reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Wyciągnęłam je z szafy ;-) dzięki
Wesele kameralne jakieś chyba ok 80 osób. W ub roku byliśmy na takim gdzie było ponad 300.

Nastawienie było ok, ale dostałam wkurwa bo o ile ja zawsze chce mieć trochę zapasu czasu to mój facet niestety na wszystko ma czas.

Auta nawet nie umył:( no i wiecie awanturka.

A na wesele mamy jakieś 200 km więc już wyruszlismy, na styk będzie czas na przebranie. Nie lubię tak.
Moj się zawsze spóźnia. 😡 Jak mamy wyjść o 14, to o 13:50 idzie na dwójeczka, co zajmuje pół godziny i ja już wkurw. 🙈
Pomogło jak zaczęłam zamiast "impreza zacznie się o 15, musimy wyjechać o 14" to mówić "impreza o 14, wyjazd o 13" i czasami mu się zdarzy o 13 być gotowym, wtedy ja pytam "ale przesunęło się na 15, zapomniałam Ci powiedzieć". 🤷😅

reklama
Wesele kameralne jakieś chyba ok 80 osób. W ub roku byliśmy na takim gdzie było ponad 300.

Nastawienie było ok, ale dostałam wkurwa bo o ile ja zawsze chce mieć trochę zapasu czasu to mój facet niestety na wszystko ma czas.

A na wesele mamy jakieś 200 km więc już wyruszlismy, na styk będzie czas na przebranie. Nie lubię tak.
Mój mąż też się nigdy nie spieszy.
My też dziś na wesele ale na szczęście blisko domu, ale impreza na prawie 200 osób.

Dziewczyny, czy jest jakaś lista badań, które powinien zrobić facet? Oczywiście poza badaniem nasienia 😁
Nam na start w klinice zlecili taki zestaw
+nasienie rozszerzone.

Załączniki

• IMG-20240623-WA0005.jpg
    IMG-20240623-WA0005.jpg
    96,7 KB · Wyświetleń: 64
Jakie plany na weekend ?
My jutro idziemy na wesele do kuzynki 😃
Stara sukienka, stare buty.
Zastanawiam się czy do czarnej krótkiej sukienki będą pasowały sandaly na obcasie w kolorze jasno bezowym.
Czy może lepiej czarne?🤔
Albo mam jeszcze takie kolorowe szpilki.
Nie wiem.
Malowaliśmy mieszkanie ostatnie dni i właśnie posprzątałam, kładę się w nowym salonie czytać książkę i cieszyć się czystymi ścianami 😅
Ja pewnie wybrałabym czarne, jak większość moich butów, ale jasnobeżowe też bardzo ok, elegancko ✨ w kolorowych za to czuje się jak 🤡

Edit. Najważniejsze, żeby dało się chodzić i tańczyć. Udanej zabawy!!! 🤩

Ostatnia edycja:
Poproszę! Dostałam wyniki i w końcu udało się z tą cholerną ureaplazma! 🥳🥳🥳 Dziękuję Wam za podpowiedzi co do leczenia i wsparcie ♥️
Akurat zdążylibyśmy jeszcze na dni płodne teraz, ale wolę poczekać na wyniki tej biopsji tarczycy. A skoro jeszcze zostaje na ławeczce to postanowiłam w tym czasie zrobić sobie i mężowi hormony i spróbować ogarnąć sono hsg. Dobrze kojarzę, że któraś z was robiła na NFZ?
Tak, na pewno ja i @fckathy robiłyśmy na NFZ sono-HSG 🙂

My też dzisiaj na kameralne wesele, tyle że u nas będzie max. 25 osób, więc tak serio kameralne 😋 bardziej takie przyjęcie dla najbliższych. Też już jesteśmy w trasie, chociaż mamy dużo bliżej, ale mnie w czwartek połamało strasznie i tylko miałam nadzieję, że do soboty przynajmniej stanę na nogi i będę w stanie chodzić 🙄 Więc wolałam z większym zapasem wyjechać, żeby nie musieć się spieszyć i potem nadrabiać biegiem.

Ostatnia edycja:
Moj się zawsze spóźnia. 😡 Jak mamy wyjść o 14, to o 13:50 idzie na dwójeczka, co zajmuje pół godziny i ja już wkurw. 🙈
Pomogło jak zaczęłam zamiast "impreza zacznie się o 15, musimy wyjechać o 14" to mówić "impreza o 14, wyjazd o 13" i czasami mu się zdarzy o 13 być gotowym, wtedy ja pytam "ale przesunęło się na 15, zapomniałam Ci powiedzieć". 🤷😅
o jaaa… ja nie wiem czy to większość facetów tak ma? Bo mojemu też się prawie nigdy nigdzie nie spieszy i czasami doprowadza mnie tym do szału, zwłaszcza jak gdzieś wyjeżdżamy 🙈

reklama
Do góry