reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja mam wizytę u ginka tzn. ktg i usg (ma sprawdzić ten pęcherzyk maleństwa) w poniedziałek, ale tak pierwszy raz od wczoraj dziwnie się czuję w tej ciąży, ale nic się nie dzieje oprocz takiego jakiegoś mojego niepokoju. Bo to że się oczyszczam to u mnie norma co dwa dni w czasie ciąży, ale boli czy ciągnie mnie krocze do dołu i to chyba największy dyskonfort, ciężko mi się rozruszać i takie jakieś bezbolesne skurcze przepowiadające. A ja dla odmiany to jeszcze nie chcę :no::no::no:, mój remont :no::no::no:, mam nadzieje że przejdzie bokiem

reklama
Ja mam wizytę u ginka tzn. ktg i usg (ma sprawdzić ten pęcherzyk maleństwa) w poniedziałek, ale tak pierwszy raz od wczoraj dziwnie się czuję w tej ciąży, ale nic się nie dzieje oprocz takiego jakiegoś mojego niepokoju. Bo to że się oczyszczam to u mnie norma co dwa dni w czasie ciąży, ale boli czy ciągnie mnie krocze do dołu i to chyba największy dyskonfort, ciężko mi się rozruszać i takie jakieś bezbolesne skurcze przepowiadające. A ja dla odmiany to jeszcze nie chcę :no::no::no:, mój remont :no::no::no:, mam nadzieje że przejdzie bokiem
Etna to jesteś tu jedna chyba wyjątkiem ,:-) kazda z nas ( a chyba większość) chce juz być po;-) ale nie dziwie się skoro remont w trakcie;-)

Ja dziś zadzwonię do gina umówię się na wizytę i dowiem się jaki mamy pomysł jak nie urodzę w sobotę... kurcze tak mi szkoda brac te leki ze wzgledu na maluszka, skoki cisnienia, bialko w moczu dalej jest.. mogliby pomóc mi i maluszkowi..

Ostatnia edycja:
Etna to jesteś tu jedna chyba wyjątkiem ,:-) kazda z nas ( a chyba większość) chce juz być po;-) ale nie dziwie się skoro remont w trakcie;-)

Ja dziś zadzwonię do gina umówię się na wizytę i dowiem się jaki mamy pomysł jak nie urodzę w sobotę... kurcze tak mi szkoda brac te leki ze wzgledu na maluszka, skoki cisnienia, bialko w moczu dalej jest.. mogliby pomóc mi i maluszkowi..
No pewnie że mogli by ci pomoc, zwłaszcza że to ciśnienie wysokie i białko, przeważnie z tym nie czekają długo, koniecznie zadzwoń do tego ginka :happy:

Witam kobitki!!! Dziś byłam u gina i okazało się, że już pojawiły sie skurcze na KTG i że jest rozwarcie na jeden palec... Czy to znaczy, że to kwestia kilku dni czy tez można dłużej chodzić? Jakoś mi nic nie powiedział a ja ciapa też się nic nie zapytałam... :sorry:
ja już tak mam od 2 tygodni :( i dalej chodzę :)) dzisiaj idę do gina ciekawe co mi powie bo był przekonany że urodzę wcześniej :))

dziunka , natalunia ...
niestety musicie poczekać jeszcze trochę....
oby nie za długo;-) ale miejmy nadzieję że będzie wszystko ok...:tak:

ja się zastanawiam co ze mną....:sorry: ale nie chce mi się rozpisywać... jutro termin....
więc poczekam

Ale ile mozna czekac? :sorry: ja to niedlugo dostane jakiegos swira jak zaraz nie urodze :confused2:

ja po wizycie u GP niezadowolona....:confused2::sorry:
norma...

czekałam półtorej godziny gdzie przede mną była tylko jedna osoba , która rownież czekała długo..
a do innego lekarza cała przychodnia ludzi w tym czasie zdążyła się przyjąć:eek::confused2:

no i się dowiedziałam że wszystko ok...i jak zacną się bóle to mam jechać prost do szpitala:sorry:
dziękuję... jakbym niewiedziała co robić w takiej sytuacji:sorry::eek:

reklama
ekhm :) czasami (tak po 5 godzinnym ataku kolki) mysle sobie: a moglabys byc jeszcze w brzuchu! Chce spac... :-);-):tak:

:-D znam to :-D czasem sie pocieszam wlasnie tym, ze mozemy sobie z moim A posiedziec w spokoju w kuchni, cos ugotowac, pogadac, Julka w tym czasie po internecie sobie biega, ogolnie full relaks :-D a jakby byla juz mala na swiecie to by niestety tak rozowo nie bylo ;-)

ja po wizycie u GP niezadowolona....:confused2::sorry:
norma...

czekałam półtorej godziny gdzie przede mną była tylko jedna osoba , która rownież czekała długo..
a do innego lekarza cała przychodnia ludzi w tym czasie zdążyła się przyjąć:eek::confused2:

no i się dowiedziałam że wszystko ok...i jak zacną się bóle to mam jechać prost do szpitala:sorry:
dziękuję... jakbym niewiedziała co robić w takiej sytuacji:sorry::eek:

No, to sie dowiedzialas tyle co ja wczoraj :sorry: przynajmniej jakiegos lekarza na oczy widzialas bo mnie nie dopuscili :sorry:

Do góry