reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

A ja wczoraj miałam wizytę. Dzidzia zdrowiutka i do tego waży...500g jak na 21 tydzień to kawał chłopa, ale wedlug pomiarów, główki, nóżki, brzuszka itp. to nawet 23 tydzień wyszedł na USG :) i termin mi się przesunął z 22 lutego na 17 luty. Płeć potwierdzona po raz kolejny. Nawet bez wskazań lekarza na monitorze sama z mężem dojrzeliśmy "właściwości" chłopięce.

Super kochana:) mój Leoś też wielki, 23 tydz i jak dobrze pamiętam 640 g:szok:Wg neta i książki to tyle dzidzia ma w 25 tygodniu.. Już wiem więc czemu ta waga tak rośnie

reklama
Hej Dziewczyny!

Gratuluje zaliczonych wizyt.

Z ta waga to ja sie za bardzo nie ekscytuje, choc moze jak jest takie malenkie to latwiej oszacowac. W dniu kiedy rodzilam Toske lekarz na izbie przyjec wymierzyl i mowi: dziecko wazy 3100. Pomyslalam phi dam rade. Urodzila sie 13h pozniej i wazyla 3660 ;))

Teraz Brzucholina rowno w 20 tyg wazyla 450g.

Ostatnia edycja:
smoniczka - z tym poówkowym to ze spokojem, ja miałam robione w 22+5 (ponoc lepiej właśnie wykonać to badanie koło 22 tc). I jestem ciekawa, czy nadal będzie dziewczynka ;-):-D

No właśnie jak byłam na ostatniej wizycie to moja gin kazała mi się zapisać na to połówkowe między 15 a 30 października, ale też powiedziała, że dobrze by było jakbym przed kolejną wizytą u niej czyli 24.10 miała już wyniki więc się bardziej tym zasugerowałam i jak zadzwoniłam żeby się umówić to pierwszy wolny termin mieli na 16.10 więc się zapisałam, chociaż tak czułam, że może być za wcześnie.

Widzę dziewczynki, że z tą wagą maluszków to niezła rozbieżność. Mój Wojtek w 22t3d ważył 540g. Ciekawe ile będzie miał jutro :) już się nie mogę doczekać żeby go zobaczyć.

Ja miałam robione połówkowe 20tc3d i mimo,że młody nie jest duży dało radę wszystko sprawdzić i pomierzyć. Nie wiem czy przypadkiem lekarz nie jest jakiś kiepski :confused2: albo próbuje zarobić :zawstydzona/y:

Dziewczynki my już po wizycie. Synuś waży 783g co oznacza że troszkę zwolnił robienie ,,masy'' ale i tak mieści się w pojęciu ,,średniak'' jak na swój wiek :-) płeć potwierdzona-nawet na tak słabym sprzęcie jaki ma moja ginka męskość Wojtka nie ulega żadnej wątpliwości. Niestety mama dostała skierowanie na powtórną krzywą cukrową- tym razem 75g. Jak znowu wyjdzie źle to do poradni diabetologicznej mnie odeślą.

reklama
Do góry