reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

A ja wczoraj miałam wizytę. Dzidzia zdrowiutka i do tego waży...500g jak na 21 tydzień to kawał chłopa, ale wedlug pomiarów, główki, nóżki, brzuszka itp. to nawet 23 tydzień wyszedł na USG :) i termin mi się przesunął z 22 lutego na 17 luty. Płeć potwierdzona po raz kolejny. Nawet bez wskazań lekarza na monitorze sama z mężem dojrzeliśmy "właściwości" chłopięce.

Super kochana:) mój Leoś też wielki, 23 tydz i jak dobrze pamiętam 640 g:szok:Wg neta i książki to tyle dzidzia ma w 25 tygodniu.. Już wiem więc czemu ta waga tak rośnie

reklama
Hej Dziewczyny!

Gratuluje zaliczonych wizyt.

Z ta waga to ja sie za bardzo nie ekscytuje, choc moze jak jest takie malenkie to latwiej oszacowac. W dniu kiedy rodzilam Toske lekarz na izbie przyjec wymierzyl i mowi: dziecko wazy 3100. Pomyslalam phi dam rade. Urodzila sie 13h pozniej i wazyla 3660 ;))

Teraz Brzucholina rowno w 20 tyg wazyla 450g.

Ostatnia edycja:
smoniczka - z tym poówkowym to ze spokojem, ja miałam robione w 22+5 (ponoc lepiej właśnie wykonać to badanie koło 22 tc). I jestem ciekawa, czy nadal będzie dziewczynka ;-):-D

No właśnie jak byłam na ostatniej wizycie to moja gin kazała mi się zapisać na to połówkowe między 15 a 30 października, ale też powiedziała, że dobrze by było jakbym przed kolejną wizytą u niej czyli 24.10 miała już wyniki więc się bardziej tym zasugerowałam i jak zadzwoniłam żeby się umówić to pierwszy wolny termin mieli na 16.10 więc się zapisałam, chociaż tak czułam, że może być za wcześnie.

Widzę dziewczynki, że z tą wagą maluszków to niezła rozbieżność. Mój Wojtek w 22t3d ważył 540g. Ciekawe ile będzie miał jutro :) już się nie mogę doczekać żeby go zobaczyć.

Ja miałam robione połówkowe 20tc3d i mimo,że młody nie jest duży dało radę wszystko sprawdzić i pomierzyć. Nie wiem czy przypadkiem lekarz nie jest jakiś kiepski :confused2: albo próbuje zarobić :zawstydzona/y:

Dziewczynki my już po wizycie. Synuś waży 783g co oznacza że troszkę zwolnił robienie ,,masy'' ale i tak mieści się w pojęciu ,,średniak'' jak na swój wiek :-) płeć potwierdzona-nawet na tak słabym sprzęcie jaki ma moja ginka męskość Wojtka nie ulega żadnej wątpliwości. Niestety mama dostała skierowanie na powtórną krzywą cukrową- tym razem 75g. Jak znowu wyjdzie źle to do poradni diabetologicznej mnie odeślą.

reklama
Do góry