reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Na cik jest faktycznie zalecane badanie usg miedzy 28 a 32 w celu okreslenia czy maluszek prawidlowo rosnie i jak jest ulozony, mysle, ze pewnie teraz powie abys zrobila i na nastepna wizyte jej przyniosla:)
Nie wiem w sumie czemu zalecane jest do 32 bo przeciez ulozenie moze sie jeszcze zmieniac:/

reklama
Dziewczyny, wiecie coś już o tych USG co się robi niby 28-32tc. Takie kolejne ważne po połówkowym?
Ja mam teraz wizytę w poniedziałek, ale nic nie mówiła,żeby się zapisać na USG. Zawsze kazała wcześniej się zapisać i przychodziłam do niej z wynikami od Pana doktora od USG :-p ja już chcę! Byłam ostatnio w skończonym 20tc. Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieje,że gnomek rośnie dobrze...

Ja miałam teraz takie, gin sprawdzał czy sa prawidłowe wszystkie narządy i mierzył dzidzię. Ale miałam mieć robione dopiero na następnej więc spokojnie:)

ja miałam usg kilka dni temu (skończony 27tc)... u osła ale niech będzie...
i na skończony 32 tydz robią, ale jakoś tak wyszło, że ja będę miała jak skończę 33

no to ciekawe jak będzie bo ja miałam skonczone 28 i mała głową w górę była ... teraz będę za tydzień (koniec 32) i ciekawe jak będzie, kopniaki itp. czuję tak samo ... ale może już ma nogi w górze:))

27-32 tydzien to prawidlowy i przedostani termin USG ...
My idziemy dzis na ,,ogledziny" z badaniami i okazalo sie ze bez lykania tej diabelskiej dawki zelaza tym razem wyniki sa w normie....
Ciekawe co na temat odstawienia zelaza powie pani gin..
USG mamy w 33 tygodniu bo akurat tak wszystkim pasuje..i tydzien roznicy nie gra roli....nastepne USG ok 36 tyg

na_cik na ostatniej wizycie - to był skończony 29 tydz. miałam usg gdzie ginek robił wszystkie pomiary. W sumie to nie wiedziałam, że będzie je robił. Podejrzewam że kolejne takie dokładne będzie właśnie ok. 36 tyg.

Aleksp super że wyniki w normie - powodzenia na wizycie &&&&&

boszzzz,,,sie uwzięła na to zelazo ta moja gin......nadal mam łykac 3*2 tabletki.....nie no nie ma szans -oznajmiłam wieć wydrukowała mi spis diety bogatej w zelazo...
Wyniki w normie, najniższej wprawdzie no ale po cholere tyle zelaza...więc bede gotowała samo zelazo:))

CO do USG to dziewczyny przesledziłam swoja ksiazeczke porodowa i USG powinnysmy miec:
1. tydz 11-14
2.21-26
3.27-32
4 ok 36 jesli lekarz zaleci.

w gre wchodza małe przesuniecia np 1 tydzien

Od 30 tygodnia liczymy ruchy i zapisujemy:)) czyli za 2 tygodnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry