reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

royanna dziekuje za pocieszenie troche mi ulżyło...mysle ze gdyby było żle to i lekarz by mi powiedział...

gosiaczekkk co do łożyska to ja mam na ścianie przednej tak powiedział mi lekarz, nie wiem za bardzo co to oznacza ale ruchyczuję dość wyrażnie....

reklama
Podobno sny się sprawdzają na odwrót: może będziesz mieć synka :-D

Mi się od początku śnił chłopiec i co? i podobno mam mieć dziewczynkę :)
jutro mam 4d(miało być później, ale zmiana planów) i może się coś więcej potwierdzi :)
pzdr
j.

Powtórka cyto i toxo ma być tak profilaktycznie, bo toxo nigdy nie przechodziłam a cyto niby dobrze wyszło ale kazał powtórzyć tak czy siak.

Poprzednie badanie robiłam 3 miesiące temu.
Olica, chodzisz do lekarza prywatnie?? Przez przychodnię po 1. nie chciała mnie skierować na cytomegalię (zapytała czy jestem przedszkolanką??-jeżeli nie to nie ma potrzeby) 2. Toxo robiłam raz, na początku ciąży, nie przechodziłam ani nie miałam wtedy. Prosiłam żeby dała mi skierowanie ponownie, bo mam kotkę, odmówiła, podobno tylko raz przysługuje?? Stwierdziłam, że pójdę we własnym zakresie, a ona na to, że PO CO?? Twój lekarz ma zdaje się zdecydowanie inne podejście..

malina1979 ja musiałam płacić za badanie toksoplazmozy, u nas kosztuje to 70 zł, mi wyszło, że chorowałam, jest nie aktywna. Ale jeszcze lekarz nie kazał mi tego badania powtarzać, może skoro chorowałam i mam przeciwciała to już nie zachoruję:confused:

Dziewczyny gratuluje dobrych wynikow :-):-):-) oby tak do konca :)

Kasiu 3mam kciuki za Twoje zdrowko :-)

A ja juz podeksytowana ide sie wykapac, wymydlic itd zeby czas szybciej zlecial i sprobuje szybciej pojsc spac zeby szubciutko zlecialo do jutrzejszego USG :) Wogole to jutro rowna polowka mi wskakuje :szok::-D szok hehe
3majcie kciuki dziewczyny :) Wkoncu i ja sie doczekalam :-):-) mam nadzieje ze dzidzius zdrowy i dobrze sie rozwija a co ma miedzy nozkami to juz nie tak wazne ale chcialabym wiedziec wiec 3majcie kciuki za dzidziusia tez co by ladnie sie pokazal:-)

xxxklaudziaxxx na pewno podczas badania usłyszysz, że dzidzia zdrowa jak ryba, chociaż to skorpion ;-) będzie, zobaczysz ją i pewnie ze szczęścia oszalejesz, bo ja z takim mega bananem na twarzy, z ostatniego badania szłam do domu, aż mi głupio było, bo ludzie patrzyli na mnie jak na głupa.
3mam kciuki, miłych snów i do jutra:-)

xxxklaudziaxxx na pewno podczas badania usłyszysz, że dzidzia zdrowa jak ryba, chociaż to skorpion ;-) będzie, zobaczysz ją i pewnie ze szczęścia oszalejesz, bo ja z takim mega bananem na twarzy, z ostatniego badania szłam do domu, aż mi głupio było, bo ludzie patrzyli na mnie jak na głupa.
3mam kciuki, miłych snów i do jutra:-)

hehe chyba strzelec Madziu :) przynajmniej narazie :-D Dziekuje kochana! Do napisania jutro! :-)

klaudzia - 3mam kciuki za was.
Ja wczoraj mialam swoje badania połówkowe, czekalam na nie prawie 4 godziny w poradni ale warto było, maleńki (bo to synek już raczej na 100%) jest zdrowy serduszko, nerki, mózg, kręgoslup i cała reszta bez zarzutu. ALE JESTEM SZCZĘŚLIWA !!!

Sylaba to super!!!! Gratuluję i może w poniedziałek też na 100% potwierdzę, że będę mieć syneczka:tak:

xxxklaudziaxxx no tak jak koniec listopada masz termin to strzelec, bo ja na początek, więc skorpion.

reklama
Helena - ja też na wczorajszym USG dowiedzialam sie , że mam lożysko na ścianie przedniej ja to rozumiem, że od strony brzucha ale musze spytać na następnej wizycie czy dobrze rozumiem.
Moje maleństwo jest w położeniu podłużnym główkowym

Do góry