reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

nic zadnych Ci lekarz nie wydrukował??
Mi na połowkowym aż 4 dał.Wprawdzie to takie pomiarowe głowka, nózki, kośc udowa.A też chodze państwowo.
Ja chodzę na NFZ i dali mi 4 zdjęcia. Łącznie mam 5, bo dostałam jedno z przezierności karkowej. poza tym musi być wydruk na potwierdzenie wszystkiego. Wydruki zawsze dostaje mamusia, żeby w razie czego mieć przy sobie razem z kartą ciąży... Upomnij się następnym razem.
Nic a nic, wydrukował sobie, dopiął do tego skierowanie i sobie zostawił. A ja dostałam tylko 2 kopie opinii i pomiarów itp. dla siebie i lekarki :-(
No to trzymamy kciuki aby na nastepnym usg nie urosl jej siusiaczek:tak:
Dobrze, ze rosnie super!:-D:-D:-D
No też mam nadzieję, że jednak nie urośnie. A jak tak to cóż... - będę musiała posprzedawać sukieneczki :-)

reklama
Klaudzia a ja wiedziałam, że tak będzie z tym synkiem! :-D :-D:-D
Ja też już nie wierzę w swoją intuicję, bo od początku myślałam, że to faceci, a tu niespodzianka: dwie babeczki!
Gratuluję wspaniałych wyników :-) Ale będzie synuś mamuni - już to widzę!!!

Klaudzia a ja wiedziałam, że tak będzie z tym synkiem! :-D :-D:-D
Ja też już nie wierzę w swoją intuicję, bo od początku myślałam, że to faceci, a tu niespodzianka: dwie babeczki!
Gratuluję wspaniałych wyników :-) Ale będzie synuś mamuni - już to widzę!!!

Hehehe tez cos tak czulam ale nie chcialam juz nic mowic :-D JUZ JEST SYNUSIEM MAMUSI :-):-):-) ajjj ale go rozpieszcze hehehe

u mnie bedzie córa tatusia hehehe i tez nie wierze w te przesady !!!!!

od poczatku tylko kwaśne ogórki i kapusta mniamku zupy ogórkowa pomidorowa wszytsko bym oddala no a slodycze fe nie dobrze mi na sama mysl bylo i okazalo sie ze na 80% dziewczyna !! wiec u mnie ten przesad sie nie sprawdzil o :)

my też dziś po badaniu :) robiliśmy w jaśle, bo aktualnie tutaj sie urlopujemy :)

w trójwymiarze udało się dostrzec "coś", prawdopodobnie klejnociki :) mam to nawet na zdjęciu oznaczone strzałką... a jeszcze przed 4d ze zwykłego badania wynikało, że jednak dziewczynka...więc chyba już do końca ciąży nikomu nie uwierze :)
maluch waży 440g, długości jednak nie widzę. dostałam 6 zdjęć i płytę dvd, no a z tego względu, że nie było super wyraźnie widać-lekarz stwierdził jakies "echo" czy "cienie", to policzył mi taniej za całe badanie:) zaskoczył mnie tym, bo myślałam, ze za 4d zazwyczaj jest stala opłata...
pzdr
j.

Ja też nie idę na 3/4D bo strata kasy, a jak jeszcze nic nie widać to już w ogóle.

Lotka gratuluje dobrych wyników:-)

(...)

A teraz druga nowina.... OD DZIS NIE WIERZE W PRZESADY I SWOJA INTUICJE!
BEDZIE...................... SYNUŚ (na 100%)!!!!!!
Bylam bardzo zaskoczona bo myslalam ze bedzie dziewuszka a tu 2 DUZE KULKI OD RAZU POKAZAL!!! hehehe JESTEM PRZESZCZESLIWA!!!!!! :-D:-D:-Dhehe wiec bedzie OLIVIER! Boze jak sie ciesze, dalej nie moge w to uwierzyc !!!! (...)
Klaudzia! Gartuluje i ciesze sie razem z Toba!!!
U Ciebie jak u mnie-marzylam o coreczce a na koniec czulam, ze chlopak i jak to uslyszalam to juz bylam szczesliwa:-D:-D:-D
Dziwne my babeczki jestesmy!;-)
Olivier piekne imie:tak:

my też dziś po badaniu :) robiliśmy w jaśle, bo aktualnie tutaj sie urlopujemy :)

w trójwymiarze udało się dostrzec "coś", prawdopodobnie klejnociki :) mam to nawet na zdjęciu oznaczone strzałką... a jeszcze przed 4d ze zwykłego badania wynikało, że jednak dziewczynka...więc chyba już do końca ciąży nikomu nie uwierze :)
maluch waży 440g, długości jednak nie widzę. dostałam 6 zdjęć i płytę dvd, no a z tego względu, że nie było super wyraźnie widać-lekarz stwierdził jakies "echo" czy "cienie", to policzył mi taniej za całe badanie:) zaskoczył mnie tym, bo myślałam, ze za 4d zazwyczaj jest stala opłata...
pzdr
j.
Czy syenk czy coreczka-najwazniesze ze wszystko z dzidzia ok! Oby urodzilo sie zdrowe bo piekne to zawsze dzieciaczki sa:tak::-D:-D:-D

Ja też nie idę na 3/4D bo strata kasy, a jak jeszcze nic nie widać to już w ogóle.

Lotka gratuluje dobrych wyników:-)
dzieki ;) mam nadzieję, że do końca takie będą :)

no niestety z tą widocznością to tak jest, jak się małe czasami zaprze pleckami to niczym go nie ruszy zeby się obróciło i pokazało coś więcej :)
więc pewnie to badanie to po części loteria, jak się ladnie ustawi to i widać rewelacyjnie, a jak nie to niestety... pech...
pzdr
j.

reklama
Do góry