Co za bzdura z testami owulacyjnymi...
probowalas ?
Tez nie wierzyłam i z ciekawości próbowałam zrobić bo mi zostały. I wyszły pozytywne przy bladej kresce na teście ciążowym (bo robiłam 5 dni przed okresem )
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co za bzdura z testami owulacyjnymi...
Nie ma znaczenia czy próbowałam czy nie. Test owulacyjny służy do wykrywania owulacji a nie ciąży.probowalas ?
Nie ma znaczenia czy próbowałam czy nie. Test owulacyjny służy do wykrywania owulacji a nie ciąży.
Wysoki poziom lh może się utrzymywać przez całą drugą fazę cyklu, więc i testy moga wyjść pozytywne.probowalas ?
Tez nie wierzyłam i z ciekawości próbowałam zrobić bo mi zostały. I wyszły pozytywne przy bladej kresce na teście ciążowym (bo robiłam 5 dni przed okresem )
po dłuższym czasie test jest odparowany i może pokazywać wynik pozytywny. Dlatego ważny jest ten określony czas napisany w ulotce. Po tym czasie jest niewiarygodny i już nie wspomnę o jego otwieraniu. A jeśli chcesz to najwcześniej ciąże pokazuje test owulacyjny. Testowa linia jest o wiele mocniejsza od kontrolnej (jakby się odwracają niż jak pokazuje przed owulacja)
co nie zmienia faktu ze jest w stanie wczesnie ja wykryć
A ja tam widze blada kreseczke i to od razu -tak samo mialam, rozkrecilam test, zobaczylam kilka dni przed okresem (wiadomo ze nie powinno sie tak robic bla bla ale mialam ochote to zrobilam-moja sprawa, nie widze w tym nic zlego) no i mam teraz 9cio miesieczna coreczke-takze trzymam kciuki za Ciebie i pewnie mozesz powtorzyc za 2 dni ja juz wtedy mialam wyrazna blada kreske widoczna golym okiem, w cyklach w ktorych sie nie udawalo nie widzialam wgl zadnych kresek a nawet cienia
Hehe nie ma co tu dywagowac-niech autorka postu napisze w terminie @ co finalnie wyszlo i juzCholercia….gdzie!?