reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja już po wizycie i usg. Maluszek rośnie i nic mu nie jest. Chociaż troszkę mało urósł bo z tego co wymierzył lekarz na usg to jest 19,1 tc według główki, ale nóżki już ma dłuższe bo 19,5tc :)) powiedział mi żebym zaczęła się przyzwyczajać do tego że będę miała coraz niższe wyniki morfologi, bo to podobno norma :)) a w 30 tc to już zwykle są najgorsze. Następną wizytę mam dopiero po usg3d czyli pewnie koło 5 sierpnia, ale to już w zwykłej przychodni gdzie on też przyjmuje żeby pooglądać dzidzie na lepszym sprzęcie. Badał mnie też pierwszy raz podczas ciąży ginekologicznie i powiedział że wszystko ok. Bałam się tylko że złapałam jakieś bakterie albo grzybka, ale na szczeście wszystko oki. Mój M. tylko niezadowolony że nie widać było płci bo dzidzi spało i nie chciało się obudzić. Ale za 3 tygodnie będzie już na pewno wiadomo na usg3d

Niunias wy juz po :))) teraz bedziecie czekac i odliczac te 3 tygodnie :))) Ja ide z nastawieniem ze bedzie sie za bardzo wiercic albo ze na sprzecie babka nie wypatrzy bo w gabinecie ma u siebie slaby... Ale moj bobas jak tylko sie klade zaczyna kopac wiec spac raczej nie powinien :) :-) Wczoraj znowu impreze w nocu urzadzal... tak mamusie skopac ;-)

reklama
Gratulacje!:-) Jakieś te piątkowe usg wszystkie super - dobrze ;-)
My też już po, niestety zdjęć brak bo to państwowo :-(
Dzidzia waży 418g, i wg niektórych pomiarów ma pare dni więcej niż równo 21tyg - czyli super rośnie :-) Niestety nóżki ścisnęła i nic nie chciała pokazać, ale jak raz mi powiedzieli, że to dziewucha to i tak traktuję ją jak dziewczyne. Jak się okaże, że chłopak to cóż...niespodzianka ;-)
Nie chciała też za bardzo pokazać buźki, ale usta i nos obejrzeliśmy dokładnie:cool2:. Jest w ogóle cała śliczna!:-D

Ja chodzę na NFZ i dali mi 4 zdjęcia. Łącznie mam 5, bo dostałam jedno z przezierności karkowej. poza tym musi być wydruk na potwierdzenie wszystkiego. Wydruki zawsze dostaje mamusia, żeby w razie czego mieć przy sobie razem z kartą ciąży... Upomnij się następnym razem.

Emisia jakoś od 20 tyg. była non stop(tzn. przy każdym podglądaniu przez usg) główką w dół i wszystko było w porządku :tak:

A ja już myślałam, że tylko moje maleństwo jest takie. Chyba od 2 tygodni leży główką w dół z prawej strony a nóżki z lewej (czuję bo tutaj kopie najczęściej) i tak jest na USG. Myślałam, że w 22-23 tyg dzidziusie hulają po naszych brzuszkach z prawej na lewą? Czytałam, że mają salę gimnastyczną hihihi. A jak się okazuje nie zawsze. Może im po prostu jest tak wygodnie?

ja już po wizycie i usg. Maluszek rośnie i nic mu nie jest. Chociaż troszkę mało urósł bo z tego co wymierzył lekarz na usg to jest 19,1 tc według główki, ale nóżki już ma dłuższe bo 19,5tc :)) powiedział mi żebym zaczęła się przyzwyczajać do tego że będę miała coraz niższe wyniki morfologi, bo to podobno norma :)) a w 30 tc to już zwykle są najgorsze. Następną wizytę mam dopiero po usg3d czyli pewnie koło 5 sierpnia, ale to już w zwykłej przychodni gdzie on też przyjmuje żeby pooglądać dzidzie na lepszym sprzęcie. Badał mnie też pierwszy raz podczas ciąży ginekologicznie i powiedział że wszystko ok. Bałam się tylko że złapałam jakieś bakterie albo grzybka, ale na szczeście wszystko oki. Mój M. tylko niezadowolony że nie widać było płci bo dzidzi spało i nie chciało się obudzić. Ale za 3 tygodnie będzie już na pewno wiadomo na usg3d
Dobrze, ze wszystko w porzadeczku:tak:. Ale nie nastawiaj sie, ze na 3d bedzie znana plec:-) bo jak sie zasloni to koniec. Nasz pokazal sie na zwyklym, a potem tak sie obocil, ze na 3d nic nie bylo widac;-)Najwazniejsze, ze zdrowe, a ze mniej wazy-bedzie drobniejsze ale nie mniej kochane-i porod lzejszy;-):-D

Gratulacje!:-) Jakieś te piątkowe usg wszystkie super - dobrze ;-)
Dzidzia waży 418g, i wg niektórych pomiarów ma pare dni więcej niż równo 21tyg - czyli super rośnie :-) Niestety nóżki ścisnęła i nic nie chciała pokazać, ale jak raz mi powiedzieli, że to dziewucha to i tak traktuję ją jak dziewczyne. Jak się okaże, że chłopak to cóż...niespodzianka ;-)
Nie chciała też za bardzo pokazać buźki, ale usta i nos obejrzeliśmy dokładnie:cool2:. Jest w ogóle cała śliczna!:-D
No to trzymamy kciuki aby na nastepnym usg nie urosl jej siusiaczek:tak:
Dobrze, ze rosnie super!:-D:-D:-D

No to melduje sie po USG!

Cala noc nie spalam dobrze bo snilo mi sie USG hehe.
Zaczne od tego ze dzidzia zdrowa i rozwinieta idealnie jak na swoj wiek. Niestety nie wiem ile wazy i ile ma wzrostu bo tu nie podaja :dry: Ale serduszko bije jak szalone.
Maluszek cwiczyl oddychanie akurat i widzialam jak mu sie klatka zapadala co chwilke. Mielismy zblizenia w 3d co chwilke widzialam noseczek usteczka itd SLODKOSCI!!!!!! Maluch pokazywal jezyczek, cfaniaczek jeden! i machal raczka!

A teraz druga nowina.... OD DZIS NIE WIERZE W PRZESADY I SWOJA INTUICJE!
BEDZIE...................... SYNUŚ (na 100%)!!!!!!
Bylam bardzo zaskoczona bo myslalam ze bedzie dziewuszka a tu 2 DUZE KULKI OD RAZU POKAZAL!!! hehehe JESTEM PRZESZCZESLIWA!!!!!! :-D:-D:-Dhehe wiec bedzie OLIVIER! Boze jak sie ciesze, dalej nie moge w to uwierzyc !!!! Tatus dumny, babcia szczesliwa (tez byla z nami na USG) Niestety dziewczece ciuszki od kolezanki juz spakowalam i poczekaja na siostrzyczke a niektore zostawiam dla Olivierka bo wsumie po domku tez moze miec niektore :tak:

Dziewczyny ktore tez byly na USG GRATULUJE Z CALEGO SERDUSZKA Zdrowych maluszkow!!!! :-):-):-)

reklama
Do góry