reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy - widać coś?

reklama
probowalas ?
Tez nie wierzyłam i z ciekawości próbowałam zrobić bo mi zostały. I wyszły pozytywne przy bladej kresce na teście ciążowym (bo robiłam 5 dni przed okresem )
Wysoki poziom lh może się utrzymywać przez całą drugą fazę cyklu, więc i testy moga wyjść pozytywne.

po dłuższym czasie test jest odparowany i może pokazywać wynik pozytywny. Dlatego ważny jest ten określony czas napisany w ulotce. Po tym czasie jest niewiarygodny i już nie wspomnę o jego otwieraniu. A jeśli chcesz to najwcześniej ciąże pokazuje test owulacyjny. Testowa linia jest o wiele mocniejsza od kontrolnej (jakby się odwracają niż jak pokazuje przed owulacja)

Kobieto, błagam, przestań rozpowiadać takie brednie, bo później dziewczyny wyczytają takie bzdury i lecą testować testami owulacyjnymi!
Testy owulacyjne służą do określania OWULACJI, a nie sprawdzania ciąży!
A to, że Tobie tak wyszło, to uznaj za CUD i siedź cicho...

A ja tam widze blada kreseczke i to od razu -tak samo mialam, rozkrecilam test, zobaczylam kilka dni przed okresem (wiadomo ze nie powinno sie tak robic bla bla ale mialam ochote to zrobilam-moja sprawa, nie widze w tym nic zlego) no i mam teraz 9cio miesieczna coreczke-takze trzymam kciuki za Ciebie :) i pewnie mozesz powtorzyc za 2 dni ja juz wtedy mialam wyrazna blada kreske widoczna golym okiem, w cyklach w ktorych sie nie udawalo nie widzialam wgl zadnych kresek a nawet cienia

A ja tam widze blada kreseczke i to od razu -tak samo mialam, rozkrecilam test, zobaczylam kilka dni przed okresem (wiadomo ze nie powinno sie tak robic bla bla ale mialam ochote to zrobilam-moja sprawa, nie widze w tym nic zlego) no i mam teraz 9cio miesieczna coreczke-takze trzymam kciuki za Ciebie :) i pewnie mozesz powtorzyc za 2 dni ja juz wtedy mialam wyrazna blada kreske widoczna golym okiem, w cyklach w ktorych sie nie udawalo nie widzialam wgl zadnych kresek a nawet cienia

Cholercia….gdzie!?

reklama
Ja uważam, że powinien być zakaz sprzedaży testów ciążowych. Kobiety poszłyby od razu na bete I by wiedziały, a nie co drugi dzień rozkręcony test I pytanie czy jest pozytywny. Testy owulacyjne jak są do wykrycia UWAGA nie owulacji a PIKU, który występuje przed owulacja. Autorko jak miesiączka nie przyjdzie idz na bete I nie katuj się testami, a już na pewno nie owulacynymi.

Do góry