reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Na cik jest faktycznie zalecane badanie usg miedzy 28 a 32 w celu okreslenia czy maluszek prawidlowo rosnie i jak jest ulozony, mysle, ze pewnie teraz powie abys zrobila i na nastepna wizyte jej przyniosla:)
Nie wiem w sumie czemu zalecane jest do 32 bo przeciez ulozenie moze sie jeszcze zmieniac:/

reklama
Dziewczyny, wiecie coś już o tych USG co się robi niby 28-32tc. Takie kolejne ważne po połówkowym?
Ja mam teraz wizytę w poniedziałek, ale nic nie mówiła,żeby się zapisać na USG. Zawsze kazała wcześniej się zapisać i przychodziłam do niej z wynikami od Pana doktora od USG :-p ja już chcę! Byłam ostatnio w skończonym 20tc. Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieje,że gnomek rośnie dobrze...

Ja miałam teraz takie, gin sprawdzał czy sa prawidłowe wszystkie narządy i mierzył dzidzię. Ale miałam mieć robione dopiero na następnej więc spokojnie:)

ja miałam usg kilka dni temu (skończony 27tc)... u osła ale niech będzie...
i na skończony 32 tydz robią, ale jakoś tak wyszło, że ja będę miała jak skończę 33

no to ciekawe jak będzie bo ja miałam skonczone 28 i mała głową w górę była ... teraz będę za tydzień (koniec 32) i ciekawe jak będzie, kopniaki itp. czuję tak samo ... ale może już ma nogi w górze:))

27-32 tydzien to prawidlowy i przedostani termin USG ...
My idziemy dzis na ,,ogledziny" z badaniami i okazalo sie ze bez lykania tej diabelskiej dawki zelaza tym razem wyniki sa w normie....
Ciekawe co na temat odstawienia zelaza powie pani gin..
USG mamy w 33 tygodniu bo akurat tak wszystkim pasuje..i tydzien roznicy nie gra roli....nastepne USG ok 36 tyg

na_cik na ostatniej wizycie - to był skończony 29 tydz. miałam usg gdzie ginek robił wszystkie pomiary. W sumie to nie wiedziałam, że będzie je robił. Podejrzewam że kolejne takie dokładne będzie właśnie ok. 36 tyg.

Aleksp super że wyniki w normie - powodzenia na wizycie &&&&&

boszzzz,,,sie uwzięła na to zelazo ta moja gin......nadal mam łykac 3*2 tabletki.....nie no nie ma szans -oznajmiłam wieć wydrukowała mi spis diety bogatej w zelazo...
Wyniki w normie, najniższej wprawdzie no ale po cholere tyle zelaza...więc bede gotowała samo zelazo:))

CO do USG to dziewczyny przesledziłam swoja ksiazeczke porodowa i USG powinnysmy miec:
1. tydz 11-14
2.21-26
3.27-32
4 ok 36 jesli lekarz zaleci.

w gre wchodza małe przesuniecia np 1 tydzien

Od 30 tygodnia liczymy ruchy i zapisujemy:)) czyli za 2 tygodnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry