więc jestem spokojna. Jedyne co zaniepokoiło lekarza to spadek hemoglobiny, dlatego kazał mi brać 3 razy dziennie Ascofer.
Ogólnie wizyta udana, na następną mam iść 26 kwietnia i wtedy będzie mi robił to 3 USG potrzebne w czasie ciąży więc może w końcu moje Maleństwo ukaże czy to Jaś czy Alicja ;-)

magdzia super, że wizytka udana i z dzidzią wszystko dobrze:-) mi też gin za każdym razem powtarza, że za dużo przytyłam.. ale nie wiem, od czego to jej gadanie zależy, bo tak..
teraz na wizycie w czwartek byłam, to od ostatniej 2kg na plusie, a ginka, że za dużo (choć powiedziała, że to przez moja tarczycę ta waga ), przede mną wchodziła moja koleżanka w 22 tyg, w ciągu miesiąca przytyła 7kg:szok: a moja gin powiedziała jej: a niech Pani się nie martwi i pozwala sobie na przyjemności, po ciązy pani zrzuci:wściekła/y: i gdzie tu sprawiedliwość? może powiedziała jej tak, bo ta moja koleżanka przed ciążą była dużo szczuplejsza ode mnie?:confused:

magdzia to dobrze że wizyta udana i że z infekcją masz już spokuj, oby do końca;-)brałam ascofer z Emi w ciąży ale tak mnie żołądek bolał po nim że przestałam za zgodą ginki choć miałam hb 10,8-11 nie kazała mi brać.A ty ile masz hemoglobinky?Kto też tam mieszka w twoim brzuszku ?:-)

miluszka ja zawsze byłam zmarzluchem, stopy ręce zimne a teraz M zimno a ja w majciochach i koszulce śmigam i jeszcze mi gorąco:-p

Magdzia gratuluję udanej wizyty. Mam nadzieję, że 26-ego dowiesz się kto wynajmuje lokal :-D
Coś mi się zdaje, że na następnej wizycie też się dowiem, że mało hemoglobiny. Ona u mnie tak systematycznie spada :-)

reklama
no dziewczyny ja odebralam wyniki i bede potrzebowala waszej pomocy:
glukoza naczczo:
glukoza (jedn. tradyc.) 73,9 mg/dl norma: 70-105
glukoza (jedn. Sl) 4,1 mmol/l norma:3,89-5,83

glukoza po 50g
glukoza (jedn. tradyc.) 109 mg/dl
glukoza (jedn. Sl) 6,05 mmol/l

ale norm nie podali - nie wiem wiec czy to dobre wyniki czy zle??

leci mi hematokryt i hemoglobina:
hemoglobina 11,7 g/dl norma: 12,0-16,0
hematokryt 34,8% norma: 37,0-47,0

co z tym fantem zrobic? wiem, ze pewnie przepisza zelazo, ale moze wczesniej (bo dopiero 12.04 mam gina cos jesc czy cos??)

Do góry