reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
wow! jakie duże dzieciaczki! to już nosimy jak po kilogramie cukru pod serduchem :)
ciekawe ile będzie nasz ważył na wizycie za 2 tygodnie :)

hahaha o przeliczaniu na czekoladę nigdy nie myślałam :p nigdy nie wiem ile g ma zwykła tabliczka :p
a na cukier od zawsze przeliczam ;)

Zanetka_22 - wiem.. lekarz powiedział mi, że malutka jest większa niż powinna być w tym tygodniu ale lepiej żeby była pare gram większa niż za mała :)

A już myślałam, że moja mała jest za mała:-)

W takim razie Moja kruszyna to już dziesięć tabliczek czekolady (1 tabliczka to 100g):-D W sumie od ostatniej wizyty już pewnie przybrała, to można chyba dodać tą jedną tabliczkę:-)

a się naśmiałam z tymi porównaniami :)
Mam dwa koty w domu: jeden waży 6 kg a drugi waży 9 kg i nijak mojej córy nie mogę do nich porównać jak ich biore na ręce.. Kiedyś wzięłam jednego kota tego mniejszego i tak sobie myśle.. no to moja mycha waży [chwila zastanowienia] Twoje dwie łapy.. :eek: zadziwiona swoją inwencją twórczą spojrzałam kotu w oczy i czułam, że chce powiedzieć: weź sie kobieto zastanów :confused2:

reklama
Meldunek z dzisiejszej wizyty:
Jasiek zdrowy i rośnie jak na drożdżach:tak: wg pomiarów jest większy o 1 tydzień i waży 1735g:szok: zdaję sobie sprawę, że usg może przekłamywać wynik, ale jestem w szoku. Ginek twierdzi, że jak utrzyma swoje tempo to na pewno nie będzie ważył 3500g jak moje dziewczynki.

Niestety szyjka znowu miękka i skrócona:-(najważniejsze że zamknięta...A ja się teraz w miarę dobrze czuję i myślałam,że będzie ok.Może dlatego gorzej z szyjką ,bo więcej zaczęłam robić w domu. Znowu otrzymałam propozycję obserwacji w szpitalu ale odmówiłam, za to chyba z 3 razy ginek mówił mi że jak tylko się gorzej poczuję, to mam dzwonić, albo przyjeżdżać.I mam jak najwięcej leżeć...

Nadal mam brać duphaston - znalazłam w innej aptece o wiele tańszy -ostatnio płaciłam 46,5 zł, a dzisiaj 31,9 zł więc jak kupujecie leki to pytajcie o ceny

Do góry