reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Jestem po KTG i usg... Na poród się nie zapowiada. Do 20 mam spokojnie chodzić, a później - okaże się co dalej. Jak to ujęła Pani doktor: może to być jutro a równie dobrze 22... Mała szaleje - na KTG w ciągu pół godziny 31 ruchów!!!!! Miałam jeden skurcz 50%, który trwał około 2 minut. Od poniedziałku codziennie mam się stawiać na KTG.

reklama
dziunka , natalunia ...
niestety musicie poczekać jeszcze trochę....
oby nie za długo;-) ale miejmy nadzieję że będzie wszystko ok...:tak:

ja się zastanawiam co ze mną....:sorry: ale nie chce mi się rozpisywać... jutro termin....
więc poczekam

byłam dziś u gina nie zbadał mnie nawet tylko tętno maluszkowi sprawdził. W poniedziałek ide do szpitala a we wtorek cc NARESZCIE no chyba że sie coś zacznie wcześniej.

Witam kobitki!!! Dziś byłam u gina i okazało się, że już pojawiły sie skurcze na KTG i że jest rozwarcie na jeden palec... Czy to znaczy, że to kwestia kilku dni czy tez można dłużej chodzić? Jakoś mi nic nie powiedział a ja ciapa też się nic nie zapytałam... :sorry:

Witam kobitki!!! Dziś byłam u gina i okazało się, że już pojawiły sie skurcze na KTG i że jest rozwarcie na jeden palec... Czy to znaczy, że to kwestia kilku dni czy tez można dłużej chodzić? Jakoś mi nic nie powiedział a ja ciapa też się nic nie zapytałam... :sorry:
niektóre dziewczyny mają tak, że szyjka rozwiera się przez jakiś czas i dopiero następuje poród. IzaBK chodziła około 2 tygodni z 2 cm rozwarciem :)
a niektóre są zamknięte i jak szyja zaczyna sie rozwierać to za parę godzin poród. Nie ma reguły, niestety :no:

ja to jestem ciekawa co bedzie za opis pod suwaczkiem jak bedzie 43 t :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

No Malinie już to nie grozi. Prawdopodobnie jutro wywołują :))))

reklama
ja mam rozwarcie na 3cm od ok 20pazdziernika i co nic sie nie dzieje:-(wiec nie ma reguly...u Ciebie moze to byc kwestia dni a mozesz przenosic tj ja:-(

Do góry