reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urodziłam w 23 tyg ciąży.

Przepraszam dziewczyny, ale spedzam teraz czas od rana do poznego wieczora u mojej córeczki. Generalnie nic nie wie zmienia. Bardzo mało przytyła od urodzenia bo na dzien dzisiejszy wazy 530g a ma 2 msc i 1 dzie2 dni. Zaczeła tolerowac znow pokarm, no i caly czas czekamy. Rozmawiałam z pania doktór Pauliny o kangurkowaniu, obiecała mi ze w przyszły weekend bedziemy probowac poniewaz jej stan jest stabilny, chyba ze cos sie zmieni to to przelozymy ;) wiecie jak sie ciesze ;) Buziaki dla Alex od Paulinki ;) Pewnie naszyn maluchom bylo by razniej jakby kolo siebie w inkubatorze lezaly ;) hih

reklama
A co najlepsze Alex wizualnie jest wieksza od Paulinki. Mi zdjec nie pozwalaja robic ale i tak z ukrycia daje rade, moj J zasłania inkubator a ja pstrykam fotki, zaraz wrzuce nowe Pauli zdjedzie robione 2 dni temu ;)

Oj, jak zaczniesz kangurowac, jak malutka poczuje Ciebie to ruuuuuuuuszy z kopyta:) Zobaczysz!!!!
Czekamy na zdjęcia z niecierpliwością:)

Super wiadomosci!!!Ciesze sie bardzo ze jest dobrze .Zycze Ci zeby to kangurkowanie wypalilo w weekend naprawde to duzo daje ,zobaczysz ze poczujesz sie lepiej psychicznie a przedewszystkim PAULINKA poczuje Twoje cieplo ktore dobrze wplywa na rozwoj dziecka.A waga Paulinki sie nie przejmuj ona urodzila sie mniejsza niz Alex i zobaczysz ze przyjdzie czas ze zacznie szybciej przybierac.No fajnie by bylo gdy nasze dziewczynki lezaly obok siebie wtedy i mamusie moglyby czesciej z soba pogadac.PA-POZDRAWIAM!!!

Wejdz na moj profil i Asi tam mamy albumy POZDRAWIAM

dla mnie kosmos..
Nawet jak Franula ważył już 3 kg i leżał w otwartym łóżeczku to nie mógł mieć przy sobie żadnej szmacianej zabawki.. pajacyka z melodyjką, kt go uspokajała musiałam wkładać w plastikowy worek.. Żadnego kangurowania.. dotykania.. aż mnie serce zabolało jak oglądała Twoje zdjęcia.. No i to siedzenie godzinami na twardym zydelku.. Super, że u Was jest inaczej. Po ludzku..

reklama
Asia-zobaczysz że mała zacznie przybierac na wadze.Mały Szymuś też sie długo zbierał a teraz już kawał chłopa z niego, ponad dwa kilo!
A zdjęcia sa cudne i dopiero jak sie zobaczy kogos o "normalnych" rozmiarach przy maleństwach to sobie uświadamiam, jakie tp kruszynki... a mnie sie wydawało że mój ARTI z waga 2470 był malutki...a obok Alex ta owieczka to z bijacym serduszkiem może?
a tak z innej beczki, powiedzcie dlaczego maluchom tak szeroko układają nózki.Paulinka ma tam zrobione? mnie sie wydaje,że to jakoś strasznie niewygodna pozycja...a może jest jakis powód...bioderka czy coś?

Ostatnia edycja:
Do góry