reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Thea, mój w 23 tc ważył podobno 580, ale miałam wątpliwości co do wiarygodności tego badania;-)
Julcia, co to jest ubezpłodnienie?? Nie spotkałam się nigdy z takim określeniem??
W przyszłym tygodniu robię glukoz i jeżeli mi wyjdzie norma to chyba cud będzie.. Słodycze to pochłaniam tonami.. Nie wiem co prawda czy to ma wpływ, ale jeżeli tak..:no: To nie wiem jak będzie..

reklama
tak to nazwał mój lekarz a chodzi o podwiązanie jajników . To będzie mój drugi dzieciaczek i nie wiem czy chciałabym jeszcze kiedyś zajść w ciąże tym bardziej że po dwóch cesarkach istnieje ryzyko pęknięcia macicy

tak to nazwał mój lekarz a chodzi o podwiązanie jajników . To będzie mój drugi dzieciaczek i nie wiem czy chciałabym jeszcze kiedyś zajść w ciąże tym bardziej że po dwóch cesarkach istnieje ryzyko pęknięcia macicy

Jejku ja myślałam ze to jest w Polsce nielegalne, tzn ze nie robią takich rzeczy:szok::szok: Mnie to przeraża. Czytałam duzo na temat porodu po cesarskim cieciu, jak sie mialo jedna cesarke to jest duza szansa na porod naturalny, szansa taka istnieje nawet po 2 cesarkach. A jesli chodzi o ilosc cięc to przewaznie piszą ze mozna miec tyle ile sie chce. W kazdym badz razie ja jesli bedzie taka mozliwosc dam małemu szanse wyjsc drogą naturalną i mam wielką nadzieje ze nie pęknie mi macica ani nic innego:tak:

można oczywiście urodzić sn ale jest ryzyko że macica pęknie w miejscu cięcia. jakbym poszła do szpitala z pełnym rozwarciem i widoczną główką to pewnie bym rodziła sn ale jednak boje się i wole cc. tym bardziej że mojej mamie groziło pęknięcie i w ostatniej chwili miała cesarke

Jejku ja myślałam ze to jest w Polsce nielegalne, tzn ze nie robią takich rzeczy:szok::szok: Mnie to przeraża. Czytałam duzo na temat porodu po cesarskim cieciu, jak sie mialo jedna cesarke to jest duza szansa na porod naturalny, szansa taka istnieje nawet po 2 cesarkach. A jesli chodzi o ilosc cięc to przewaznie piszą ze mozna miec tyle ile sie chce. W kazdym badz razie ja jesli bedzie taka mozliwosc dam małemu szanse wyjsc drogą naturalną i mam wielką nadzieje ze nie pęknie mi macica ani nic innego:tak:

cięć można mieć kilka tak myśle oczywiście jeśli szczęśliwie się każdą ciąże donosi i tu jest ryzyko że przy np 3 ciąży macica już może nie wytrzymać.

Julia - a odczuwasz cos na tym szwie? Boli, rwie?? Bo ja nic nie odczuwam ale nie wiem czy to cos oznacza:baffled: Ja bardziej niz porodu (bo wkoncu bede pod fachowa opieką i mam wielką nadzieje ze w razie czego zareagują) boję sie ze blizna zacznie mi sie rozchodzic już w czasie ciąży:szok: Miałas ją kontrolowaną? Bo mi lekarz niby mówił ze bedzie kontrolował ale jakos nic nie wspomina:confused:

reklama
też mam takie obawy ale myśle że nic złego sie nie dzieje. Czasem mam wrażenie że właśnie w na szwie mnie ciągnie i boli czasem i jak nacisne dłonią w miejscu cięcia to mam takie jakby nierówne tam w srodku nie wiem czy jasno to opisałam. takie zgrubienia nierówne, a na wizytach nigdy lekarz mi blizny nie oglądał

Do góry