reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ja dzisiaj rano w laboratorium wyniki robilam na:morfologie,mocz i ALAT i zobaczymy jak tym razm moja morfologia. Miejmy nadzieje ze nadal wszystko ok. Jutro wynik odbiore a w poniedzialek wizyta u gina.

Dziewczyny czy robiłyście takie badania jak ALAT, ASpat, bilirubinę i INR? Ja w pierwszej ciąży ich nie miałam i nie wiem po co są. W sumie mam już wyniki i nie umiem ich zinterpretować.

Kobitki
Ide w nd na kontrolne usg bo ostatnie jakie mialam to byl 24tydz no i tak sie zastanawiam o co tam jeszcze mam się pytać czy o jakie badania prosić - niby gin powinna sama coś zaproponowac ale ja wogóle nie w temacie jak to w pl na tym etapie wygląda.. :zawstydzona/y:
Co wasi lekarze obecnie kontroluja podczas wizyt?
Jak tutaj ide na kontrole, to standardem jest mocz (w kierunku do białka), cisnienie, ułożenie dziecka dotykowo no i tyle...
a jak to u was wygląda teraz...?

mary mary, mój gin zleca morfologie , mocz. na najbliższej wizycie będzie pobierał wymaz. na wizycie sprawdza ciśnienie, wagę, bada palpacyjnie sprawdza ph pochwy i szyjkę, a potem usg ;-)

reklama
W irlandii tego nie sprawdzaja chyba ze pojdziesz prywatnie i to do polaka. Ja jestem w 33 tyg i nikt tu ani razu mi nie sprawdzal szyjki, jeden konsultant zbadal brzuch tzn wysokosc macicy na ostatniej wizycie. Zawsze badaja mocz i cisnienie, nawet na prawej rece :-D W szpitalu mnie tylko raz wazyli, ale w miare regularnie waze sie u gp. A o wymazie z pochwy chyba mozna pomazyc tu i takich badaniach jak na paciorkowca....

Do góry