reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy - widać coś?

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Rozkręciłam test bo okienko testowe było zbyt małe i rzucało cień na wynik 🥴 No cóż, chyba będę dalej próbować z testami za 2 dni

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Rozkręciłam test bo okienko testowe było zbyt małe i rzucało cień na wynik 🥴 No cóż, chyba będę dalej próbować z testami za 2 dni
Czemu za 2 dni skoro do miesiączki jest 5? Nie ma sensu katować się testami i doszukiwać się na nich kresek. Jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć to idź na betę.

tez robiłam 7 dni nawet przed miesiączka o czułości 10 ale na zdjęciu było widać cień a tu nic

Nie rób bez potrzeby testu przed terminem @ zrób wtedy kiedy masz termin bo to bez sensu ja zrobilam dopiero tydzień po planowanej @ 🙃 i odczytaj tak jak pisze na teście i nie rozkrecaj jeśli jesteś w ciąży spokojnie zobaczysz II kreseczki 😊 a jak jesteś ciekawa to zrób bete w terminie @ czy rośnie 😉

Widać... Że nie umiesz czytać instrukcji obsługi testu ciążowego ze zrozumieniem [emoji2272]

Jestem 9 dni po owulacji. Dzisiaj rano postanowiłam zrobić test ciążowy z allegro testeo o czułości 10 strumieniowy. Testy te podobno nie pokazują żadnych fałszywychZobacz załącznik 1299746 cieni nawet po dłuższym czasie. Do 5 minut było biało, po 5 do 10 minut pojawiła się druga kreska, ale dosłownie cień cienia... Oba zdjęcia są takie same, na jednym tylko podkręciłam kolory by było bardziej widoczne. Później zrobiłam drugi test, już nie z moczu porannego - biel bez żadnych cieni. Wczoraj po południu również to samo. Myślicie że coś może z tego być? Do okresu jeszcze 5 dni

po dłuższym czasie test jest odparowany i może pokazywać wynik pozytywny. Dlatego ważny jest ten określony czas napisany w ulotce. Po tym czasie jest niewiarygodny i już nie wspomnę o jego otwieraniu.

Ostatnia edycja:
reklama
po dłuższym czasie test jest odparowany i może pokazywać wynik pozytywny. Dlatego ważny jest ten określony czas napisany w ulotce. Po tym czasie jest niewiarygodny i już nie wspomnę o jego otwieraniu. A jeśli chcesz to najwcześniej ciąże pokazuje test owulacyjny. Testowa linia jest o wiele mocniejsza od kontrolnej (jakby się odwracają niż jak pokazuje przed owulacja)
Co za bzdura z testami owulacyjnymi...

Do góry