reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

U mojej lekarki pierwszy krok badań prentalnych (czyli USG) to też standard. Było tak przy pierwszej mojej ciąży i przy tej też tak będzie (idę w piątek :-)). Ja się bardzo cieszę, bo mogę sobie dłużej popatrzeć na mojego malucha :-) takie badane trwa troche dłużej niż zwykłe USG, bo oprócz długości ciała, mierzą średnicę głowy, długość kości udowej, przezierność karku, średnicę brzuszka. Nie pamiętam tylko, czy wszystkie te pomiary odbywają się przy pierwszym USG prenatalnym (bo jest jeszcze drugie koło 20 tygodna chyba). Komputer na podstawie tych pomiarów oblicza mozliwość zachorowania np na Zespół Dawna i kilka innych chorób.

LadyDo - tzrymam kciuki i czekam na wieści.

reklama
mamusiaM te dokładniejsze pomiary to chyba koło 20tc. teraz wydaje mi się że tylko kark i kość nosowa. Ja tak miałam bynajmniej.

hej ja już po wizycie .Lekarz się śmiał ze mnie że nie pamiętam daty ostatniej miesiączki .Z ostatniego usg powinnam być w 10 tyg. a tu wygląda na 11 tyg i 5 dni muszę suwaczek zmienić;-) maleństwo machało nóżkami:tak: muszę się umówić do 10 sierpnia na usg 3d gdzieś.Ale najgorsze że muszę szukać lekarza nowego bo ten nie będzie miał umowy z nfz :confused:

Spieszę doniesc, że jestesmy po :) malenstwo wg pani dr to gigant, bo już ma ponad 7cm bez nóżek :) rozwija się dobrze, wiercil się niesamowicie!!!!!!!! Cały czas lewa prawa, nóżkami machał, rączkami także :) zdjecie wkleje jutro:)
Dobranoc ;) :)

LadyDo super gratuluje:))
Ja sie zastanawiam nad USG 3D ale to droga zabawa i nie wiem czy nie szkoda jmi kasy, chcialabym jak najszybciej poznac plec malenstwa:) ale pewnie moj maz mnie wstrzyma do kolejnej wizyty za 3tygoodnie to juz moze sie uda dowiedziec? To bedzie koniec 16 tc...

Ja też bym już chciała znać płeć. Mojej koleżance synuś dopiero się pokazał w 7 czy 8 miesiącu tak długo musiała biedna czekać

IMAG1542.jpg
oto moje maleństwo z wczoraj :)

reklama
Do góry