reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urodziłam w 23 tyg ciąży.

Przepraszam dziewczyny, ale spedzam teraz czas od rana do poznego wieczora u mojej córeczki. Generalnie nic nie wie zmienia. Bardzo mało przytyła od urodzenia bo na dzien dzisiejszy wazy 530g a ma 2 msc i 1 dzie2 dni. Zaczeła tolerowac znow pokarm, no i caly czas czekamy. Rozmawiałam z pania doktór Pauliny o kangurkowaniu, obiecała mi ze w przyszły weekend bedziemy probowac poniewaz jej stan jest stabilny, chyba ze cos sie zmieni to to przelozymy ;) wiecie jak sie ciesze ;) Buziaki dla Alex od Paulinki ;) Pewnie naszyn maluchom bylo by razniej jakby kolo siebie w inkubatorze lezaly ;) hih

reklama
A co najlepsze Alex wizualnie jest wieksza od Paulinki. Mi zdjec nie pozwalaja robic ale i tak z ukrycia daje rade, moj J zasłania inkubator a ja pstrykam fotki, zaraz wrzuce nowe Pauli zdjedzie robione 2 dni temu ;)

Oj, jak zaczniesz kangurowac, jak malutka poczuje Ciebie to ruuuuuuuuszy z kopyta:) Zobaczysz!!!!
Czekamy na zdjęcia z niecierpliwością:)

Super wiadomosci!!!Ciesze sie bardzo ze jest dobrze .Zycze Ci zeby to kangurkowanie wypalilo w weekend naprawde to duzo daje ,zobaczysz ze poczujesz sie lepiej psychicznie a przedewszystkim PAULINKA poczuje Twoje cieplo ktore dobrze wplywa na rozwoj dziecka.A waga Paulinki sie nie przejmuj ona urodzila sie mniejsza niz Alex i zobaczysz ze przyjdzie czas ze zacznie szybciej przybierac.No fajnie by bylo gdy nasze dziewczynki lezaly obok siebie wtedy i mamusie moglyby czesciej z soba pogadac.PA-POZDRAWIAM!!!

Wejdz na moj profil i Asi tam mamy albumy POZDRAWIAM

dla mnie kosmos..
Nawet jak Franula ważył już 3 kg i leżał w otwartym łóżeczku to nie mógł mieć przy sobie żadnej szmacianej zabawki.. pajacyka z melodyjką, kt go uspokajała musiałam wkładać w plastikowy worek.. Żadnego kangurowania.. dotykania.. aż mnie serce zabolało jak oglądała Twoje zdjęcia.. No i to siedzenie godzinami na twardym zydelku.. Super, że u Was jest inaczej. Po ludzku..

reklama
Asia-zobaczysz że mała zacznie przybierac na wadze.Mały Szymuś też sie długo zbierał a teraz już kawał chłopa z niego, ponad dwa kilo!
A zdjęcia sa cudne i dopiero jak sie zobaczy kogos o "normalnych" rozmiarach przy maleństwach to sobie uświadamiam, jakie tp kruszynki... a mnie sie wydawało że mój ARTI z waga 2470 był malutki...a obok Alex ta owieczka to z bijacym serduszkiem może?
a tak z innej beczki, powiedzcie dlaczego maluchom tak szeroko układają nózki.Paulinka ma tam zrobione? mnie sie wydaje,że to jakoś strasznie niewygodna pozycja...a może jest jakis powód...bioderka czy coś?

Ostatnia edycja:
Do góry