reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczynki dawno nie pisalam na tym watku choc zagladam tu co jakis czas.

Chcialam Wam tylko pogratulowac wszystkich dobrych wynikow i zdrowych dzieciaczkow! 3mam kciuki za wszystkie mamusie ktore maja jakies malutkie "problemy" Mam nadzieje a raczej jestem w 100% przekonana ze wszystko przebiegnie bez zadnych komplikacji :tak: pozdrowionka dla Was i maluszkow :*

reklama
Ja dzielnie wstałam dziś raniutko i pojechałam na badania ( krew i mocz) , wyniki mam o 16 , a wizyta u gina na 18.30. ;-)Już nie moge się doczekać , jak byłam ostatnio to zapowiedział, że zrobimy na nastepnej wizycie usg :tak:Mam nadzieję , ze mój M zdąży z pracy dojechać :-)Pewnie dostenę też skierowanie na tę glukozę i mam nadzieję , ze moje wyniki są nieco lepsze niż ostatnio , bo już było na granicy anemiii.
Mój lekarz jest taki kochany i wiecie co nie przyznałam mu się ostatnio , że byłam na 3d i znam juą płeć. Pomyślałam , że byłoby mu przykro , bo ostatnio był taki podekscytowany , ze juz za 4 tyg mi powie co tam we mnie siedzi. Więc dzis jak z mina proroka powie "BĘDZIE SYN" muszę zrobić wszystko żeby moja twarz wyrażała zaskoczenie:-):-):-) Cwiczyłam wczoraj nawet tę minę z moim M ;-)

Ja dzielnie wstałam dziś raniutko i pojechałam na badania ( krew i mocz) , wyniki mam o 16 , a wizyta u gina na 18.30. ;-)Już nie moge się doczekać , jak byłam ostatnio to zapowiedział, że zrobimy na nastepnej wizycie usg :tak:Mam nadzieję , ze mój M zdąży z pracy dojechać :-)Pewnie dostenę też skierowanie na tę glukozę i mam nadzieję , ze moje wyniki są nieco lepsze niż ostatnio , bo już było na granicy anemiii.
Mój lekarz jest taki kochany i wiecie co nie przyznałam mu się ostatnio , że byłam na 3d i znam juą płeć. Pomyślałam , że byłoby mu przykro , bo ostatnio był taki podekscytowany , ze juz za 4 tyg mi powie co tam we mnie siedzi. Więc dzis jak z mina proroka powie "BĘDZIE SYN" muszę zrobić wszystko żeby moja twarz wyrażała zaskoczenie:-):-):-) Cwiczyłam wczoraj nawet tę minę z moim M ;-)

Martolinka usmialam sie z tego poznania plci :-D:-):-):-) spokojnie mozesz isc pozniej na aktorke hehehe

Kurcze nie przewidziałam tego , ze 3D też może się mylić:-) Jeżeli powie, że to dziewczynka to podejdę do najbliższego lustra i tam sprawdze swój wyraz Twarzy ;-)
Chociaż siusiak był tak ogromny i wyrazny , że nie wiem co musiałoby się stać żeby stał się dziewczynka :-)Mały musiałby chyba odczuwać taką potrzebe bycia córka , ze sam by sobie odgryzl siusiaka:-)

oj nie ladnie tak klamac...ja bym chyba nie wytrzymala i powiedziala mezowi hehe;_):-p:-p

Martolinka, od razu odgryzł.. I to bez zębów!! Teksańska masakra.. To mog
ła być pępowina i dlatego "taki duży" się wydawał hihi:-)
Ja mojej lekarce też nie powiedziałam, że byłam na usg prywatnie, jeszcze przestałaby mi wypisywać skierowania, a po co wydawać prywatnie pieniądze skoro co innego można za to kupić:)
Dziewczyny już o to pytałam, ale nie odpowiedziałyście, czy miałyście skierowanie na badanie na żółtaczkę?? Ja mam zrobić..
Poza tym glukozę to lekarz kazała mi kupić w aptece?!? Tego nie dają w laboratorium?

Martolinka, od razu odgryzł.. I to bez zębów!! Teksańska masakra.. To mog
ła być pępowina i dlatego "taki duży" się wydawał hihi:-)
Ja mojej lekarce też nie powiedziałam, że byłam na usg prywatnie, jeszcze przestałaby mi wypisywać skierowania, a po co wydawać prywatnie pieniądze skoro co innego można za to kupić:)
Dziewczyny już o to pytałam, ale nie odpowiedziałyście, czy miałyście skierowanie na badanie na żółtaczkę?? Ja mam zrobić..
Poza tym glukozę to lekarz kazała mi kupić w aptece?!? Tego nie dają w laboratorium?

Ja nie dostalam skierowania na zoltaczke, ale co sie dziwic, jak nawet na toxo nie dawala ani nie mowila ze mam robic-ale zrobilam. A glukoze musze sama kupic i wode mineralna jesli pojde ze skierowania(w Zgorzelcu nic nie musialam), ale ze chyba pojde prywatnie(bo kolo domu i nie bede sie martwic co zrobic z synkiem)to chyba dadza...upewnie sie. Nie wiecie ile moze kosztowac takie badanie bez skierowania? Chyba ze 30zl...

Ja nie dostalam skierowania na zoltaczke, ale co sie dziwic, jak nawet na toxo nie dawala ani nie mowila ze mam robic-ale zrobilam. A glukoze musze sama kupic i wode mineralna jesli pojde ze skierowania(w Zgorzelcu nic nie musialam), ale ze chyba pojde prywatnie(bo kolo domu i nie bede sie martwic co zrobic z synkiem)to chyba dadza...upewnie sie. Nie wiecie ile moze kosztowac takie badanie bez skierowania? Chyba ze 30zl...

Royanka ale lekarz pierwszego kontaktu powinien dac Ci takie skierowanie na glukoze bez problemu...dziwny ten lekarz

reklama
Może nawet mniej niż 30.. Toxo kosztuje 2x po 30 (przynajmniej u mnie), a to już chyba badanie specjalistyczne..
Royanna, ale robiłaś w końcu tą żółtaczkę?

Do góry