reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
hello

Ja dzisiaj byłam na ktg i wszystko jest bardzo dobrze, za tydzień znowu mam się zgłosić na ktg i od razu gin mi zmierzy ilość wód płodowych

A my po wczorajszej wizycie w szpialu mamy ustalony termin an 5 grudnia:tak: tak wiec isnieje duza szansa ze tym razem tatuś bedzie przy narodzinach dziecięcia - dla odmiany...
Poza tym niewiele można zmonitorować po takiej wizycie bo cóż oni tam sprawdzają? - cisnienie, mocz, ułożenie dziecka (dotykowo) i bicie serca - to tyle

Po wczorajszej wizycie z Niuńką ok:-) Główka na dole, twarzą do mojego kręgosłupa. Leżała na samym środku mojego brzucha, a jej kręgosłupek był centralnie równo z moim pępkiem :-D P. Doktor stwierdził, że leży sobie na wznak, ale bez sensu robić zdjęcie tyłu główki... I nie chce nam zołza mała pokazać twarzyczki:eek:... Mi troszeczke waga spadła, za to Lena waży 1,8kg. 3tygodnie temu ważyła 1,4kg z hakiem (prawie 1,5) więc nie jest źle. Powiedział, że za dużego dzieciaczka mamy się nie spodziewać, ważne żeby była donoszona :-)
No i mam jednak znaleźć lekarza z limitami na grudzień, albo dzwonić do Niego i umówić się prywatnie.. Limitów im nie chcą zwiększyć... I z tego co mówił, w grudniu powinnam mieć jakoś koło 2-óch wizyt, bo termin na koniec grudnia. No chyba, że urodzimy szybciej to siłą rzeczy się nie da... I teraz nie wiem co robić...

reklama
Do góry