reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
kasiadz - super,że wsio ok a Franio ma czas by fiknąc głowa w dól a o tej karcie 1 słysze tyle ciąz było w rodzinie a żadna nie liczyła i nie zapisywała ruchów malutka :)
w poprzedniej ciąży też taką miałam, liczy się do 10 ruchów dziennie jak 2 dni pod rząd jest mniej niż 10 to trzeba zgłosić się do lekarza, a jak w ciągu 1 dnia nie poczuje się żadnych ruchów należy natychmiast zgłosić się do lekarza lub szpitala. ruchy liczy się od 30tc

a mąz jaki przewrazliwiony :) cały czas kaze lezec pyta sie jak gdzies ide :) lezy ze mną bo jest po nocce w pracy wiec sobie z nim leze i oglądam tv, a on spi :) brzuszek głaska widac ze sie przejoł :) a mi sie to podoba :)

A mi powiedział ze twardnienie macicy to moja tendencja i ze luteina na tym etapie ciązy jest dla mnie zasłaba i magnez, mąz to nawet smiac sie głosno nie pozwala by brzuch nie twardniał:p:p
Ale naprawde po odstawieniu luteiny twardszy jest ten brzuch.

Nagrałam o 4 w nocy filmik jak młoda szalała w brzuszku połorzyłam komórke na brzuch i nagrałam 2 jak sie kom podnosi i rusza :p rodzina zachwycona :p

Ostatnia edycja:
Kinga - ja podobnie jak dziewczyny, uważam, że lepiej będzie jak zostaniecie w domku na święta. Nie pierwsze i nie ostatnie a zdrowie Malucha i Twoje najważniejsze :tak:

Ja wczoraj miałam wizytę u ginekologa. Wyniki krwi i moczu są wporządku. Dalej mam brać Aspargin na twardnienie brzucha (póki brałam regularnie 3x1 tabletkę było lepiej. Potem trochę zaniedbałam sprawę i znowu zaczął twardnieć :baffled:). Szyjka OK. Na następnej wizycie pani dr pobierze wymaz na paciorkowca i ponoc zrobi USG, zeby sprawdzic jak dzidzia jest ułożona itd.

Dziś zaliczyłam kolejną (4) wizytę u dentysty. W końcu kanały mojej dolnej szóski zostały wypełnione. Za tydzień odbudujemy ząbek :-)

Dziewczyny, wiecie coś już o tych USG co się robi niby 28-32tc. Takie kolejne ważne po połówkowym?
Ja mam teraz wizytę w poniedziałek, ale nic nie mówiła,żeby się zapisać na USG. Zawsze kazała wcześniej się zapisać i przychodziłam do niej z wynikami od Pana doktora od USG :-p ja już chcę! Byłam ostatnio w skończonym 20tc. Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieje,że gnomek rośnie dobrze...

reklama
na_cik ja byłam na wizycie w połowie 30tc i miałam usg- ale ja mam za każdym razem więc nie bardzo pomogę. Chyba faktycznie gdzieś czytałam że między 28-32tc jest zalecane. Może Was wyśle po wizycie

Do góry