reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Kaśka, dobrze, że jesteś w domku, ale nie zrobili Ci żadnych badań? Masz tylko sama sprawdzać sobie cukier?
Passingby, córcia wywinęła mi ten sam numer co Twoja Tobie - nie lubi fleszy kamer :-D
Ale pomimo, że tyłem, to i tak udało się sprawdzić kręgosłup, mózg, serce, nerki, wątrobę, kanały pępkowe, pęcherz, obie nogi i lewą rękę. Prawą łapką zakrywała czoło :-) Pępowina ułożona szelkowo, łożysko nie odkleja się, jest z przodu. Wszystkie wymiary w normie. Dowiedziałam się wszystkiego co chciałam wiedzieć i nie płaciłam, bo 3d nie było sensu robić :-)

Ja dziś byłam u mojego gina i tak jak myślałam mam jeszcze raz zrobić obciążenie glukozą ale tym razem 75. Wypić dla mnie nie ma problemu bo lubie słodkości jednak po ostatniej bardzo źle się czułam. Zrobiło mi się słabo, zaczęło mna telepać i miałam uderzenia ciepła i zimna. Teraz pojade z mężem bo powiem szczerze, że ledwo wracałam autem więc wolę nie ryzykować. Byłam tez dziś u internisty i mój zastój moczu w lewej nerce mam skonsultować z urologiem. Niby na skierowaniu napisała cito ale ciekawa jestem jak to ich cito będzie wyglądać...

AZa ja do mojego gin ide dopiero kolo 7 sierpania ale tez sie boje 75 g :( troszke mi przekroczylo norme... wiec nie wiem jak moja to zinterpretuje... Aza i dobrze bierz meza - ja bralam nawet na 50tke bo tez mi sie slabo robilo... wiec wolalam nie ryzykowac pieszego spacerku :(((

AZa ja do mojego gin ide dopiero kolo 7 sierpania ale tez sie boje 75 g :( troszke mi przekroczylo norme... wiec nie wiem jak moja to zinterpretuje... Aza i dobrze bierz meza - ja bralam nawet na 50tke bo tez mi sie slabo robilo... wiec wolalam nie ryzykowac pieszego spacerku :(((

Mi tez tylko troszke przekroczyło ale cóż, trza 75 wziąść... Ja ide jutro, zobaczymy co wyjdzie...Już mi gin powiedział, że jak wyjdzie powyżej normy to nie mam do niego przychodzić tylko od razu do poradni diabetologicznej jechać i tam skonsultować dalsze postępowanie...

reklama
Do góry