reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Pięknie opisałaś jak należy indywidualnie podchodzić do całego przypadku i patrzeć holistycznie. Ciekawe co piszesz o tym progesteronie przy KIR AA, nie spotkałam się jeszcze z taką informacją, u mnie też nikt nie zwracał na to uwagi. Progesteron miałam zawsze bardzo ładny naturalnie (powyżej 20, ostatnia 36).
Jaka dawka accofilu i przy naturalnych staraniach jak rozpisano jego stosowanie? Już od owulacji?
Wiesz co, odnośnie tego progesteronu o którym mówiła żeby suplementować to przyjęłam jako fakt i nie przyszło mi do głowy, żeby o to dopytywać, a mówiła o nim w kontekście poprawnego zagnieżdżania nie pytając o wynik mojego naturalnego ( sama jej powiedziałam, że 10 z haczykiem naogół) jednak co rozmowa telefoniczna to nie na żywo a i tak dopiero po wiele rzeczy więcej chciałoby się dopytywać. Chciała przekazać mi jak najwięcej informacji i o jak najwięcej kwestii o Nas wypytać, był to szczegółowy wywiad. Mówiła o tym, że to ważne żeby nie doszło do wczesnego poronienia, żeby zagnieżdżenie było prawidłowe. Accofil mam brać w dzień owulacji jednorazowo całą ampułkę, a po ewentualnym pozytywie 1/3 dawki co 2 dzień. Wkleje wytyczne poniżej.
A przypomnisz mi : Czy Ty dostałaś od immuno zalecenie Accofilu, mimo że udaje się zachodzić w ciąże? Pani dr wspominała, że jak nie ma innych utrudnień u pary to jest jakiś tam odsetek z kirem AA gdzie udaje się bez leków uzyskać i utrzymać ciąże, ale w większości jej przypadków potrzebne jest wsparcie. Ja ją tak zrozumiałam, ale niestety jakość połączenia była wtedy taka sobie, więc też nie wiem na ile dobrze odczytałam jej słowa.

Załączniki

• 20240709_160842.jpg
    20240709_160842.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 55
Akurat w HLA-C mamy różnicę, bo ja jestem C2C2, a mąż mieszany. @anyżowa dzisiaj rano trochę więcej o tym napisała, no i przewijała się tutaj taka tabelka, która pokazuje na czym polega problem.
To zależy, co dziecko odziedziczy po ojcu.
Na płodowe HLA-C składają się geny od ojca i od matki. A ten rysunek przedstawia jakie są ryzyka przy danym kirze i HLAC płodu co do problemów z zagnieżdżaniem możliwością poronień i wystąpieniem stanu przedrzucawkowego.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiesz co, odnośnie tego progesteronu o którym mówiła żeby suplementować to przyjęłam jako fakt i nie przyszło mi do głowy, żeby o to dopytywać, a mówiła o nim w kontekście poprawnego zagnieżdżania nie pytając o wynik mojego naturalnego ( sama jej powiedziałam, że 10 z haczykiem naogół) jednak co rozmowa telefoniczna to nie na żywo a i tak dopiero po wiele rzeczy więcej chciałoby się dopytywać. Chciała przekazać mi jak najwięcej informacji i o jak najwięcej kwestii o Nas wypytać, był to szczegółowy wywiad. Mówiła o tym, że to ważne żeby nie doszło do wczesnego poronienia, żeby zagnieżdżenie było prawidłowe. Accofil mam brać w dzień owulacji jednorazowo całą ampułkę, a po ewentualnym pozytywie 1/3 dawki co 2 dzień. Wkleje wytyczne poniżej.
A przypomnisz mi : Czy Ty dostałaś od immuno zalecenie Accofilu, mimo że udaje się zachodzić w ciąże? Pani dr wspominała, że jak nie ma innych utrudnień u pary to jest jakiś tam odsetek z kirem AA gdzie udaje się bez leków uzyskać i utrzymać ciąże, ale w większości jej przypadków potrzebne jest wsparcie. Ja ją tak zrozumiałam, ale niestety jakość połączenia była wtedy taka sobie, więc też nie wiem na ile dobrze odczytałam jej słowa.
Ja mam 1/2 dawki Accofilu co 72H. Mimo naszej zawiłości problemu to dostałam Accofil ze względu na wywiad i badania. I mimo tego, że ja w ciąże zachodzę i to bardzo szybko, bo 1-2 cykle. U mnie dr Sydor widzi większa konieczność accofilu niż heparyny. I jak cytuje "Biorąc Accofil to tak jakby Pani posadziła drzewo z już rozrośniętymi korzeniami." W kontekście zagnieżdżenia i formowania łożyska.
A wytyczne mam takie same jak Ty. Przeraża mnie ta kontrola morfologii.

Do góry