reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

reklama
kasiadz - super,że wsio ok a Franio ma czas by fiknąc głowa w dól a o tej karcie 1 słysze tyle ciąz było w rodzinie a żadna nie liczyła i nie zapisywała ruchów malutka :)
w poprzedniej ciąży też taką miałam, liczy się do 10 ruchów dziennie jak 2 dni pod rząd jest mniej niż 10 to trzeba zgłosić się do lekarza, a jak w ciągu 1 dnia nie poczuje się żadnych ruchów należy natychmiast zgłosić się do lekarza lub szpitala. ruchy liczy się od 30tc

a mąz jaki przewrazliwiony :) cały czas kaze lezec pyta sie jak gdzies ide :) lezy ze mną bo jest po nocce w pracy wiec sobie z nim leze i oglądam tv, a on spi :) brzuszek głaska widac ze sie przejoł :) a mi sie to podoba :)

A mi powiedział ze twardnienie macicy to moja tendencja i ze luteina na tym etapie ciązy jest dla mnie zasłaba i magnez, mąz to nawet smiac sie głosno nie pozwala by brzuch nie twardniał:p:p
Ale naprawde po odstawieniu luteiny twardszy jest ten brzuch.

Nagrałam o 4 w nocy filmik jak młoda szalała w brzuszku połorzyłam komórke na brzuch i nagrałam 2 jak sie kom podnosi i rusza :p rodzina zachwycona :p

Ostatnia edycja:
Kinga - ja podobnie jak dziewczyny, uważam, że lepiej będzie jak zostaniecie w domku na święta. Nie pierwsze i nie ostatnie a zdrowie Malucha i Twoje najważniejsze :tak:

Ja wczoraj miałam wizytę u ginekologa. Wyniki krwi i moczu są wporządku. Dalej mam brać Aspargin na twardnienie brzucha (póki brałam regularnie 3x1 tabletkę było lepiej. Potem trochę zaniedbałam sprawę i znowu zaczął twardnieć :baffled:). Szyjka OK. Na następnej wizycie pani dr pobierze wymaz na paciorkowca i ponoc zrobi USG, zeby sprawdzic jak dzidzia jest ułożona itd.

Dziś zaliczyłam kolejną (4) wizytę u dentysty. W końcu kanały mojej dolnej szóski zostały wypełnione. Za tydzień odbudujemy ząbek :-)

Dziewczyny, wiecie coś już o tych USG co się robi niby 28-32tc. Takie kolejne ważne po połówkowym?
Ja mam teraz wizytę w poniedziałek, ale nic nie mówiła,żeby się zapisać na USG. Zawsze kazała wcześniej się zapisać i przychodziłam do niej z wynikami od Pana doktora od USG :-p ja już chcę! Byłam ostatnio w skończonym 20tc. Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieje,że gnomek rośnie dobrze...

reklama
na_cik ja byłam na wizycie w połowie 30tc i miałam usg- ale ja mam za każdym razem więc nie bardzo pomogę. Chyba faktycznie gdzieś czytałam że między 28-32tc jest zalecane. Może Was wyśle po wizycie

Do góry