reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Dziewczyny czy to prawda, że jeśli w badaniu nasienia wyszło, że czas upłynnienia wynosi 60 min to powinnam te 60 min leżeć po seksie? Mąż mąz zrobił z tego programu, nie konsultował z lekarzem, ale tak mi powiedziała znajoma.
Nie mama pojęcia ale ja w tym cyklu w którym udało mi się zajść w ciążę z wizytą w toalecie po seksie czekałam dość długo, a zdarzało się że i tak zasnęłam🙈
Teraz chyba też tak spróbuję 🤪

reklama
A właśnie @LadyCaro i diodowy na pipce boli ..
No ale są sposoby np krem znieczulajacy emla..smarujesz się 2h przed zabiegiem, zawijasz się w folie spożywcza i przed zabiegiem zdejmujesz 😂
No ale mniej boki niż górna warga.
Ja miałam takie wrażenie przy strzałach że widzę wszystkie kostki w czaszce i cala szczękę jak na pantomogramie
Ja w zeszlym roku zaczęłam robić depilacje laserową. Najpierw pachy, żeby zobaczyć jak to wygląda- tragedia ale do przeżycia, bo jednak mało strzałów. Potem zaczęłam całe nogi i przy linii majtek- bo taki był mój cel. Laser Vectus, chłodzący, cuda na kiju ale tak boli, że ja prdl :D jestem już po 5 zabiegach ale każdy kolejny jest gorszy :D i za każdym razem mówię, że gdyby to był mój pierwszy zabieg i tak by bolało jak dziś to rzuciłabym to w pizdu xd Chociaż przyznam, że był taki jeden dzień i jeden zabieg, że nie bolało więc kazałam zacząć kosmetyczce też laser na wąsik i brodę :D Wąsik i broda to lajt, wręcz przyjemność podług tego co przeżywam na nogach (zwłaszcza tył ud, ja prdl przypalanie człowieka na żywo). Ale suma sumarum efekt jest tak zajebisty, że daje się palić żywcem dalej :D zero podrażnień, zero wrastających włosów, idealnie gładkie ciało bez kropeczek. Mąż mnie namawia na całe bikini ale chyba musieliby mnie uśpić :D PS. Nigdy nie chodźcie na laser w okolicach okresu, w ogóle tam nie chodźcie aż chce się powiedzieć :D

Tak ginekolog z kliniki. Stwierdził, że powinna być homozygota i w takim wypadku takie samo badanie mam zrobić ja, ale może faktycznie umówimy się najpierw do genetyka i on spojrzy na to profesjonalnym okiem.
absolutnie nie będę się tutaj bawić w wyrokowanie, bo genetyka to za poważna sprawa. W takiej sytuacji dla świętego spokoju poszłabym do genetyka z wynikiem i skonsultowała konieczność badania Ciebie. Wizyta u genetyka ok 300 zł, badanie ok 500 zł. Kalkulacja jest taka, że albo wizytą zaoszczędzisz ok 200 zł, albo popłyniesz kolejne 500zł.

Natomiast mam nadzieje, że trochę moja wiadomość Cie uspokoiła, że mamy taki sam wynik i nikt nas nie kieruje na dodatkową diagnostykę (plus nie jestem odosobnionym przypadkiem). I gdyby było to coś poważnego to po wpisaniu w Google "heterozygota intromu 9 genu CFTR" to wyskoczyłoby Ci miliony odnośników. Atak naprawdę to co znajdziesz to nieprawidłowości genu CFTR i za co odpowiadają. A cały gen u Was jest prawidłowy.
I co macie wpisane jako komentarz po drugiej stronie? Bo u nas nie ma nic o nosicielstwie. A np przy moim nieprawidłowym kariotypie, czy w pakiecie trombofilia jest opisane z czym to się wiąże.

Dziewczyny, u mnie 7 dni po IUI, właśnie mnie zaczął boleć brzuch jak na okres, zwariować idzie😵‍💫. Jeszcze dzisiaj praca z domu, a tu nie mam klimatyzacji, więc się roztapiam🫠 Oprócz tego pies był cały dzień wkurwiający i nie dawał mi pracować 😃 DOBRZE ŻE JUŻ WEEKEND

reklama
Na mukowiscydozę zachoruje dziecko, które dostanie wadliwy gen od obojga rodziców, dlatego, jeżeli u jednego wyszła mutacja to warto, żeby druga osoba też zrobiła sobie badanie.

Jeśli się okaże, że obydwoje rodziców są nosicielami (heterozygotą) to szansa, że dziecko będzie chore wyniesie 25%.

Do góry