reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

no to my po wizycie :-) mały prawdopodobnie fiknął i jest ułożony główkowo:-D, ale lekarz musi potwierdzić na USG, ale skierowania nie mógł mi dać, bo na NFZ nie można tak często:eek::szok:, więc dopiero da mi skierowanie za tydzień. Pytałam go czy to podstawa do cc, powiedział, że jak młody do 3 kg i że już rodziłam to raczej sn tym bardziej, że po moich przejściach z jelitami woleliby nie ruszać mi brzucha, więc mam nadzieję, że czuł główkę jak mnie badał :-)

wyniki krwi, stwierdził, że widział lepsze, ale nie ma tragedii i nie ma się czym martwić. Za tydzień znowu KTG.

reklama
Kasiulec gratuluje udanej wizyty. Ty to widzę, że już rodzić możesz. :tak: Super, że wyniki masz ok.
Madziku super wieści przynosisz.:-) Oby było tak jak gin mówi, i mały leży główkowo. :tak:

ja dziś odebrałam wyniki ale GBS dopiero za tydzień będą...ogólna morfologia w jak najlepszym porządku, hemoglobina w normie tak więc zajadanie się żelazem opłaciło się :):) mam tylko nadzieję, że GBS będzie w porządku bo nie chce antybiotyku brać :( ale to się w środę okaże...

Madziku, Kasiulec super wieści:-)
kwasia cieszę się że wyniki się poprawiły:tak: ja choć miałam cały czas hemoglobinę w normie, to i tak po przebojach w poprzedniej ciąży o których powiedziałam ginkowi, to zlecił mi żelazo tyle że 1 tabletkę dziennie, żeby nie było stresu przed porodem, jestem ciekawa czy wyniki też pójdą w górę...

patik ja po Twoich przygodach z hemoglobiną jak opowiadałaś póki co biorę żelazo jak lekarz zalecił...mam jeszcze dwie recepty do wykupienia więc myślę, że do końca ciąży to obowiązkowo będę przyjmować. Wolę nie ryzykować tym bardziej, że w dzieciństwie miałam dość poważne problemy z krwią, krwotokami itp. nie sądziłam tylko, że ten niedobór żelaza i niska hemoglobina takie skutki mogą mieć przy porodzie...także jeszcze raz wielkie dzięki za uświadomienie :):*

A ja dzisiaj po wizycie u endokrynologa. Branie Euthyroxu przyniosło skutki, wszystkie hormony w normie, mam dalej brać trochę zmodyfikowaną dawkę i za dwa tygodnie znowu kontrola. Tak więc jestem bardzo szczęśliwa :)

reklama
I ja dzisiaj po wizycie u gin, ale bez usg :).
Małe trochę za szybko pcha mi się na świat, gin mówi, że pewnie urodzi się przed terminem. Mnie to pasuje, byleby poczekał, aż skończę sesję :D.
Ale ogólnie to wszystko ok, ciśnienie, tętno, wyniki - wszystko w normie. No i poszła do laboratorium próbka na paciorkowca.
Wizyty teraz będę mieć co tydzień, następna już w środę, razem z ktg :).

Do góry