reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Cortina bardzo fajna stronka:))
ja już wielokrotnie przy Izie przekonałam się, że USG to to tylko aparat + ręka lekarza i często jest omylne, przykład: na jednym usg moja córka miała wagę 1900 a za dwie godziny 2600 ... a za 3 dni kolejne 2300. Tak więc mimo, że lubię to badanie mam więcej dystansu do niego niż przy Izie, gdzie to była dla mnie wyrocznia przyznam się;/

reklama
O matko Cortina, w tym artykule nie widać różnicy:szok:To ja juz sama nie wiem:-p Nie no żartuje, mam nawet filmik z siusiakiem z bliska:sorry2:Moja dzidzia waży 280 g, ale na dok mam zaznaczoną granicę błędu (+- 41 g). Wg tego gina termin porodu wg usg to 11 luty, ale zaznaczył by się kierować tym wg miesiączki czyli 14 luty.
Ale mam super filmiki z usg:D np na jednym synek wkłada całą rękę to buźki albo ryzie pępowinę. A co do pępowiny- cały czas miał ją założoną przez ramię:-D

Ostatnia edycja:
a moja wczoraj w czasie badania chciała leżeć, dlatego jednej rzeczy nie dało się zobaczyć i za 2 tygodnie mam przyjść, żeby to uzupełnić, w czasie badania lekarz mocno naciskała na brzuch, pukała, ja na boki się przekręcałam,a mała tylko rączkę do buzi przystawiała, a wczoraj wieczorem za to i dzisiaj rano to aż czułam jak fika

Kasiulec a czego nie udało się zbadać? Jeśli można wiedzieć?
Który masz tc? My w 19 i 6 mieliśmy 301 gram:)

Poli Ty dobre imprezki urzadzasz to i wiadomo w kogo synek poszedł:)

Ostatnia edycja:
dokładnie nie wiem, ale jak nie mogła znaleźć to coś o sercu mówiła, a w wyniku mam napisane o sercu, że czterojamowe o prawidłowej lokalizacji, niedostateczna wizualizacja struktur serca ze względu na ułożenie płodu, rytm 155/min.-prawidłowy

U mnie. Było 150;)
Dobrze że gin. Napisał że ze względu na ułożenie małej, bo czytałam o takich beznadziejnych przypadkach, że lekarz nie widział kości nosowej bo dziecko tyłem odwrócone a pisał tylko, że niewidoczna i rodzice co zrozumiałe wpadali w panikę i strach.

reklama
Do góry