reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja przed usg połówkowym zachowywałam się wariatka a po nim też (czy nic dziecku nie zrobił tym trzęsieniem). U mnie "jak nie urok to sraczka". Najgorsze jest to, że wiem, że nie powinnyśmy się denerwować nic gorszego niż nasze nerwy nie ma, ale... Tak więc teraz zjadłam śniadanko i idę się położyć na chwilkę...ale nie dlatego, że jestem zmęczona, ale żeby poczuć moje maleństwo, tak na wszelki...Osz...czubek ze mnie!!!!!

reklama
Graruluje dobrych wyników, Uleńka nie martw się, maluszkowi na pewno nic się nie stało, jeśli nawet na filmie było widać, że nie reaguje i ma wszystko w nosie:-);-)

My mamy usg już jutro na 11:30.....już nie mogę się doczekać:-D Przez co zachowuję się jak wariatka. Nawet miałam dzisiaj sen o usg.....:cool2:

MARTA jutro dla nas WIELKI dzien hehhe... Ja jade na 8:40 mojego czasu czyli na 9:40 w Polsce :-) ale pozniej na zakupki z K, mama i ciotka wiec pewnie dopiero popoludniu zdam relacje :-D Tez mi sie snilo USG dzis i znowu dziewuszka byla hehehe ale jestem ciekawa!

Ja przed usg połówkowym zachowywałam się wariatka a po nim też (czy nic dziecku nie zrobił tym trzęsieniem). U mnie "jak nie urok to sraczka". Najgorsze jest to, że wiem, że nie powinnyśmy się denerwować nic gorszego niż nasze nerwy nie ma, ale... Tak więc teraz zjadłam śniadanko i idę się położyć na chwilkę...ale nie dlatego, że jestem zmęczona, ale żeby poczuć moje maleństwo, tak na wszelki...Osz...czubek ze mnie!!!!!

Ulenka nie martw sie, jak bylam ostatnio na spotkaniu z polozna, kazala mi sie polozyc na "lozku" i sprawdzala tetno maluszka, ale zanim sprawdzila tetno wymacala i ugniatala brzuszek z kazdej strony! i to naprawde byl ucisk a maluszek zdrowy i bryka dalej :tak: Na USG w 13 tyg pani od USG tak mocno wciskala ten przyzad ze az mnie bolalo w pewnych momentach i myslalam ze sie jej posikam na tym lozku (tutaj trzeba miec pelny pecherz na USG brzuszne) i tez nic sie mojemu aniolkowi nie stalo :tak: Mysle ze lekarze wiedza co robia i napewno krzywdy takim stukaniem nie zrobil :)

MARTA jutro dla nas WIELKI dzien hehhe... Ja jade na 8:40 mojego czasu czyli na 9:40 w Polsce :-) ale pozniej na zakupki z K, mama i ciotka wiec pewnie dopiero popoludniu zdam relacje :-D Tez mi sie snilo USG dzis i znowu dziewuszka byla hehehe ale jestem ciekawa!

Klaudia zycze wymarzonej coreczki jutro:-)i zeby bylo wszystko ok:-)tylko na tych zakupach nie wydaj wszystkich pieniedzy ze szczescia:-)

Klaudia zycze wymarzonej coreczki jutro:-)i zeby bylo wszystko ok:-)tylko na tych zakupach nie wydaj wszystkich pieniedzy ze szczescia:-)

Dziekuje Gosiu :) Mam tylko nadzieje ze jest zdrowiutkie, a jak bedzie chlopczyk to tez sie uciesze i juz zaczne planowac kiedy mu wytne pierwsze wzorki na glowie hehe i kolczyk strzele do ucha malemu gangsterkowi heheh :-) a co do kasy to wiesz ze tylko ciucholandy u mnie :p ale pewnie sie skusze na cos ze sklepu jak sie dowiem plec hehe bede szukac promocji! :-D

Dziekuje Gosiu :) Mam tylko nadzieje ze jest zdrowiutkie, a jak bedzie chlopczyk to tez sie uciesze i juz zaczne planowac kiedy mu wytne pierwsze wzorki na glowie hehe i kolczyk strzele do ucha malemu gangsterkowi heheh :-) a co do kasy to wiesz ze tylko ciucholandy u mnie :p ale pewnie sie skusze na cos ze sklepu jak sie dowiem plec hehe bede szukac promocji! :-D

jasne ze przede wszystkim najwazniejsze zeby maluch byl zdrowy a potem plec...ciucholandy gora!!!hehe

moje maleństwo jest jak to powiedział lekarz bardzo ruchliwe i medialne :-) bo gdy ogladamy go na usg to psoci i strasznie sie rusza...takze lekarz powiedział ze ma poki co ułożenie dowolne jak go ogląda ale to pewnie zmieni sie niedługo i tez przyjmie jakies konkretne ułożenie...
My śmiejemy sie ze bedzie gwiazdą :-)

kurcze..ja juz sie ciesze za was wszystkie...ktore ida na badenie usg:-Dniemoge sie doczekac jakie nowiny poprzynosicie..i czy intuicja nas nie zawodzi...no mi sie nie udalo z tym moim lekarzem i musze znow troche poczekac...a tak sie cieszylam ze i zdjatko nowe wkleje i ogolnie,..a tu takaaa kicha..no nic...czekam na wasze wiesci:-)i kurcze...wypytujcie odrazu o wszystko lekarza..nie czekajcie i nie czajcie sie bo potem wam powie...czemu zes pani sie szybciej nie spytala..teraz za pozno:dry::shocked2:no...zycze powodzenia na badaniach i usmiechow na twarzy...:-D

A moje maleństwo właśnie od dłuższego czasu jest polożone główką w dół z prawej strony, przytulone do ścianki a nóżki po lewej stronie. Ja myślałam, że na tym etapie ciąży 22-23 tydzień nasze bobo powinno pływać i zmieniać pozycje z lewej na prawą...hmm...Lekarz powiedział, że prawdopodobnie jest mu tak wygodnie. I jak tutaj nam dogodzić, jedne się martwią, że dzidzia jest główką do góry a inne w dół ;-)
Mój synek też jest ułożony główką do góry, nie jesteś sama :) Tak jak dziewczyny piszą, jeszcze za wcześnie na martwienie się. Dzidzia jeszcze maja dużo miejsca na przemieszczanie się. Będziemy obserwować co się będzie działo dalej :)))

reklama
mi moj lekarz takich informacji nie przekazywal...tylko spytal sie..ktory to tydzienm...21??ja odpowiedzial ze tak..a to wszystko sie zgadza...hm...dobrze ze zmieniam tego lekarza bo jak tak sie zastanowic to zbyt duzo to o swoim dzidziusiu niewiem...

Do góry