reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

A dlaczego kamienie w woreczku żółciowym są wskazaniem do CC?
Bo ja też mam kamienie i nic gin nie mówil o cc?

podczas wysilku kamienie w woreczku moga sie tak przemiesci ze zatykaja kanaliki ktorymi odplywa zolc i moze sie zrobic stan zapalny, ciekawe czy podczas cc mozna odrazu zrobic porzadek z woreczkiem zolciowym ? :confused:

reklama
Od 30 tygodnia liczymy ruchy i zapisujemy:)) czyli za 2 tygodnie :)

Ja nie liczę i nie zapisuję- mój jest tak aktywny, że bez liczenia wiem że wszystko ok. Ale faktycznie zwracam na to uwagę i jak za długo jest spokój to się niepokoję i go zaczepiam :-D

Dziewczyny, a Wy już miałyście ktg? Położna stwierdziła w SR, że pewnie wszystkie babki z zajęć juz miały, bo to takie wysokie ciąże.. A ja nie miałam:baffled:

Ja też nie miałam. Oni chyba tak wcześnie robią jak zaczyna się coś dziać. Koleżanka teraz we wtorek rodziła to od 37tc jeździła co dwa dni na ktg ale to dlatego, że po 35tc wylądowała w szpitalu na patologii. Moja ginka nic nie mówiła o ktg-zobaczymy 19 grudnia na wizycie, to będzie początek 35tc więc już powinna coś wspomnieć. Wtedy też będziemy pobierały posiew w kierunku GBS. Swoją drogą jak ten czas leci :szok:

Hej Cortina!

Raczej nie ;) Normalnie woreczek żółciowy operują w znieczuleniu ogólnym metodą laparoskopową...
A długo już tak dźwigasz te kameloty?

podczas wysilku kamienie w woreczku moga sie tak przemiesci ze zatykaja kanaliki ktorymi odplywa zolc i moze sie zrobic stan zapalny, ciekawe czy podczas cc mozna odrazu zrobic porzadek z woreczkiem zolciowym ? :confused:

Wątpię Cortinko. Raczej na położnictwie nie znają się na kamieniach w woreczku żółciowym. Z resztą odpowiedniego sprzętu pewnie też nie mają. Przeszkadzają Ci bardzo?

Wczoraj byłam na takim nadprogramowym usg. Na poprzednim główka dzidzi wyszła o miesiąc za duża i mój gin zaproponował mi usg celem uspokojenia mnie. Pisałam wczoraj na ogólnym, że trochę się boję. Przy okazji dziękuję za wszystkie trzymane kciuki:tak: Okazało się, że z malutką nic złego się nie dzieje, zrobiliśmy wszystkie pomiary struktur mózgu, lekarz tłumaczył mi wszystko ze szczegółami i zapewnił, że nie ma powodu do zmartwienia, wykluczył też wodogłowie. Przy okazji podglądaliśmy dzidziola między nóżkami i wyraźnie widać było bułeczkę:-p śliczną ma buziulkę ta moja pchełka i stópki i brzuszek i wszystko:rofl2:

ooo jak slodko:):)

Dziewczyny z tego co wiem, to jesli nic sie nie dzieje to KTG jest robione 2-3 tyg przed terminem, albo zupelnie przed terminem

jestem po wizycie :-)

Aleksander wazy jedyne 1440g aaaaaaaaaaallllleeeeeeeeee wielki :szok: ulozenie - smieszne nawet lekarz sie smial bo lezy po mojej lewej stronie glowe wciska mi w lewy bok, wyglada jakby robil sklon do przodu, nakryty nozkami a te nogi przez cale usg proste hahaha raczkami przewraca mi wnetrznosci a robiac koci grzbiet sprawia ze mi skory na brzuchu brakuje ;-) po prawej stronie kupa wolnego miejsca a ten osiolek woli sie gniesc ;-)
serce pyka 153 min, wod ma w normie, lozysko ok, pepowina plywa luzno jak to dr okreslil, polozenie malego moze sie jeszcze zmienic i ja czuje ze on swiruje wesolo w moim brzuchu bo wczoraj byl ulozony na 99% inaczej bo lepiej mi sie oddychalo i nie mialam zgagi ;-) a dzis swoje dupsko ma pod moimi zebrami i mega ciezko miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii juz nie wspomne jak mnie paliiiiiiiiiiiiiiii :wściekła/y:
next wizyta 27.12 wtedy dr sprawdzi stan blizny po cc szczegolowo i zrobi wymaz na paciorkowca (wymaz 50 zl u mojego doktora). Pochwalil mnie za wage i powiedzial ze najgorszy w tyciu jest trymestr 2 ;-) waga urodzeniowa malego zapewne bedzie podobna jak u corki bo ona w 30 tc wazyla 1,7 kg dzis w karcie sprawdzilam sobie :-)

co do woreczka szkoda ze podczas cc nie moga zrobic z nim porzadku mialabym z glowy ;-) chociaz czytalam w necie ze leski podczas cc mialy usuwany woreczek :szok::szok: u mnie w szpitalu kamienie nie sa wskazaniem do cc a buuuuuuuuuuuu ;-) ale mowi ze po 1 cc u nas w szpitalu drugi porod to zazwyczaj tez cc, powiedzial ze na nastepnej wizycie porozmawiamy bardziej szczegolowo wiec pozostaje mi czekac ;-) kazal mi sie nie denerwowac i byc dobrej mysli powiedzial ze sie mna zajmie ... zobaczymy ;-)

Agisan&Gnidko kamienie daly mi czadu w ciazy, wczesniej myslalam ze boli mnie watroba ;-) dopiero ok 18 tc mnie zdiagnozowano, a czy daj mi czadu hmm ... jak trzymam sie diety to jest ok, po ciazy i takz nimi bede musiala zrobic porzadek :crazy:

agaod cieszę się że z córeczką wszystko oki:tak: wczoraj już zerkałam czy zameldowałaś o wizycie - naprawdę super!!!
Cortina Aleksander Wielki się szykuje:-D i do tego akrobata:rofl2: no i brawa dla Ciebie za wagę- jak ginek chwali to i ja chwalę, choć przykładu z Ciebie w ogóle nie biorę:no:

ja wróciłam z IP, miałam pierwsze w życiu KTG, długość szyjki 3cm, mam liczyć ruchu płodu, oszczędzać się i jak najwięcej leżeć

reklama
Agaod super wieści, dobrze, że poszłaś to się uspokoiłaś :-)

Cortina to faktycznie Aleksander Wielki :-D ci się szykuje :tak: Moja też mi się wbija głową na dół, ale mam ją ułożoną po prawej stronie :-)
A 27 razem wizytujemy :-) ciekawe jak ja po tym świątecznym obżarstwie się tam dokulam i wgramolę na fotel :rofl2:

Do góry