reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Poli, Kasiulec, Lorena dobrze czytać pozytywne wieści:-) a te zalecenia odnośnie odpoczynku i zakazu sprzątania to powinni ginkowie na piśmie wydawać:-D

Ja się dzisiaj po wizycie tylko zryczałam.
Badania na fotelu nie było, ciśnienie za wysokie i teraz muszę cały czas mierzyć w domu :wściekła/y:
Miało być dokładne usg, mieliśmy mierzyć małego a okazało się,że sprawdziła tylko serduszko, powiedziała,że nadal chłopak i że z głową w dole. Sama poczułam,że się przekręcił dzisiaj w nocy(po tym kopniaku w żebra). Przełączyła na sekundę na 3D, chciała Nam pokazać buzie ale nie dało rady bo mały się wiercił.
W sumie wyszło na to,że miałam wizytę tylko po zwolnienie.
A usg szczegółowego w 28-32 tyg nie mam. W dodatku następna wizyta 14 stycznia i ch**! Nic nie powiedziała o żadnym usg.
Ostatnie usg gdzie mały był mierzony było w 20tc4d i ważył wtedy 308 gram. Nawet nie wiem czy dobrze rośnie!
Żadnych badań nie mam do zrobienia! Nic! :no:

Ja się dzisiaj po wizycie tylko zryczałam.
Badania na fotelu nie było, ciśnienie za wysokie i teraz muszę cały czas mierzyć w domu :wściekła/y:
Miało być dokładne usg, mieliśmy mierzyć małego a okazało się,że sprawdziła tylko serduszko, powiedziała,że nadal chłopak i że z głową w dole. Sama poczułam,że się przekręcił dzisiaj w nocy(po tym kopniaku w żebra). Przełączyła na sekundę na 3D, chciała Nam pokazać buzie ale nie dało rady bo mały się wiercił.
W sumie wyszło na to,że miałam wizytę tylko po zwolnienie.
A usg szczegółowego w 28-32 tyg nie mam. W dodatku następna wizyta 14 stycznia i ch**! Nic nie powiedziała o żadnym usg.
Ostatnie usg gdzie mały był mierzony było w 20tc4d i ważył wtedy 308 gram. Nawet nie wiem czy dobrze rośnie!
Żadnych badań nie mam do zrobienia! Nic! :no:

Dlaczego Ty się nie upomniałaś o te usg??? ja bym wprost zapytała, co z tymi pomiarami i jak duży jest synek? Podstawowe badania to w sumie możesz sama zrobić dla spokoju ducha... fajnie, że mały się obrócił...nie wściekaj się tak bardzo, bo ciśnienie pójdzie w górę:sorry:

Nie upomniałam się bo dzięki temu,że nie zrobiła tego usg zapłaciłam za wizytę 140zł a nie 300zł(ja nie mam tych usg w cenie wizyty :-(). A jednak te pieniążki przed świętami się przydadzą. Ale i tak było mi przykro.

Na Cik nie stresuj się bo to na ciśnienie źle wpłynie!! Ważne, że z synusiem oki!!

swoją drogą fakt za wizytę to mega ściąga ta Twoja!! moja 150 dostaje i wszystko w cenie już, tylko jak robi badania typu wymazy to wiadomo dodatkowo ściąga!

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, my idziemy jutro i tradycyjnie będzie mierzenie i ważenie bąbla. Ciekawe jak tam ta moja szyjka przez ostatni tydzień. Mam nadzieję, że nie jest gorzej bo obawiam się że będzie mnie chciała położyć na oddział.

Do góry