reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Pięknie opisałaś jak należy indywidualnie podchodzić do całego przypadku i patrzeć holistycznie. Ciekawe co piszesz o tym progesteronie przy KIR AA, nie spotkałam się jeszcze z taką informacją, u mnie też nikt nie zwracał na to uwagi. Progesteron miałam zawsze bardzo ładny naturalnie (powyżej 20, ostatnia 36).
Jaka dawka accofilu i przy naturalnych staraniach jak rozpisano jego stosowanie? Już od owulacji?
Wiesz co, odnośnie tego progesteronu o którym mówiła żeby suplementować to przyjęłam jako fakt i nie przyszło mi do głowy, żeby o to dopytywać, a mówiła o nim w kontekście poprawnego zagnieżdżania nie pytając o wynik mojego naturalnego ( sama jej powiedziałam, że 10 z haczykiem naogół) jednak co rozmowa telefoniczna to nie na żywo a i tak dopiero po wiele rzeczy więcej chciałoby się dopytywać. Chciała przekazać mi jak najwięcej informacji i o jak najwięcej kwestii o Nas wypytać, był to szczegółowy wywiad. Mówiła o tym, że to ważne żeby nie doszło do wczesnego poronienia, żeby zagnieżdżenie było prawidłowe. Accofil mam brać w dzień owulacji jednorazowo całą ampułkę, a po ewentualnym pozytywie 1/3 dawki co 2 dzień. Wkleje wytyczne poniżej.
A przypomnisz mi : Czy Ty dostałaś od immuno zalecenie Accofilu, mimo że udaje się zachodzić w ciąże? Pani dr wspominała, że jak nie ma innych utrudnień u pary to jest jakiś tam odsetek z kirem AA gdzie udaje się bez leków uzyskać i utrzymać ciąże, ale w większości jej przypadków potrzebne jest wsparcie. Ja ją tak zrozumiałam, ale niestety jakość połączenia była wtedy taka sobie, więc też nie wiem na ile dobrze odczytałam jej słowa.

Załączniki

• 20240709_160842.jpg
    20240709_160842.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 54
Akurat w HLA-C mamy różnicę, bo ja jestem C2C2, a mąż mieszany. @anyżowa dzisiaj rano trochę więcej o tym napisała, no i przewijała się tutaj taka tabelka, która pokazuje na czym polega problem.
To zależy, co dziecko odziedziczy po ojcu.
Na płodowe HLA-C składają się geny od ojca i od matki. A ten rysunek przedstawia jakie są ryzyka przy danym kirze i HLAC płodu co do problemów z zagnieżdżaniem możliwością poronień i wystąpieniem stanu przedrzucawkowego.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiesz co, odnośnie tego progesteronu o którym mówiła żeby suplementować to przyjęłam jako fakt i nie przyszło mi do głowy, żeby o to dopytywać, a mówiła o nim w kontekście poprawnego zagnieżdżania nie pytając o wynik mojego naturalnego ( sama jej powiedziałam, że 10 z haczykiem naogół) jednak co rozmowa telefoniczna to nie na żywo a i tak dopiero po wiele rzeczy więcej chciałoby się dopytywać. Chciała przekazać mi jak najwięcej informacji i o jak najwięcej kwestii o Nas wypytać, był to szczegółowy wywiad. Mówiła o tym, że to ważne żeby nie doszło do wczesnego poronienia, żeby zagnieżdżenie było prawidłowe. Accofil mam brać w dzień owulacji jednorazowo całą ampułkę, a po ewentualnym pozytywie 1/3 dawki co 2 dzień. Wkleje wytyczne poniżej.
A przypomnisz mi : Czy Ty dostałaś od immuno zalecenie Accofilu, mimo że udaje się zachodzić w ciąże? Pani dr wspominała, że jak nie ma innych utrudnień u pary to jest jakiś tam odsetek z kirem AA gdzie udaje się bez leków uzyskać i utrzymać ciąże, ale w większości jej przypadków potrzebne jest wsparcie. Ja ją tak zrozumiałam, ale niestety jakość połączenia była wtedy taka sobie, więc też nie wiem na ile dobrze odczytałam jej słowa.
Ja mam 1/2 dawki Accofilu co 72H. Mimo naszej zawiłości problemu to dostałam Accofil ze względu na wywiad i badania. I mimo tego, że ja w ciąże zachodzę i to bardzo szybko, bo 1-2 cykle. U mnie dr Sydor widzi większa konieczność accofilu niż heparyny. I jak cytuje "Biorąc Accofil to tak jakby Pani posadziła drzewo z już rozrośniętymi korzeniami." W kontekście zagnieżdżenia i formowania łożyska.
A wytyczne mam takie same jak Ty. Przeraża mnie ta kontrola morfologii.

Do góry