reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
hej! ale superowe nowinki nam tu piszecie. Super, że z bąbelkami wszystko w porządku! :tak: Fajnie, że paru chłopców nam doszło, ale to i tak mniej niż dziewczynek.
Ja też zawsze marzyłam o pierwszym synku, bo ja nigdy nie miałam starszego brata i chciałabym,żeby moja córcia miała, bo starszy brat, to starsi fajni koledzy, zawsze zaopiekuje się siostrzyczką, no i mama bez obaw na dyskotekę puści córcię pod okiem starszego brata, i mogłabym tak wymieniać korzyści.
Ja pewnie w poniedziałek podniecona po badaniu i zakupach do pokoju dziecięcego, wieczorem na forum będę Wam pisać jak to u mnie po 3D:tak:

wszystkim dziewczyna gratuluje super wynikow:-)i zdrowych bobaskow:-)ale sie porobila..chlopcy rosna w sile hehe

dziewczynki gratuluję dobrych wyników oraz córeczek i syneczków! super, że maluszki zdrowe! to najważniejsze!

no dziewczyny coś mi się zdaje że chłopaki jednak prześcigną małe księżniczki:-D

gratuluje dobrych wyników z usg ale fajnie sie czyta dobre wiadomości

reklama
za pewne od ujścia szyjki. Tez mam łożysko niskoschodzące i w tej samej odległości.

Ja myslę, ze dzidiza ma czas żeby się jeszcze obrócić. Tak naprawdę powinna to zrobić w ostatnim miesiącu. Nawet jesli już jest ułożona odpowiednio do porodu to jeszcze moze się kilka razy obrócić. Dopiero jak nie bedzie miala już miejasca na takie ewolucje stanie się to naprawdę istotne. Ja tez miałam usg w 1 tc i mój maluch był jeszcze ułożony poprzecznie, lewostronnie. I na pewno nadal jest tak samo ulozony, bo czuję, że kopie z lewej strony cały czas.

No wlasnie, z tego co zrozumialam moje tez jest niskoschodzace, ale nie niskie bo to roznica. Czyli 4 cm to od ujscia szyjki? To malo?
Wiem tylko ze lozysko zaczyna sie po lewej stronie. Na ostatnim usg miala glowke do dolu, a dwa dni wczesniej byla ulozona wyzej i jakos w innym kierunku. Ehhh, sama juz nic nie wiem:) hehe.

Do góry