reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Kasiu dobrze, że trafiłaś w końcu na kompetentnego lekarza! leż kochana, a wszystko będzie dobrze, chociaż przy córeczce to chyba nie jest proste?

passingby super wieści przynosisz! gratuluję!

reklama
Jesteśmy :)

Mamy 1/2kg żywej wagi, zdrowe serce, wątrobę, obie nerki, ładne przepływy, dużo wody (15cm) i nadal jesteśmy dziewczynką :)

A ja niestety mam cukrzycę ciążową (na razie niską) jutro idę na szkolenie, glukometr i paski kupione... miałam 145 cukru przy obciążeniu 75g.
Dobrze że to tylko 4 miesiące :) ja jestem ŁASUCH!

to super ze malenstwo zdrowe... Ty ta cukrzyce tez pokonasz... trzymaj sie....

co do badan to jutro ide po skierowanie ale chyba tylko krew i mocz... zapytam tez o toksoplazmoze bo nie maiałam robionej w 1 trymestrze a nie wiem czy to nie jest żle wiec zapytam teraz...... co do glukozy to chyba jeszcze nie bede miała bo to chyba w pozniejszych tygodniach.....

Helena, Ty się nie pytaj o toksoplazmozę tylko żądaj skierowania!!! To badanie koniecznie powinno być zrobione w początkowej fazie badań wstępnych. Aż dziw mnie bierze, że lekarz tego nie zalecił. Ja na początku dostałam skierowanie na toksoplazmozę i cytomagelię oraz inne a w 2 trymestrze pomimo, że mam przeciwciała kontrolowałam czy nie ma nowego zakażenia.

Helena, Ty się nie pytaj o toksoplazmozę tylko żądaj skierowania!!! To badanie koniecznie powinno być zrobione w początkowej fazie badań wstępnych. Aż dziw mnie bierze, że lekarz tego nie zalecił. Ja na początku dostałam skierowanie na toksoplazmozę i cytomagelię oraz inne a w 2 trymestrze pomimo, że mam przeciwciała kontrolowałam czy nie ma nowego zakażenia.
u mnie np się badań na toxo nie robi.....:dry:
musoałam iść do prywatnego polskiego laboratorium pobrać krew i żeby mi wysłali.....
no i własnie jak się dopiero upomniałam to badanie zostało zrobione .. przy czym wyników nie mam do tej pory:sorry2: bo według irl.lekarzy nie ma podstaw do badania tej że próbki...jednak gdybym z 2 razy poroniła to możliwe że zbadaliby mi toxo
pozostałe badania wyszły ok....

ja skierowania na tokso tez nie dostalam. Musialam robic to prywatnie za wlasne pieniadze...

mysle ze czy sie dostaie zlecenie na toxo i cytomegalie zalezy tylko od lekarza...ja dostalam na toxo na poczatku ciazy i juz nie bede jej miec powtarzanej

Maa821 wszedzie sie placi za toxoplazmoze bo to badanie nie jest refundowane wiec lipa a troche kosztuje szczegolnie jak chce sie zrobic dwa odczynniki:confused:

Aha - myslalam wlasnie, ze czesc z nas dostala skierowanie na toxo i mogla zrobic za darmo.
gie-oska - kupilam wczoraj spodnie z terranovie, ktore mi polecalas. Dzireki wielkie za rade!! Zaplacilam za nie 20zl i zaluje, ze nie bylo wiecej kolorow niz tylko biale. Zakupilam bym z cala pewnoscia jeszcze kolejne

na koniec poprosiłam o wizytówkę żeby w razie czego podjechać prywatnie gdyby coś się działo niepokojącego
nie było problemu

Pani doktor bardzo konkretna miła i odpowiedziała na każde moje pytanie
chyba teraz będę już naprawdę spokojniejsza :blink:

troszke się martwię tą szyjką ale będę teraz jeszcze bardziej uważać
żeby tylko nie wylądować na dłużej w szpitalu
zero dźwigania i leżenie

jak pomyśle że poprzedni lekarz nie chciał mi dać zwolnienia to...:wściekła/y:
Super, że w końcu udało Ci się z lekarzem, mniej super z szyjką, ale przecież nie jest jeszcze źle, więc głowa do góry. Z płcią maleństwa niezły numer :-D Będę czekać z niecierpliwością na ostateczny werdykt :cool2:

Aha - myslalam wlasnie, ze czesc z nas dostala skierowanie na toxo i mogla zrobic za darmo.
gie-oska - kupilam wczoraj spodnie z terranovie, ktore mi polecalas. Dzireki wielkie za rade!! Zaplacilam za nie 20zl i zaluje, ze nie bylo wiecej kolorow niz tylko biale. Zakupilam bym z cala pewnoscia jeszcze kolejne

nie ma za co:-)ciesze sie ze pomoglam kurcze mowisz ze tylko biale byly buu a ja chcialam sobie kupic jeszcze jedne//no i cena powalajaca..wszystko w teranowie przecenili??

reklama
kaśka k widzę że nowy lekarz o wiele miszy od poprzedniego:tak:
bardzo mnie to cieszy.... oby takich więcej było..... :-)
teraz przynbsajmniej wiesz co się z Tobą dzieje i z dzidziusiem i nie musisz się bać....
leż sobie i odpoczywaj....

Do góry