reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

czesc dziewczyny
ja juz dzisiaj po wizycie..maly wazy juz 3300 wiec niezla z niego kluska bedzie :-) ostatnio tez mialam takie bule brzucha jak na okres i nieregularne skurcze i okazalo sie ze szyjka skrociła sie o 1cm ale gin twierdzi ze nie ma paniki i widzimy sie tak jak bylo planowane na cc 13 listopada...:rofl2: wiec zostalo mi jeszcze troche ponad 2 tyg ...chociaz mam wrazenie ze moje dziecko wszystkich oleje i wyjdzie szybciej:-D

reklama
Cóż - kolejny dzień, kolejne wiadomości - jeśli rozwarcie się powiekszyło od poniedziałku (a pewnie tak - w nocy odszedł czop śluzowy, to wcześniejsze to były dopiero poczatki czopa) to jutro rodze. O 10.00 jestem umówiona na Polnej z moją położną. Zaczynam się bać...

Passing bedzie dobrze :tak::tak::tak:
niesamowite ze moze jutro maluszka przytulisz ... :)

My wczoraj bylismy na wizycie - wg gin usg nie ma co robic bo wszystko dobrze juz bylo, mala dobrze przekrecona, serduszko tez odpowiednio lomocze...
Na razie nic sie nie skrocilo itp, ale jak zapytalam to niestety spodziewac sie w terminie w polowie listopada, to powiedziala ze wody plodowe moga juz za godzine nawet odejsc, bo wszystko jest juz przygotowane wiec tylko czekac... no i nie mamy juz terminu u niej wyznaczonego... tylko w razie czego prosto do szpitala... :szok::szok::szok: czy to jak wody zaczna odchodzic czy jakby skurcze lapaly czesciej niz pare razy w ciagu dnia....

u nas w laboratorium niby 5 dni ale jak dzwonil moj W to mu powiedzieli ze nawet po 3 dniach moze dlatego ze robi sie to bezposrednio w laboratorium a nie u gina
tylko, że w tym badaniu to się hoduje różnego rodzaju bakterie: tlenowe, beztlenowe... stąd badanie musi trwać tyle ile trwa.
u mnie na obu wynikach jest: bakterii nie wyhodowano... więc pytam się lekarza: jak to? i ona mi wytłumaczyła- stąd taka rozpiętość w czasie...

włąśnie wróciłam z wizyty. Zadnych zmian, dalej 2 cm rozwarcia. Badanie bolesne jak diabli i krwawe... jeśli dotrzymam do jutra, to mam przyjechac na USG oceniające wiekość płodu i stan łożyska. Gin przewiduje, że po tym USG da mi skierowanie na wywołąnie na SOBOTE:eek: wtedy na mur beton urodziłabym w niedziele.... czyli 1.11. no bardzo zabawne...

hej dziewczyny ja juz wrocilam..u malego wszystko ok..ja mam rozwarcie na 3cm ale zero skurczy na ktg...poza tym maly nie chcial sie ruszac podczas zapisow ktgogolnie wszystko jest ok...wazy ok 3300..brzucho boli i nie wiem czemu nie bylo skurczy na ktg...ale znam takie przypadki ze nie ma zapisu skurczy na ktg a rozwarcie sie robi:-)takze czekam co sie bedzie dalej dzialo:-)​

Iza nie martw sie znajac moje szczescie tez zalapie sie na 1.11..wiec nie bedziesz sama:-)

Dzisiaj miałam wizyte w przychodni a tam - mega wysokie cisnienie - 156/95
Zaraz lece na powtórkę, no i bedziemy myslec co dalej. dzieki bogu moja lekarka z tych co sie przejmuja co u irlandzkich lekarzy jest niestety żadko spotykane..
Mówi ze jesli sie utrzyma takie wysokie ciśnienie to do szpitala bedzie mnie kierowac :eek:
No i oczywiście - bylam w mieście i zapomniałam o soku z aroni...
Ależ tu sie ostatnio duzo dzieje - juz nei nadążam za wami wszystkimi..

Gin przewiduje, że po tym USG da mi skierowanie na wywołąnie na SOBOTE:eek: wtedy na mur beton urodziłabym w niedziele.... czyli 1.11. no bardzo zabawne...

Iza nie martw sie znajac moje szczescie tez zalapie sie na 1.11..wiec nie bedziesz sama:-)

hihih nie bede sama :D :)) juz mi lepiej :))
a w sumie dobrze tak o urodzic urodziny mozna zrobic np 31 pazdzienirka bo 1 to wiadomo wolne i dzieciom odrazu halloween zrobic hehehe :)

wymyslam juz jak moge :) i pocieszam sie tym 1 :)

włąśnie wróciłam z wizyty. Zadnych zmian, dalej 2 cm rozwarcia. Badanie bolesne jak diabli i krwawe... jeśli dotrzymam do jutra, to mam przyjechac na USG oceniające wiekość płodu i stan łożyska. Gin przewiduje, że po tym USG da mi skierowanie na wywołąnie na SOBOTE:eek: wtedy na mur beton urodziłabym w niedziele.... czyli 1.11. no bardzo zabawne...
Iza znając życie to teraz akcja się przyspieszy i może do jutrzejszego usg nie dotrwasz!
Trzymam kciuki!

reklama
wróciłam właśnie z wizyty... Tomus waży ok 3100, wiec niemało... wszystko w porzadku, tylko, jak to lekarz określił "szyjka słabo, ale jeszcze trzyma" :-)
jak tylko zaczął USG, zrobił pomiary i nagle sie uśmiecha :))) patrze na monitor i myślałam, że nie wytrzymam :))) mój synuś z zaciętą minką ssał palucha... dużego paluch od stópki :-D no nigdy nie przypuszczałam, że będzie mi dany taki widok :-D

miłego wieczorku dziewczynki!!! :)))

Do góry