reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
A właśnie @LadyCaro i diodowy na pipce boli ..
No ale są sposoby np krem znieczulajacy emla..smarujesz się 2h przed zabiegiem, zawijasz się w folie spożywcza i przed zabiegiem zdejmujesz 😂
No ale mniej boki niż górna warga.
Ja miałam takie wrażenie przy strzałach że widzę wszystkie kostki w czaszce i cala szczękę jak na pantomogramie
Ej jest też lidokaina w sprayu, nie trzeba w tej folii jeździć!

Dziewczyny , powiedzcie mi , dzisiaj jest mój 31 DC , cykle zazwyczaj mam 27-32 , ostatni byłam 21 dni , test owulacyjny był pozytywny w 15 i 16 DC , w 23 DC zrobiłam proga był ponad 10 , według kalendarzyka @ powinna być w 29 DC na ten moment jej nie ma , przez 3 dni bolał mnie brzuch podobnie jak na @ , od 2 dni przestał , a dzisiaj zaczął mnie mega kłóć lewy jajnik tak jak przy owulacji ,podobne , do tego mam sporo kremowego/lekko złotego śluzu ale bez zapachu , co u mnie jest dziwne bo przed @ zawsze jest sahara , na ciążę się nie nastawiam bo po takim czasie to raczej nierealne , ale może wiecie co to może być innego , co zbadać ?

A właśnie @LadyCaro i diodowy na pipce boli ..
No ale są sposoby np krem znieczulajacy emla..smarujesz się 2h przed zabiegiem, zawijasz się w folie spożywcza i przed zabiegiem zdejmujesz 😂
No ale mniej boki niż górna warga.
Ja miałam takie wrażenie przy strzałach że widzę wszystkie kostki w czaszce i cala szczękę jak na pantomogramie
to ja jednak narazie zostanę przy maszynce... :D

Dziewczyny , powiedzcie mi , dzisiaj jest mój 31 DC , cykle zazwyczaj mam 27-32 , ostatni byłam 21 dni , test owulacyjny był pozytywny w 15 i 16 DC , w 23 DC zrobiłam proga był ponad 10 , według kalendarzyka @ powinna być w 29 DC na ten moment jej nie ma , przez 3 dni bolał mnie brzuch podobnie jak na @ , od 2 dni przestał , a dzisiaj zaczął mnie mega kłóć lewy jajnik tak jak przy owulacji ,podobne , do tego mam sporo kremowego/lekko złotego śluzu ale bez zapachu , co u mnie jest dziwne bo przed @ zawsze jest sahara , na ciążę się nie nastawiam bo po takim czasie to raczej nierealne , ale może wiecie co to może być innego , co zbadać ?
a nie miałaś ostatnio żadnej infekcji? Nawet lekkiego przeziębienia?
Co do tego bólu jajnika to ja jeszcze niedawno myślałam, że zawsze wiem kiedy mam owulacje bo bolał mnie w tym czasie jajnik, ale na wizycie u ginekolog do mnie powiedziała, że pęcherzyk jest na tyle duży, że pewnie jutro będzie owulacja (a mnie bolało 2 dni wcześniej) mało tego bolało mnie po prawe,j a pęcherzyk był po lewej. Kiedyś moja fizjoterapetka urogin. mówiła mi, że kobiety dość często myślą, że mają ból jajnika, a to zupełnie co innego boli, nie wytłumaczę dokładnie jak ona mi tłumaczyła ale coś na zasadzie, że macica nie jest podparta żadnym układem kostnym, wisi sobie tak jakby i często to te chyba więzadła czy coś bolą, nieraz mięśnie a lbo jeszcze coś innego. Ostatnio mnie często boli jakby jajnik jak się śmieję albo jak mam mocno pełen pęcherz, ale jak byłam się zbadać u ginekolog to wszystko w porządku.
A jeśli chodzi o śluz może to być jakaś infekcja intymna, jeśli np byłaś przeziębiona mogła Ci się przesunać miesiączka, a infekcje przyciągają inne infekcje, organizm osłabiony... albo wydłużyć faza luteralna, ale równie dobrze może to być torbiel - testy przewidują owulacje, ale nie ma gwarancji, że pęcherzyk pękł.
Opcji jest wiele, pewnie nawet wszystkich nie wyczerpałam, tak czy siak, dla pewności zrób test, jeśli będzie negatywny a przez kilka kolejnych dni nie będzie miesiączki to może dla pewności umów się do ginekologa, niech zrobi Ci wymaz i usg.
PS Mnie testy owulacyjne nigdy nie zawodziły a w poprzednim cyklu 4 razy w cyklu miałam pozytywne w odstępach czasowych. Po pierwszym 2 dni negatywnego i zaczeło mnie boleć właśnie jakby jajnik wiec zrobiłam test i znowu pozytywny i potem robiłam do końca cyklu był jeszcze 2 razy pozytywny a okres przyszedł w czasie zgodnie z 1szym pozytywnym.

Dziewczyny czy to prawda, że jeśli w badaniu nasienia wyszło, że czas upłynnienia wynosi 60 min to powinnam te 60 min leżeć po seksie? Mąż mąz zrobił z tego programu, nie konsultował z lekarzem, ale tak mi powiedziała znajoma.

reklama
Ja miałam laser, który niszczy włosy z cebulkami i one nie odrastają. Bólowo najlepsze jest przykładanie lodu chwilę przed - nic nie czuć.

Do góry