reklama
Jesteśmy
Mamy 1/2kg żywej wagi, zdrowe serce, wątrobę, obie nerki, ładne przepływy, dużo wody (15cm) i nadal jesteśmy dziewczynką
A ja niestety mam cukrzycę ciążową (na razie niską) jutro idę na szkolenie, glukometr i paski kupione... miałam 145 cukru przy obciążeniu 75g.
Dobrze że to tylko 4 miesiące ja jestem ŁASUCH!
to super ze malenstwo zdrowe... Ty ta cukrzyce tez pokonasz... trzymaj sie....
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
co do badan to jutro ide po skierowanie ale chyba tylko krew i mocz... zapytam tez o toksoplazmoze bo nie maiałam robionej w 1 trymestrze a nie wiem czy to nie jest żle wiec zapytam teraz...... co do glukozy to chyba jeszcze nie bede miała bo to chyba w pozniejszych tygodniach.....
Helena, Ty się nie pytaj o toksoplazmozę tylko żądaj skierowania!!! To badanie koniecznie powinno być zrobione w początkowej fazie badań wstępnych. Aż dziw mnie bierze, że lekarz tego nie zalecił. Ja na początku dostałam skierowanie na toksoplazmozę i cytomagelię oraz inne a w 2 trymestrze pomimo, że mam przeciwciała kontrolowałam czy nie ma nowego zakażenia.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
u mnie np się badań na toxo nie robi.....Helena, Ty się nie pytaj o toksoplazmozę tylko żądaj skierowania!!! To badanie koniecznie powinno być zrobione w początkowej fazie badań wstępnych. Aż dziw mnie bierze, że lekarz tego nie zalecił. Ja na początku dostałam skierowanie na toksoplazmozę i cytomagelię oraz inne a w 2 trymestrze pomimo, że mam przeciwciała kontrolowałam czy nie ma nowego zakażenia.
musoałam iść do prywatnego polskiego laboratorium pobrać krew i żeby mi wysłali.....
no i własnie jak się dopiero upomniałam to badanie zostało zrobione .. przy czym wyników nie mam do tej pory bo według irl.lekarzy nie ma podstaw do badania tej że próbki...jednak gdybym z 2 razy poroniła to możliwe że zbadaliby mi toxo
pozostałe badania wyszły ok....
Helena, Ty się nie pytaj o toksoplazmozę tylko żądaj skierowania!!! To badanie koniecznie powinno być zrobione w początkowej fazie badań wstępnych. Aż dziw mnie bierze, że lekarz tego nie zalecił. Ja na początku dostałam skierowanie na toksoplazmozę i cytomagelię oraz inne a w 2 trymestrze pomimo, że mam przeciwciała kontrolowałam czy nie ma nowego zakażenia.
ja skierowania na tokso tez nie dostalam. Musialam robic to prywatnie za wlasne pieniadze...
mysle ze czy sie dostaie zlecenie na toxo i cytomegalie zalezy tylko od lekarza...ja dostalam na toxo na poczatku ciazy i juz nie bede jej miec powtarzanej
Maa821 wszedzie sie placi za toxoplazmoze bo to badanie nie jest refundowane wiec lipa a troche kosztuje szczegolnie jak chce sie zrobic dwa odczynniki
Aha - myslalam wlasnie, ze czesc z nas dostala skierowanie na toxo i mogla zrobic za darmo.
gie-oska - kupilam wczoraj spodnie z terranovie, ktore mi polecalas. Dzireki wielkie za rade!! Zaplacilam za nie 20zl i zaluje, ze nie bylo wiecej kolorow niz tylko biale. Zakupilam bym z cala pewnoscia jeszcze kolejne
gie-oska - kupilam wczoraj spodnie z terranovie, ktore mi polecalas. Dzireki wielkie za rade!! Zaplacilam za nie 20zl i zaluje, ze nie bylo wiecej kolorow niz tylko biale. Zakupilam bym z cala pewnoscia jeszcze kolejne
Super, że w końcu udało Ci się z lekarzem, mniej super z szyjką, ale przecież nie jest jeszcze źle, więc głowa do góry. Z płcią maleństwa niezły numer Będę czekać z niecierpliwością na ostateczny werdyktna koniec poprosiłam o wizytówkę żeby w razie czego podjechać prywatnie gdyby coś się działo niepokojącego
nie było problemu
Pani doktor bardzo konkretna miła i odpowiedziała na każde moje pytanie
chyba teraz będę już naprawdę spokojniejsza
troszke się martwię tą szyjką ale będę teraz jeszcze bardziej uważać
żeby tylko nie wylądować na dłużej w szpitalu
zero dźwigania i leżenie
jak pomyśle że poprzedni lekarz nie chciał mi dać zwolnienia to...
Aha - myslalam wlasnie, ze czesc z nas dostala skierowanie na toxo i mogla zrobic za darmo.
nie ma za co:-)ciesze sie ze pomoglam kurcze mowisz ze tylko biale byly buu a ja chcialam sobie kupic jeszcze jedne//no i cena powalajaca..wszystko w teranowie przecenili??
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
kaśka k widzę że nowy lekarz o wiele miszy od poprzedniego
bardzo mnie to cieszy.... oby takich więcej było..... :-)
teraz przynbsajmniej wiesz co się z Tobą dzieje i z dzidziusiem i nie musisz się bać....
leż sobie i odpoczywaj....
bardzo mnie to cieszy.... oby takich więcej było..... :-)
teraz przynbsajmniej wiesz co się z Tobą dzieje i z dzidziusiem i nie musisz się bać....
leż sobie i odpoczywaj....