jestem po wizycie :-)
Aleksander wazy jedyne 1440g aaaaaaaaaaallllleeeeeeeeee wielki
ulozenie - smieszne nawet lekarz sie smial bo lezy po mojej lewej stronie glowe wciska mi w lewy bok, wyglada jakby robil sklon do przodu, nakryty nozkami a te nogi przez cale usg proste hahaha raczkami przewraca mi wnetrznosci a robiac koci grzbiet sprawia ze mi skory na brzuchu brakuje ;-) po prawej stronie kupa wolnego miejsca a ten osiolek woli sie gniesc ;-)
serce pyka 153 min, wod ma w normie, lozysko ok, pepowina plywa luzno jak to dr okreslil, polozenie malego moze sie jeszcze zmienic i ja czuje ze on swiruje wesolo w moim brzuchu bo wczoraj byl ulozony na 99% inaczej bo lepiej mi sie oddychalo i nie mialam zgagi ;-) a dzis swoje dupsko ma pod moimi zebrami i mega ciezko miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii juz nie wspomne jak mnie paliiiiiiiiiiiiiiii
next wizyta 27.12 wtedy dr sprawdzi stan blizny po cc szczegolowo i zrobi wymaz na paciorkowca (wymaz 50 zl u mojego doktora). Pochwalil mnie za wage i powiedzial ze najgorszy w tyciu jest trymestr 2 ;-) waga urodzeniowa malego zapewne bedzie podobna jak u corki bo ona w 30 tc wazyla 1,7 kg dzis w karcie sprawdzilam sobie :-)
co do woreczka szkoda ze podczas cc nie moga zrobic z nim porzadku mialabym z glowy ;-) chociaz czytalam w necie ze leski podczas cc mialy usuwany woreczek
u mnie w szpitalu kamienie nie sa wskazaniem do cc a buuuuuuuuuuuu ;-) ale mowi ze po 1 cc u nas w szpitalu drugi porod to zazwyczaj tez cc, powiedzial ze na nastepnej wizycie porozmawiamy bardziej szczegolowo wiec pozostaje mi czekac ;-) kazal mi sie nie denerwowac i byc dobrej mysli powiedzial ze sie mna zajmie ... zobaczymy ;-)
Agisan&Gnidko kamienie daly mi czadu w ciazy, wczesniej myslalam ze boli mnie watroba ;-) dopiero ok 18 tc mnie zdiagnozowano, a czy daj mi czadu hmm ... jak trzymam sie diety to jest ok, po ciazy i takz nimi bede musiala zrobic porzadek