reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy - widać coś?

po dłuższym czasie test jest odparowany i może pokazywać wynik pozytywny. Dlatego ważny jest ten określony czas napisany w ulotce. Po tym czasie jest niewiarygodny i już nie wspomnę o jego otwieraniu. A jeśli chcesz to najwcześniej ciąże pokazuje test owulacyjny. Testowa linia jest o wiele mocniejsza od kontrolnej (jakby się odwracają niż jak pokazuje przed owulacja)
Test owulacyjne do potwierdzenia ciąży, której jeszcze nie ma (nie ma bety to nie ma ciąży)? To forum mnie nie przestaje zaskakiwać 🙈

reklama
Dlaczego testy są be. W pierwszej ciazy zrobiłam test 5 dni przed miesiączka i pokazał słaba kreskę po czasie opisanym na pudełku i to była ciąża. Na betę w ogóle nie szlam, nawet nie słyszałam o takim badaniu. W drugiej ciazy powtórka. 5 dni przed @ test ciążowy z leciutkim cieniem drugiej kreski po czasie opisanym przez producenta. Przy trzeciej ciazy to samo. W żadnym innym cyklu test nie pokazał nawet cienia kreski. Dodam ze testowałam wiele razy testami z Allegro za 1 zł i według mnie są wiarygodne.
I dlaczego ktoś mówi, żeby się nie katować testami. Ja uwielbiałam testować, ten dreszczyk emocji, kupowałam je w ilościach hurtowych i robiłam nawet 2 razy dziennie i nie widzę w tym nic złego, chyba ze komuś to przeszkadza. :)

Dlaczego testy są be. W pierwszej ciazy zrobiłam test 5 dni przed miesiączka i pokazał słaba kreskę po czasie opisanym na pudełku i to była ciąża. Na betę w ogóle nie szlam, nawet nie słyszałam o takim badaniu. W drugiej ciazy powtórka. 5 dni przed @ test ciążowy z leciutkim cieniem drugiej kreski po czasie opisanym przez producenta. Przy trzeciej ciazy to samo. W żadnym innym cyklu test nie pokazał nawet cienia kreski. Dodam ze testowałam wiele razy testami z Allegro za 1 zł i według mnie są wiarygodne.
I dlaczego ktoś mówi, żeby się nie katować testami. Ja uwielbiałam testować, ten dreszczyk emocji, kupowałam je w ilościach hurtowych i robiłam nawet 2 razy dziennie i nie widzę w tym nic złego, chyba ze komuś to przeszkadza. :)
To, że u Ciebie kreska po czasie oznaczała ciążę to przypadek. Jest tu masa dziewczyn, które miały tak samo a w ciąży nie były. Testów nie odczytuje się po czasie podanym w ulotce. Koniec kropka.

A kupowanie testów w dużych ilościach to sprawa indywidualna. Problem polega na tym, że niektórym to szkodzi na głowę. Ci drugi post z pytaniem czy widać niewidzialną kreskę, a potem człowiek zawiedziony.

Jestem 9 dni po owulacji. Dzisiaj rano postanowiłam zrobić test ciążowy z allegro testeo o czułości 10 strumieniowy. Testy te podobno nie pokazują żadnych fałszywychZobacz załącznik 1299746 cieni nawet po dłuższym czasie. Do 5 minut było biało, po 5 do 10 minut pojawiła się druga kreska, ale dosłownie cień cienia... Oba zdjęcia są takie same, na jednym tylko podkręciłam kolory by było bardziej widoczne. Później zrobiłam drugi test, już nie z moczu porannego - biel bez żadnych cieni. Wczoraj po południu również to samo. Myślicie że coś może z tego być? Do okresu jeszcze 5 dni
A ja widzę na 1 zdjęciu kreseczkę :) najpiej zrobić betę w tej sytuacji i sprawdzić sytuację :) ja taka kreseczkę miałam 2 dni po spodziewanej @ i też było ją ledwo widać :)

Dla mnie to Beta nie powinna byc móc robiona z buta bo tylko czytam ile Stresu jest z tym związane. Bo wkracza porownywanie.
Czemu taka niska w dniu miesiączki
Czemu przyrosla 67a nie 100 jak koleżanki
Robiona w okresie gdzie pod uwage brane jest juz tylko usg ale sie oprzeć nie można dodatkowej dawce stresu
Albo forum 🤣
Zapomina się że ciąża to nie matematyka

Mi rowniez 2 ciąże w 100%potwierdziły testy. A wykryly tez 5 dni przed okresem.
9dpo w ostatniej 4.. Wyszla ledwo widoczna o czasie i znikła prawie po tych 15min..takie testy bo na innych potem zostawala tak samo ciemna jak wychodzila o czasie. Wszystko zależne od wybarwienia danego testu.. Sa testy 25mlu które będą sie lepiej wybarwiac
Jak te czulsze 10mlu mzalezne od firmy ale jest duzo wartych uwagi i tych z najnizszej półki

Autorko sama wiem zE aparatem tej pierwszej ledwo widocznej kreski ciężko jest uchwycic. Zycze powodzenia

Dla mnie to Beta nie powinna byc móc robiona z buta bo tylko czytam ile Stresu jest z tym związane. Bo wkracza porownywanie.
Czemu taka niska w dniu miesiączki
Czemu przyrosla 67a nie 100 jak koleżanki
Robiona w okresie gdzie pod uwage brane jest juz tylko usg ale sie oprzeć nie można dodatkowej dawce stresu
Albo forum 🤣
Zapomina się że ciąża to nie matematyka

Mi rowniez 2 ciąże w 100%potwierdziły testy. A wykryly tez 5 dni przed okresem.
9dpo w ostatniej 4.. Wyszla ledwo widoczna o czasie i znikła prawie po tych 15min..takie testy bo na innych potem zostawala tak samo ciemna jak wychodzila o czasie. Wszystko zależne od wybarwienia danego testu.. Sa testy 25mlu które będą sie lepiej wybarwiac
Jak te czulsze 10mlu mzalezne od firmy ale jest duzo wartych uwagi i tych z najnizszej półki

Autorko sama wiem zE aparatem tej pierwszej ledwo widocznej kreski ciężko jest uchwycic. Zycze powodzenia
Wiesz co, lepiej pójść na betę i skonsultować ja z ginekologiem, niż sprawdzać prawidłowość ciąży ciemniejąca kreską na teście ciążowym 🙈 test nie wskaże ci procentowego przyrostu, który już na wstępnym etapie może dać sygnał o tym, że jest coś nie tak.

I owszem ciąża to nie matematyka, ale są pewne normy, których że względu na fizjologię się nie przeskoczy. I nie są to moje wymysły, a fakty medyczne. Potwierdzone badaniami naukowymi.

No ale jak ktoś wiedzę zamiast od lekarza czerpie z forum, gdzie jak widać poziom znajomości cyklu, mechanizmu zajścia w ciążę i własnego organizmu jest różny to ja już nic nie poradzę. Potem się robi testy ciążowe już na drugi dzień po owu. I oczywiście znajdą się osoby, które widzą firm cienia cienia. A potem wielkie rozczarowanie.

reklama
Do góry