reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

A u mnie jest ten problem że gin praktycznie w ogóle nie patrzy na datę z OM bo miałam bardzo nieregularne i często miałam tak, że spóźniała mi się @ 10 dni, a na następny miesiąc miałam o 5 dni wcześniej:sorry2: Sama nie wiem w który termin mam wierzyć, bo i tak od września miałam luteinę i magnez bo szyjka skrócona i rozwarcie na 0,5cm. Wydaje mi się jednak że wiem kiedy zaszłam w ciążę, staraliśmy się 2 miesiące i raczej pilnowałam tego kiedy się "przytulaliśmy" jak to mówi mój gin:) więc licząc od tego dnia to termin miałabym na 24.11. A nadzieje mam cały czas na to, że urodzi się szybciej bo ja już mam serdecznie dość.

reklama
Kochane moje, wrocilam od gina.
I o maly wlos go nie udusilam...jestem zamknieta na 4 spusty!!!! Nic nie zanosi sie na to ze urodze w tym tygodniu, i on wrozy mi na chwile obecna ze moge przenosic do 2 tygodni :szok: szyjka zamknieta, 2 cm, czop tez jest...:wściekła/y:
Do tego odebralam wyniki na paciorkowca, i oczywiscie go mam :wściekła/y:
12-tego listopada mam przyjsc na ktg i dalsze zwolnienie, o ile szybciej nie urodze, ale on w to watpi. A ja zaczynam wierzyc, ze jestem sloniem, ktory chodzi w ciazy 2 lata. Za to dzidzia ma 3500g :tak:

Kochane moje, wrocilam od gina.
I o maly wlos go nie udusilam...jestem zamknieta na 4 spusty!!!! Nic nie zanosi sie na to ze urodze w tym tygodniu, i on wrozy mi na chwile obecna ze moge przenosic do 2 tygodni :szok: szyjka zamknieta, 2 cm, czop tez jest...:wściekła/y:
Do tego odebralam wyniki na paciorkowca, i oczywiscie go mam :wściekła/y:
12-tego listopada mam przyjsc na ktg i dalsze zwolnienie, o ile szybciej nie urodze, ale on w to watpi. A ja zaczynam wierzyc, ze jestem sloniem, ktory chodzi w ciazy 2 lata. Za to dzidzia ma 3500g :tak:

dziunka już tu były na tym forum takie zamkniete na 4 spusty:happy2: i różnie to się kończyło:-)

Wiem, wiem, tym sie pocieszam, no ale, mowie wam, ja mam wiecznego pecha ;-)

Aha, jak to jest z tymi terminami porodu? Bo mi sie wydawalo ze mam termin na 8.11 wg ostatniej @. A polozna uswiadomila mi (po 9 miesiacach:-D), ze termin wg om mam na 5.11 czyli dzis, a z usg jest na 8.11. Wiec pytam sie gina czego mam sie trzymac. I powiedzial ze tylko i wylacznie mam patrzec na termin z usg. A jak bylam w ciazy z Julia to kazali mi patrzec na termin wg ostatniej miesiaczki :eek: no i zglupialam :eek: a faktycznie wtedy mialam wg usg na 05.01, wg om na 17.01, a urodzilam 19.01. i dalej glupia jestem i nie wiem o co chodzi :eek:

mój każe mi patrzeć na termin z om ale mówi że jeśli miałam dłuższe cykle to że może się to jeszcze troszkę opóźnić :))

Jak bym miała patrzec na termin z USG to powinnam juz urodzić a nic nie zapowiada:)
Ot duża dzidz i tyle

reklama
Do góry