reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ide jutro do gina to wypytam czy da mi skierowanie
Ja tez jutro ide na rutynowa wizyte i zapytam o ten wymaz. Z tym, ze chyba najlepiej go robic ok 33tc, co? Tak wynika z tamtego watku. Bo wczesniej moze byc negatywny wynik, a potem pozytywny. I wazne aby nie czekac do koncowki ciazy-nigdy nie wiemy kiedy dzidzius sie pospieszy na swiat.

reklama
cześć dziewczyny! wróciłam własnie z usg- lekarz potwierdził, że dziewczyna, wszytko w porządku, waży już 980 g! Robiłam też tą glukozę, i muszę powiedzieć, że wcale nie było strasznie- wręcz przeciwnie, mi smakowało! gorsze było to kłucie tyle razy- sczególnie że się zdenerwowałam, i nie chciała mi krew lecieć i jestem okropnie pokłóta...

cześć dziewczyny! wróciłam własnie z usg- lekarz potwierdził, że dziewczyna, wszytko w porządku, waży już 980 g! Robiłam też tą glukozę, i muszę powiedzieć, że wcale nie było strasznie- wręcz przeciwnie, mi smakowało! gorsze było to kłucie tyle razy- sczególnie że się zdenerwowałam, i nie chciała mi krew lecieć i jestem okropnie pokłóta...
Ale pulchniaczka nosisz:-D
dobrze, ze wszystko dobrze z dzidzia i ze coreczce siusiak nie wyrosl;-)
Co do glukozy-jak w pierwszej ciazy robilam to tez zle nie wspominam. I nie czulam sie zle. Mam nadzieje, ze teraz to tez dobrze zniose, ale to dopiero za ok 1.5tyg:-)

gratuluje dobrych wyników i podziwiam wage dzidziusia...

jojka ale wielkoludke już masz w brzusiu :)) gratuluje, ja jutro jadę 100km w jedną stronę do Krakowa po to żeby zrobić sobie usg 3d tak więc mam nadzieję że się będzie opłacało (300zł) i że też będę miała takie duże dzidzi i w końcu dowiem się czy chłopczyk czy dziewczynka :))

Z mojej glukozy 75 nic nie wyszło bo całaą zwróciłam... Ta pierwsza dawka 50 to przy 75 pysznośći. Dawkę 50 wypiłam na 2 łyki a z tą się strasznie męczyłam i żołądeczek niestety nie przyjął. Jestem zła bo będę musiała jutro lub pojutrze jeszcze raz spróbować... brrr...

Z mojej glukozy 75 nic nie wyszło bo całaą zwróciłam... Ta pierwsza dawka 50 to przy 75 pysznośći. Dawkę 50 wypiłam na 2 łyki a z tą się strasznie męczyłam i żołądeczek niestety nie przyjął. Jestem zła bo będę musiała jutro lub pojutrze jeszcze raz spróbować... brrr...

oj biedaczko wspolczuje Co naprawde!!

Ja tez jutro ide na rutynowa wizyte i zapytam o ten wymaz. Z tym, ze chyba najlepiej go robic ok 33tc, co? Tak wynika z tamtego watku. Bo wczesniej moze byc negatywny wynik, a potem pozytywny. I wazne aby nie czekac do koncowki ciazy-nigdy nie wiemy kiedy dzidzius sie pospieszy na swiat.

Chyba tak sie robi ale wole teraz wypytać nigdy wcześniej o tym nie słyszałam i chciałam poznać wasze zdanie na ten temat.

jojka ale duża ta twoja córcia:-) a kto wie może moje maleństwo tez już tyleważy

reklama
a czy mógłby mi ktoś podać normy dla kobiet w ciąży hemoglobiny i hematokrytu, a także białych krwinek? bo wczoraj odebrałam wyniki, ale normy są podane dla nie ciężarnych, i nie wiem, czy się stresować, czy nie:) a w necie znalazłam kilka różnych, i nie wiem, którym wierzyć...

Do góry