reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Zanetka rezerwuje twoja corke dla mojego Olka ! deficyt kobiet wiec musze zatroszczyc sie o zone dla syna :laugh2:
wiec od dzis mow mi swatowo :rofl2:
wszystkim szczesciara gratuluje ujawnienia sie dzieci :laugh2:

Wiem, że już dawno minęły czasy, gdy to rodzice wybierali partnerów dla swoich dzieci, ale dla Ciebie mogę zrobić wyjątek:-):-DNo więc droga swatowo, moja córcia jest zarezerwowana dla Twojego Olusia, fakt że jest jeszcze bezimienna, ale wkrótce pewnie się to zmieni:happy::rofl2:

reklama
aga tak mi przykro!!! zapalam dla Twojego Aniołka
[*] trzymaj się! dzielna jesteś
kaja gratuluje chlopaczka:)
żanetka, orchidea no nareszcie jakieś dziewczynki!!! gratulacje:)

Ja już po wizycie:-) Lekarz standardowo mnie zważył (+2kg) i zrobił usg. Serduszko naszego maleństwa bije prawidłowo, lekarz pokazał nam wszystkie kości, kręgosłup, nóżki, rączki. Mój chłopak widział jak maleństwo pokazuje rozłożone paluszki od dłoni, mi niestety to umknęło. Szerokość główki 3.91cm. Dzidzia się ruszała i do nas machała:-) Pod koniec usg spytałam czy już wiadomo jaka płeć, a lekarz na to, że każda kobieta powinna mieć przeczucie co urodzi. Na to ja mówię, że wydaje mi się, że będzie to dziewczynka. A lekarz: "No i się Pani nie myli, będzie dziewczynka!!"
Jakoś nie mogłam uwierzyć i pytam się na ile procent, a on na to, że na 100%. No więc skoro lekarz był pewny to oznajmiam, że nasze liczne grono chłopców i nieliczne grono dziewcząt będzie miało nową dziewczynkę:-):szok:
Gin stwierdził, że za dużo "biegam", nie wiem po czym to zauważył, powiedział, że nie powinnam za dużo się przemęczać.
Ale ogólnie jest wszystko ok, dzidzia jest zdrowa i wiem, że będzie to dziewczynka:-D

Tak rzadko tutaj wchodzę a tu takie smutne wieści :( Agusia przytulam mocno! :(

Ja dziś byłam na wizycie u innego lekarza niż poprzedni. Zapłaciłam więcej ale.. jestem usatysfakcjonowana.
Zasilamy uwaga! GRONO LUTOWYCH DZIEWCZYNEK!! :) moja księżniczka jest zdrowa! choroby genetyczne wykluczone. Nie ma wodogłowia, bezmózgowia, zespół Downa wykluczony. Piękny nosek, oczka rączki, nóżki.
Serduszko bije 150 uderzeń na minute więc jest super. Mala byla ruchliwa a pod koniec USG chyba usnęła bo już za długo się czula podglądana :) :) :) teraz tylko czekać na pierwsze ruchy. Lekarz przełączyl mi na chwilę na 3D, widziałam jak drapie się po uszku.. wstydliwa krówka jest bo twarz zasłaniała sobie..
Ale jestem szczęśliwa. 162 gramy żywego szczęścia dziś ujrzałam. super.
Termin porodu z USG: 17.02.2013 - nastepna wizyta: Połowa października.

I tak o to moje statystyczne szansę na kobietkę maleją :) Gratuluję Wam :)

a wiesz ze moja corka tez chce siostre i srednio szczesliwa z Olusia :eek:? mam nadzije ze jej minie i zaakceptuje fakt ze to brat jednak :zawstydzona/y:

Zanetka rezerwuje twoja corke dla mojego Olka ! deficyt kobiet wiec musze zatroszczyc sie o zone dla syna :laugh2:

wiec od dzis mow mi swatowo :rofl2:

wszystkim szczesciara gratuluje ujawnienia sie dzieci :laugh2:

A to mój synek chcę siostrzyczkę :) Mąż mówi że mu pranie mózgu zrobiłam i to dlatego. Ale mówi do brzucha "Zuzia" więc mamy nadzieję :)

Jutro wizyta u lekarza na 17... Zastanawiam się jak zmusić lekarza do zrobienia usg i wyznaczenia płci... Powiedział mi że teraz usg nie będzie :( ale chciałabym...

Deizzi może wprost go zapytaj czy zrobi tak na chwilę i glownie na płeć:))
Myślę, że nie będzie zdziwiony i pewnie przywykł do próśb rodziców o sprawdzenie płci malenstwa:))
Ja mam w czwartek juz doczekać się nie mogę:) będę miała stresa bo to polowkowe i teraz się martwię czy z malenstwem wszystko dobrze.

witam :)

w piatek miałam usg połowkowe (nietypowe, wczesnie- pełne 18 tc, ale pisalam dlaczego).
Po badaniu wszystko ok, jestem zadowolona i trochę uspokojona. Dzidzius wazy 250 gram :) Za miesiąc zrobię jeszcze raz połowkowe- jak podrosnie, pani doktor jeszcze raz go pomierzy. Płec nadal ta sama- Chłopaczek :)

Aga- bardzo mi przykro, sciskam Cię mocno:-(

Gratuluję udanych wizyt!!!!
Ja dzisiaj na 16 :) BARDZO liczę, że może moje maleństwo zechce się ujawnić ;) trzymajcie kciuki!!!! :-D

reklama
Do góry