reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
a tam zamierzam porodzić mojego pierworodnego (oczywiście w towarzystwie małżonka) :-D

no wiesz :angry: bylam pewna bejbe ze rodzic idziesz ze ..... MNA :-D no dobra skoro nie chcesz zebym cie potrzymala za noge, stope czy co tam trzeba to nie, nie to nie nawet bym powiedziala :laugh2: idz sobie z malzonkie, a idz :rofl2: obrazam sie o ! skreslam cie z listy przyjaciol, wyrzucam z fejsbuka i eNKa ! ooooo ! ty moja byla przyjaciolko !!!!!!!!!!! :-):-p:no::angry::angry::baffled::baffled::szok::-D

eve1911 a to kiedyś byłyśmy sąsiadkami:-D:tak: moje rodzinne miasto to Bytom:tak: rodzinka nadal tam mieszka:-) a Cortinka zaliczyła focha z przytupem:-D:-D:-D:-D:-D

Wów bardziej niż temat polowkowego zainteresował mnie konflikt hahaha Cortina fochjak ta lala:))

Anioleczek tak jak Laseczki napisały już polowkowe to dokładne badanie dzidziolka, czy serduszko ok, czy organy są i prawidłowo funkcjonują, czy jest ciągłość powłok i kręgosłupa, jaki stan ma łożysko, ile jest wód itp. Często jest tak, że dziewczyny nie mają lekarza robiacego usg kiedy chce i specjalnie umawiają sie na badanie.
Moja gin robi usg na każdej wizycie i tylko na poczatku wspomniała że polowkowe tez zrobi.
Moze Twoja też zrobi w ramach wizyty..ale powiedziec o tym powinna.

agisan wizytę prawdopodobnie 09.10 miała być 02.10 ale musiałam ją przesunać z przyczyn ode mnie nie zależnych

Dzieki za odpowiedzi troche mi sie rozjaśniło w tym małym mużdżku. Moja gin ma taki średni sprzet. Nie wiem czy zrobi takie dokładne usg sama. Wizyta będzie w 21 tc Wiem jedynie że na prenatalne to napewno wysyła do innej dr bo moja kuzynka też do niej chodzi i robiła te badania w tamtym tygodniu.
ech i znów się człowiek naczeka na tą wizytę...

Aniołeczek ja mam wizyte u mojego gina dopiero za tydzien, wtedy dostane skierowanie do tej drugiej przychodni. Juz tam dzwonilam i umowilam sie na 9.10. zeby potem nie bylo pproblemu z terminem. Moze dowiedz sie gdzie Twoj lekarz kieruje pacjentki i tez sie tam umow z wyprzedzeniem, a skierowanie dowieziesz. Powodzenia

My mamy połówkowe 10.10 i wizytę tez z tym,że wpierw połówkowe, bo nasz gin nie robi przyznał się,że nie umie bo jest od in vitro, inseminacji, niepłodności męskiej i usg zwykłego a te usg specjalistyczne nie jego bajka , ale u niego w klinice ma lekarza, który zrobi usg połówkowe i zaraz potem z naszym ginem wyniki mozna jeszcze przedyskutować, specjalnie tak zgraliśmy wizyty by 2 razy 150 km nie robić, bo mąż pracuje a dojechać i wrócić tez trzeba, akurat to będzie 20 tydzień 2 dzień wedle OM więc tak w sam raz na połówkowe.

Już nie mogę się doczekać wizyty popatrzenia na maluszka, płytki na pamiatkę, no i najważniejszego, czy wszystko ok i niczego maluszkowi nie trzeba. Przy okazji sprawdzimy płeć nasz gin widział dziewczynkę wię sprawdzimy co gin od usg połówkowego upatrzy... Jesli też dziewczynkę to już będziemy pewni bo co opinie 2 lekarzy to nie opinia jednego :-D

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty i usg połówkowe i oczekuję samych dobrych wieści i pięknych foteczek no i taka prośba by kilka ogonków znikneło, bo moja mała ma już zarezerowowanego męża a koleżanek na ploteczki będzie tu miała jak na lekarstwo :-)

Ja mam połówkowe 16.10 wg USG będzie to wtedy 20+4. Też musiałam zapisać się do innego lekarza bo moja gin nie ma aż tak specjalistycznego sprzętu.

reklama
Do góry