reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

troszke martwi mnie to co powiedział moj lekarz bo tak jak napisałam wczesniej to powiedział ze ułożenie dowolne jak robi usg bo mały sie wierci, a widze ze Wy tu juz tak konkretnie piszecie jak Wasze malenstwa sa ułożone.... Nie wiem może musze dopytac.....

reklama
olica dobrze że Twój mały wielkolud jest cały i zdrowy :)) a czemu powtarzasz badania?? jakieś złe wyniki?? No to Twój mężuś będzie miał niespodziankę.
Ja jutro idę na usg połówkowe i mój M miał iśc ze mną ale musi zostać w pracy :((

Powtórka cyto i toxo ma być tak profilaktycznie, bo toxo nigdy nie przechodziłam a cyto niby dobrze wyszło ale kazał powtórzyć tak czy siak.

Poprzednie badanie robiłam 3 miesiące temu.

troszke martwi mnie to co powiedział moj lekarz bo tak jak napisałam wczesniej to powiedział ze ułożenie dowolne jak robi usg bo mały sie wierci, a widze ze Wy tu juz tak konkretnie piszecie jak Wasze malenstwa sa ułożone.... Nie wiem może musze dopytac.....
nie martw sie, wszystko w porzadku! Moj synus tez sie ciagle wierci i przemieszcza. Maja nasze dzieci na to czas, a do 33tc wszystko sie moze jeszcze zmienic, a to jak jest ulozone w 33tc jest bardzo wazne.

Emisia jakoś od 20 tyg. była non stop(tzn. przy każdym podglądaniu przez usg) główką w dół i wszystko było w porządku :tak:

Kochane, nasze dzieciaczki są jeszcze malutkie i będą się kręciły, raz będą główką raz pupką do dołu :) Nie ma sie co martwić.
A jak macie łożyska ?
Mi lekarz powiedział że moje zagnieździło sie Z PRZODU, wiec mam od strony brzucha.
Przez to nie czuję dobrze ruchów dziecka ( tzn w środku je czuje ale jak reke przyłożę- to juz nie bo ruchy są tłumione przez łożysko.
A Wy dobrze czujecie ?

reklama
Dziewczyny, mam pytanko. Na usg połówkowym lekarz powiedział, że moja dzidzia jest w położeniu miednicowym, czyli nóżki i pupa w dole a główka na górze. Czyli jakby siedział pionowo :) To było w 21 tygodniu, a ciekawa jestem jakie jest u was położenie płodu. Koleżanka, która jest na tym samym etapie ciąży ma dzidzię w położeniu podłużnym główkowym, czyli takim jak do prawidłowego porodu, główką w dół. Czekam na wasze opisy :))))
ja mam dokłądnie to samo, ale lekarz powiedział, że na tym etapie to nie ma czym się przejmować. powiedział, że to jeszcze siedem razy może się zmienić...
ale powiedział również, że jeśli to tak zostanie to nie mam co myśleć nawet po porodzie naturalnym...

Do góry