reklama
sylwia_m18
Fanka BB :)
To ja już zgłupiałam, ja myślałam że skoro jestem w 9t 1d to znaczy ze to jest pierwszy dzień 9 tygodnia a wychodzi na to ze zaczełam 10 tydzień, tak?
Cortina
Moja też liczy w którym tygodniu jestem i np jutro będzie skończony 13 tydzień i 1 dzień tak więc będę w 14 tygodniu ciąży. Wydaje mi się że tak najczęściej się liczy ale się nie znam.
jak w 14 ? na suwaku jest 12 czyli jutro bedzie 12 i 1 dzien wiec jak juz chyba 13 ?
ja juz nie wiem
poli0105
Wydaje mi się, że Marta ma rację, ale już sama nie wiem..Sylwia, wg mnie tak jak piszesz, zaczęłaś właśnie 10 tydzień. Poprawcie mnie jak źle piszę
ja to juz całkiem nie wiem jak to liczyć wczoraj w książeczce dr napisala mi 9 tydz, ale to chyba wg usg, licząc od zapłodnienia to się zgadza. a na suwaczku mam 11tydz, to też by było ok wg ost. miesiączki z jakąś tam zasadą...
Badanie usg się robi pomiędzy 11tc a 13+6dni, ja pójdę wg wieku z Usg
Badanie usg się robi pomiędzy 11tc a 13+6dni, ja pójdę wg wieku z Usg
Cortina na suwaku mam 13 tc
ja to sobie tłumaczę tak że np dzisiaj mam pierwszy dzień OM to jutro jest 0t2d więc jestem w pierwszym tygodniu a nie w zerowym. Podobnie jak z określeniem który mamy wiek albo w której minucie meczu padła bramka- jeśli np 42m38s to mówi się że w 43 minucie a jak np w 54 sekundzie to jest to gol w pierwszej minucie. Taka moja babska logika
ja to sobie tłumaczę tak że np dzisiaj mam pierwszy dzień OM to jutro jest 0t2d więc jestem w pierwszym tygodniu a nie w zerowym. Podobnie jak z określeniem który mamy wiek albo w której minucie meczu padła bramka- jeśli np 42m38s to mówi się że w 43 minucie a jak np w 54 sekundzie to jest to gol w pierwszej minucie. Taka moja babska logika
sylwia_m18
Logicznie myśląc marta ma racje ale bym w życiu nie wpadła że tak się to liczy strasznie to zagmatwane ale dzięki wam już wszystko wiem i rozumie :-)
sylwia_m18
Witam po wizycie u lekarza
Serduszko bije, rączki i nóżki obecne ;-)
Wyniki badań okej oprócz białka, jest na dolnej granicy. Polećcie mi co jeść żeby podnieść jego poziom.
Okazało się też że miałam w przeszłości toksoplazmoze
Serduszko bije, rączki i nóżki obecne ;-)
Wyniki badań okej oprócz białka, jest na dolnej granicy. Polećcie mi co jeść żeby podnieść jego poziom.
Okazało się też że miałam w przeszłości toksoplazmoze
kasiadz
mi lekarz podczas wizyty w karcie ciąży wpisuje tydzień i dzień ciąży. I to co pisze lekarz zgadza się z suwaczkiem, więc możecie sobie wziąć suwaczek z tej strony co ja bo nie oszukujeCortina, ja już głupieję hehe. Do tej pory rozumiałam, że mam już skończony 11 tydzień. Prowadzę kartę ciąży na 28dni.pl i tam mi pokazuje, że jestem w 11 tyg i 1 dniu ciąży czyli wkroczyłam w 12 tydzień. Jak wchodzę na dzień 30 lipca to dzień ten jest w kolumnie odpowiadającej 13 tygodniowi..Nie wiem już, jak to jest
to oznacza że skończyłaś pełne 9 tygodni i jesteś w 1 dniu 10 tygodnia ciąży. A więc w skrócie jesteś w 10 tygodniuTo ja już zgłupiałam, ja myślałam że skoro jestem w 9t 1d to znaczy ze to jest pierwszy dzień 9 tygodnia a wychodzi na to ze zaczełam 10 tydzień, tak?
reklama
Witam po wizycie u lekarza
mięsko wędlinke jaja nabiał