reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

No a mi sie nazbierało... Kilka składników krwi w dół poleciało, mocznik we krwi poniżej normy, do tego robiłam obciążenie glukozą i wyszło 149. Myślałam, że to dobrze ale lekarz kazał mi w trybie pilnym zgłosić się do niego. Nie wiem czy chodzi mu o glukozę czy o wyniki krwi. Poza tym mam zastój w lewej nerce a po wczorajszym usg 3D dowiedziałam się, że dzidzia ma w mózgu torbiela i to dość spory bo 1,3cm x 0,8cm. Pozostałą resztę maleństwo ma w porządku tylko, że mojej Patrycji urósł siusiaczek... hehe... a więc chłop jak nic...

ALE JAJA:-)HAHA..gratuluje:-)niestety taka zmiana plci w trakcie ciazy czasami jest szokiem...ja tez czasami sie obawiam ze mimo ze juz 3razy mialam potwierdzonego chlopca nagle zmieni sie on w dziewczynke!!ale oby nie!!

reklama
No a mi sie nazbierało... Kilka składników krwi w dół poleciało, mocznik we krwi poniżej normy, do tego robiłam obciążenie glukozą i wyszło 149. Myślałam, że to dobrze ale lekarz kazał mi w trybie pilnym zgłosić się do niego. Nie wiem czy chodzi mu o glukozę czy o wyniki krwi. Poza tym mam zastój w lewej nerce a po wczorajszym usg 3D dowiedziałam się, że dzidzia ma w mózgu torbiela i to dość spory bo 1,3cm x 0,8cm. Pozostałą resztę maleństwo ma w porządku tylko, że mojej Patrycji urósł siusiaczek... hehe... a więc chłop jak nic...

Gratuluję synka! :-) Co z tym torbielem? Wchłonie się? Matko, jakie to straszne, że u takiego maluszka takie rzeczy... I weź tu się nie martw....

AZA777 super, że to chłopczyk, powiększyłaś grono mamuś czekających na syneczków.
Torbiele maja to do siebie, że się wchłaniają, są nie groźne i na pewno wszystko będzie dobrze, a gdyby nawet nie wchłonął się przed porodem, to po porodzie mogą zrobić biopsję i go wyssać, ja tak miałam usuwanego z piersi parę lat temu i mi się nie odbudował:tak: zbadali płyn, który z niego wyciągnęli i wszystko jest w porządku, mojej kuzynce cyklicznie pojawiają się nowe torbiele lub stare odbudowują się i znikają, ma tak od dłuższego czasu i też wszystko jest o.k., myślę, ze to taka uroda organizmu, może jakieś czynniki zewnętrzne mają na to wpływ, ale to na prawdę nic groźnego.
Tak więc nie martw się Kochana, wszystko będzie o.k.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oczywiście że będzie ok.....
będzie się zmniejszał..... nie musisz się martwić... i jeśli będzie konieczność to usuną go przy porodzie a jeśli się wchłonie to nie będzie trzeba usuwać:tak:
mojej bratowej do 6albo 7 miesiąca już zaniknął sam ... ale lekarz powiedział że jak się zmniejsza to dobrze.... no i nie musieli usuwać...

Dziękuję dziewczyny za gratulacje i słowa otuchu. Ja również myślę, że torbiel sie wchłonie. Na szczęście nie należę do panikar i zawsze grzecznie czekam na rozwój wydarzeń. Mamy za 4 tygodnie sprawdzić co się dzieje z tym torbielem. Nie pozostaje nic innego jak czekać... Pożyjemy, zobaczymy... :)

Aza - gratuluje synka. Z dwojga złego lepiej dowiedziec sie teraz niz przy porodzie:rofl2::tak:

Ja sie tez boje ze mojemu synkowi siusiaczek zaniknie;-) Oby nie:no:

właśnie wróciłam z kolejnego badania krwi, tym razem piłam glukozę.... nie wiem czemu, ale cały czas się nastawiałam, że będzie to coś w rodzaju "gluta",zaćmienie chyba miałam ;) a tu się okazał niezły "ulepek" heheh
na 14 mam wyniki,
wieczorem kontrola i być może kolejne usg :) już się nie mogę doczekać, pooglądam sobie mojego malucha, może tym razem znów wyjdzie, że to córka ;)
bo u mnie co badanie to na odwrót :D
pzdr
asia

A ja jeszcze nie mialam skierowania na glukoze...mam je dostac w dopiero na wizycie w ten piatek(31go), ale zrobie dopiero chyba za 2 tyg(po 10tym), bo w niedziele(2go) jedziemy na tydzien na urlop...mam nadzieje, ze nie bedzie za pozno...to bedzie wtedy 27tc

reklama
My o 18.00 mamy usg 3d - i znowu się starcham i znowu nie czuję Idy i znowu mi się wydaje że coś nie tak... to chore...

Do góry