reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ja dzisiaj rano w laboratorium wyniki robilam na:morfologie,mocz i ALAT i zobaczymy jak tym razm moja morfologia. Miejmy nadzieje ze nadal wszystko ok. Jutro wynik odbiore a w poniedzialek wizyta u gina.

Dziewczyny czy robiłyście takie badania jak ALAT, ASpat, bilirubinę i INR? Ja w pierwszej ciąży ich nie miałam i nie wiem po co są. W sumie mam już wyniki i nie umiem ich zinterpretować.

Kobitki
Ide w nd na kontrolne usg bo ostatnie jakie mialam to byl 24tydz no i tak sie zastanawiam o co tam jeszcze mam się pytać czy o jakie badania prosić - niby gin powinna sama coś zaproponowac ale ja wogóle nie w temacie jak to w pl na tym etapie wygląda.. :zawstydzona/y:
Co wasi lekarze obecnie kontroluja podczas wizyt?
Jak tutaj ide na kontrole, to standardem jest mocz (w kierunku do białka), cisnienie, ułożenie dziecka dotykowo no i tyle...
a jak to u was wygląda teraz...?

mary mary, mój gin zleca morfologie , mocz. na najbliższej wizycie będzie pobierał wymaz. na wizycie sprawdza ciśnienie, wagę, bada palpacyjnie sprawdza ph pochwy i szyjkę, a potem usg ;-)

reklama
W irlandii tego nie sprawdzaja chyba ze pojdziesz prywatnie i to do polaka. Ja jestem w 33 tyg i nikt tu ani razu mi nie sprawdzal szyjki, jeden konsultant zbadal brzuch tzn wysokosc macicy na ostatniej wizycie. Zawsze badaja mocz i cisnienie, nawet na prawej rece :-D W szpitalu mnie tylko raz wazyli, ale w miare regularnie waze sie u gp. A o wymazie z pochwy chyba mozna pomazyc tu i takich badaniach jak na paciorkowca....

Do góry