reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Właśnie sprawdziłam w necie i wyniki moich badań już są :-)

- Mocz w porządku

- Próba glukozowa też OK (norma jest 70-99 mg/dl)
U mnie jest
* na czczo - 85 mg/dl
* po 120 min po wypiciu glukozy - 94 mg/dl

- Morfologia - tutaj niektóre parametry mam poniżej a niekóre powyżej normy:
* WBC - 11,56 K/uL (> normy) - doczytałam, tak ma być w ciąży :tak:
* MONO - 1,28 K/uL (> normy) - doczytałam i to może być spowodowane moim niedoleczonym przeziębieniem
* NEU - 7,36 K/uL (> normy) - doczytałam i to może być spowodowane moim niedoleczonym przeziębieniem
* HCT - 34,9 % K/uL (< normy) - lekki spadek w ciąży jest normalny, nie powinien natomiast spaść poniżej 34%

...zobaczymy co powie lekarz prowadzący ciążę na poniedziałkowej wizycie ale chyba nie jest żle.

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie sprawdziłam w necie i wyniki moich badań juz są :-)

- Mocz w porządku

- Próba glukozowa też OK (norma jest 70-99 mg/dl)
U mnie jest
* na czczo - 85 mg/dl
* po 120 min po wypiciu glukozy - 94 mg/dl

- Morfologia - tutaj niektóre parametry mam poniżej a niekóre powyżej normy:
* WBC - 11,56 K/uL (> normy)
* MONO - 1,28 K/uL (> normy)
* NEU - 7,36 K/uL (> normy)
* HCT - 34,9 % K/uL (< normy)
Natomiast jeśli chodzi o MONO i NEU (w procentach) to są w normie... więc chyba nie jest źle...

super:)))

glukoza juz nie dlugooo a fujjjjjjjjjjjjjjj :dry: ja tam pawia puszcze ! w pierszej ciazy mi po dwoch probach odpuscili i wkoncu nie bylo tego, nie dalam rady tego lyknac nawet z cytryna :confused: blehhh !

ja robilam krew i mocz na poniedzialkowa wizyte i powiem wam ze morfologie mam przezajebista ze tak brzydko powiem :szok: normalnie wszystko piekne zelazo nawet :szok: w poprzedniej ciazy szybko mialam anemie a teraz fiu fiu jak nie ciezarna :-D

cortina - gratuluję tej morfologii w takim razie :tak: Trzymam kciuki za tę nieszczęscną glukozę :dry: a wiesz... muszę z jedną kumpelą pogadać, bo ona do połowy ciąży mocno wymiotowała i też mówiła, że nie da rady z glukozą... babeczki w przychodni wspomniały coś o batonikach w zastępstwie :-D Jestem ciekawa jak to sie u niej skończyło :-D

Gratuluje udanych wizyt i dobrych wyników.

Ja dla spokoju sumienia skoczyłam kilka ulic dalej prywatnie do gina bo mi te nocne skórcze sen z powiek spędzały.

Lekarz wpierw mi wyjechał z tekstem,że może to nie macica a w jelitach fermentuje jedzenie i rozpycha te jelita bo u ciężarnych jedzenie trawi sie ponad dobę... myślałam że go kopnę ale wskoczyłam na ten samolot i lekarz uznał,że rzeczywiście jest macica napieta, ale szyjka oki więc przez tydzien zapobiegawczo 1/2 tab 3 razy na dobe Fenoterolu a tak to 3 x na dobe Asmag z magnezem na skurcze macicy i moje drętwienia nóg i rąk.

Bynajmniej wiem,że nie mam schiz i może lek pomoże bo jak nie to mnie menda szpitalem postraszyła a buuu.

Pisiola nadal brak a to juz 2 inny lekarz więc córcia jak ta lala 256 gram szczęścia. serduszko pika jak trzeba.

Warto było 70 zł wydać i zobaczyc swoje szczęście i uspokoić obawy

cortina - gratuluję tej morfologii w takim razie :tak: Trzymam kciuki za tę nieszczęscną glukozę :dry: a wiesz... muszę z jedną kumpelą pogadać, bo ona do połowy ciąży mocno wymiotowała i też mówiła, że nie da rady z glukozą... babeczki w przychodni wspomniały coś o batonikach w zastępstwie :-D Jestem ciekawa jak to sie u niej skończyło :-D

zapytaj zapytaj BLAGAM !!!!!!!!! moge zjesc 10 mikki łei byle nie pic glukozy buuu :(

Ania a widzisz macica fisiuje :( odpczywaj wiecej i berz co dr karze :)

jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje:tak:
dziewczyny, wracajcie z tych wizyt już bo mi palce odpadną zaraz:-p

Z kciukow dla mnie juz zwalniam bo wrocilam- nie raczej przylecialam jak na skrzydlach do domu :-D

Z szyjka sie poprawilo, mam dalej ograniczac spacerki i szalenstwa ale jest lepiej.
Te bole z boku to rzeczywiscie wiezadla i nie ma sie czym martwic.
Pomiary bardzo dobre, wszystkie wskazuja ze dzidzia troche wieksza, najdluzsza kosc udowa- lekarz skomentowal ze na 80% bedzie piekna dlugonoga dziewczynka :-D Tzn piekne i dlugonogie bedzie tak czy siak bo w koncu moje :-D ale mam nadzieje ze juz jej ogonek nie urosnie ;-)

Jak ktoras zapisuje sie na 25 pazdziernika na wizyte to proponuje na 10 zeby dziewczynom zycie ulatwic :-)

I jeszcze waga u gina pokazala kilo mniej niz moja- moglabym tam codziennie chodzic zeby slyszec takie wiadomosci :-D

annie to naprawdę cudne wieści!!! widać że odpoczynek robi swoje, oby tak dalej! życze Ci żeby ogonek się nie pojawił następnym razem i z tych 80 było już 100%:-)

reklama
Annie super ze wszytsko ok :) gratuluje coreczki :) dobrze ze bieglas do domu bo juz mi kciuki zdretwialy magnez barc musialam :-D
taaaa 25.10 godz 10 dziewczynki !!!!

Do góry