reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

patik najlepsze jest to, że wszystkie poprzednie zdjęcia z USG mam jak młody twarzyczką w naszą stronę wpatrzony a jak przyszła możliwość zrobić wypaśne 4D to się odwrócił, a jeszcze przed wejściem do gabinetu wiercił się niesamowicie... :D:D stwierdził, że zrobi nam niespodziankę swoją piękną buźką i zobaczymy dopiero jak się urodzi, ale grunt, że zdrowy i miarowy jak na ten tydzień ciąży :)

reklama
Melduje się po wizycie. Mały waży 2900g czyli wiecej od mojego pierwszego synka jak się rodził w 37t +3 miał 2770g. Rozwarcie na 2cm. Gin kazał mi w sobotę przyjechać do szpitala rodzić, no chyba że urodzę wcześniej. Tylko przeraża mnie fakt że miałabym rodzić w Poznaniu bo mój gin jest z Poznania i dyżuruje na Polnej a ja mam do Poznania 110km. Cały czas nastawiałam się że bede rodzić w Ostrowie. W każdym razie jeśli cos się zacznie dziać wcześniej to pojadę do Ostrowa a jak nie to w sobotę do Poznania i wtedy już napewno urodzę.

My tez po wizycie.
Standardowo: ciśnienie, waga, wziernik i badanie na"macanta" na usg tylko luknęliśmy na serduszko ale i tak muszę w piątek zrobić usg ze względu na te przepływy przez tętnice.
Próbki na paciorkowca pobrane i jeszcze jedna ostatnia wizyta za 3 tyg. Tak jak u klowee ;-) to będzie skończony 38tc.
Aha! Szyjka długa,zamknięta więc ja się na podium nie pcham :-D

Gratuluje wizyt, dobrych wieści i fiknięć głową w dół :-)

ja na pewno będę mieć jeszcze dwie wizyty...kolejna 31 styczeń to będzie skończony 37 tc i następna wizyta w okolicy połowy lutego (jeśli dotrwam ;))

reklama
Do góry