reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Takie jak z filmu Uwierz w ducha z Patrickiem Swayze? To może być romantyczne 😉

W takim razie pozostaje trzymać 🤞🤞

Aż trudno uwierzyć, że minął nam tu niemal miesiąc razem ☺️
Nie przepracowuj się zbytnio. Co to za praca, że do 21 musisz zostawać?
A no, bardzo szybko, polowa lata za nami. Zdecydowanie czas leci za szybko.
Ja pracuję w obszarze IT, ogolnie projekty związane z AI.
W poniedziałek mamy duże spotkanie podsumowujące prace w projekcie, przygotowywałam materiał., a mój szef czepia się wszystkiego.

A Ty jak się czujesz ? 😊

reklama
Witaj ,
Nowy wątek zostanie założony jak zglosi się prowadząca 😃 przez ostatnie dwa dni byłam wycięta, siedziałam w pracy do 21 , do wyzygu.

Zostań by nie za długo 😃

Lista badan jest, jeśli nikt nie podrzucił to odnajdę i wkleję.

Załączniki

• 31.jpg
    31.jpg
    90,3 KB · Wyświetleń: 47
A no, bardzo szybko, polowa lata za nami. Zdecydowanie czas leci za szybko.
Ja pracuję w obszarze IT, ogolnie projekty związane z AI.
W poniedziałek mamy duże spotkanie podsumowujące prace w projekcie, przygotowywałam materiał., a mój szef czepia się wszystkiego.

A Ty jak się czujesz ? 😊
Szef któremu jak to mówią nie dogodzisz. W takim razie życzę Ci żeby już się nie czepiał i mogła nieco odpocząć 🙂

Ja się czuję źle i dobrze jednocześnie 🥹. Inne objawy uderzyły konkretnie, ale dzięki temu zaczęło być to w końcu bardziej realne. Więc pomimo mdłości i zmęczenia jest radość.
Mam nadzieję w dalszym ciągu, że jeszcze wiele z Was dołączy do kwietniowego grona, a jak nie to chociaż do majówek.
Oczywiście 🤞🤞 za każdą z osobna.

Jakie plany na weekend ?
My jutro idziemy na wesele do kuzynki 😃
Stara sukienka, stare buty.
Zastanawiam się czy do czarnej krótkiej sukienki będą pasowały sandaly na obcasie w kolorze jasno bezowym.
Czy może lepiej czarne?🤔
Albo mam jeszcze takie kolorowe szpilki.
Nie wiem.
Udanej imprezy! Co do butów, to ja bym założyła inny kolor niż czarne, kolorowe wyglądałyby na pewno super.
U mnie plany takie, że jestem w pracy, więc weekend jednodniowy, wieczorem znajomi przychodzą na drinka. Mąż się śmieje, że po takim ciężkim tygodniu 1 drink i będzie dętką, a dodatkowo słaby z niego zawodnik😅 ja napije się ginu z tonikiem lodem i cytryną 🍸.
Jutro planuję wycieczkę do lasu, bo już dawno nie byliśmy, pospacerujemy i dotlenimy się ostatnio na nic nic nie mamy czasu, dość intensywny okres w pracy i cały czas w biegu , nie ma nawet czasu na trzonowanie😅 ale, jeszcze zdążymy się ogarnąć na dni płodne.

Miłego dnia🙂

Jakie plany na weekend ?
My jutro idziemy na wesele do kuzynki 😃
Stara sukienka, stare buty.
Zastanawiam się czy do czarnej krótkiej sukienki będą pasowały sandaly na obcasie w kolorze jasno bezowym.
Czy może lepiej czarne?🤔
Albo mam jeszcze takie kolorowe szpilki.
Nie wiem.
Ja bym założyła kolorowe szpilki 😊

A jak nastawienie przed imprezą, duże wesele czy raczej kameralnie?

Baw się dobrze😘

Mieliśmy listę badań z kliniki dla faceta. Jak chcesz to mogę poszukać tej kartki.
Poproszę! Dostałam wyniki i w końcu udało się z tą cholerną ureaplazma! 🥳🥳🥳 Dziękuję Wam za podpowiedzi co do leczenia i wsparcie ♥️
Akurat zdążylibyśmy jeszcze na dni płodne teraz, ale wolę poczekać na wyniki tej biopsji tarczycy. A skoro jeszcze zostaje na ławeczce to postanowiłam w tym czasie zrobić sobie i mężowi hormony i spróbować ogarnąć sono hsg. Dobrze kojarzę, że któraś z was robiła na NFZ?

Poproszę! Dostałam wyniki i w końcu udało się z tą cholerną ureaplazma! 🥳🥳🥳 Dziękuję Wam za podpowiedzi co do leczenia i wsparcie ♥️
Akurat zdążylibyśmy jeszcze na dni płodne teraz, ale wolę poczekać na wyniki tej biopsji tarczycy. A skoro jeszcze zostaje na ławeczce to postanowiłam w tym czasie zrobić sobie i mężowi hormony i spróbować ogarnąć sono hsg. Dobrze kojarzę, że któraś z was robiła na NFZ?
Listy pewnie nie znajdę, to wypisze Ci tak z wyników narzeczonego:
MTHFR (C677 i A1298)
żelazo, ferrytyna,
Hemoglobina glikowana HbA1C
TSH, fT3, fT4, anty-TG, anty-TPO
Helicobacter pylorii w kale
Pakiet na celiakie - HLA-DQ2.2, DQ2.5, DQ8
LH, testosteron, FSH, prolaktyna, witamina D, homocysteina.
Plus oczywiście rozszerzone nasienia.
To był pakiet startowy dla mężczyzny w naszej klinice, choć oni zlecają dość sporo badań (lista badań z kliniki do 10tyg ciąży zawiera jakieś 2 razy więcej badań niż lista z medicovera).

reklama
Ja bym założyła kolorowe szpilki 😊

A jak nastawienie przed imprezą, duże wesele czy raczej kameralnie?

Baw się dobrze😘
Wyciągnęłam je z szafy ;-) dzięki
Wesele kameralne jakieś chyba ok 80 osób. W ub roku byliśmy na takim gdzie było ponad 300.

Nastawienie było ok, ale dostałam wkurwa bo o ile ja zawsze chce mieć trochę zapasu czasu to mój facet niestety na wszystko ma czas.

Auta nawet nie umył:( no i wiecie awanturka.

A na wesele mamy jakieś 200 km więc już wyruszlismy, na styk będzie czas na przebranie. Nie lubię tak.

Do góry