reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Szyjki brak (juz nie mam), rozwarcie ponad 2 cm, mala "przyparta" cokolwiek by to nie oznaczalo, zeszla do kanalu calkowicie.

Mam lezec przez tydzien (chociaz do 2 listopada) a potem... moze wypasc w kazdej chwili bo obecnie trzyma sie jedynie na pecherzu plodowym. Jak odejda wody mam leciec od razu i nie czekac (tak samo jak zaczna sie skurcze) bo jak sama stwierdzila - najtrudniejsze juz za mna (skrocenie szyjki, zejscie dziecka i poczatek rozwarcia). Mala wazy 3 kg :) Nastepna wizyta 6 listopada ale nawet ona (gineo) nie wierzy ze do niej dojdzie...

trzymaj się , jesczze choc parę dni :-)

hmm... ja też mam 2 cm rozwarcia, ale mój gin mi zalecił wysiłek, seks itd, ja to wszystko grzecznie robię i nic.. a Ty nic w tych rzeczy nie robisz, a jeszcze leżeć musisz... :baffled: toż to jawna niesprawiedliwość jest :tak:

reklama
passingby no nieźle !!!!!!!!!!!!!!!

Ja również po wizycie. Dzidzi waży 2950, z moją morfologią niezaciekawie, także ponownie żelazo mam brać. Na badaniu dowcipnym ginka bardzo zdziwiona, Maleństwo strasznie nieziutko ma już główkę, wręcz na spojeniu łonowym, także zaczyna powoli działać;-)Szyjka się jednak nie rozwiera, także ginka przewiduje, że do 2 tygodni raczej nic nie powinno się zmienić, no ale 100% gwarancji nie daje :tak: Dała mi do zrozumienia, że mam sobie odpuścić różne metody przyśpieszania porodu, bo dla dziecka najlepiej, jak urodzi się w okolicach 40 tygodnia. Zwolnienie dała mi tak na wszelki do 19 listopada (terminowo powinnam urodzić 17). No i niestety po badaniu znowu plamię wrrrr, ale najważniejsze, że z Dzidzi ok :-)

Też się dołączę do "powizytowych":tak::tak:..
U mnie mała waży 2,5 kg, wody płodowe w zaniku, szyjka skróciła się do 1,5cm, macica przygotowana na skurcze, a dzidzia też jest "przyparta" na dole jak u Passingby..
Ginka kazała mi dużo leżeć i nic nie robić:wściekła/y:, ale i tak powiedziała, że raczej nie donoszę do końca (miałam mieć termin na 21 listopada)..No i zero sexu:-:)-(..

Jak czytam jak Wam się szyjka skróciła, rozwarła czy też że czop odchodzi nie mówiąc już o skurczach to się zastanawiam co ze mną:confused: Nie mam żadnych wyżej wymienionych oznak, a do terminu 10 dni:dry:
Ja u siebie zauważyłam tylko, że jak więcej się poruszam to mnie wieczorem boli .... hmmmmm zastanawiam się jak określić co mnie boli, bo mnie cały dół boli i tu nie chodzi o brzuch ale o wszystko co jest między nogami:cool:

Passingby to niezła ta twoja wizyta!!! To szykuj się!!! Cholera, to na prawdę na dobre się zaczęło :)))) Tyle przygotowań, rozparwek i w ogóle i nagle koniec ciąży???? i nowy etap!!!! Ja wysiadam z tego pociągu :))))

Jak czytam jak Wam się szyjka skróciła, rozwarła czy też że czop odchodzi nie mówiąc już o skurczach to się zastanawiam co ze mną:confused: Nie mam żadnych wyżej wymienionych oznak, a do terminu 10 dni:dry:
Ja u siebie zauważyłam tylko, że jak więcej się poruszam to mnie wieczorem boli .... hmmmmm zastanawiam się jak określić co mnie boli, bo mnie cały dół boli i tu nie chodzi o brzuch ale o wszystko co jest między nogami:cool:
nie jestes sama moja droga...mi zostalo mniej wiecej tyle samo i tez nic......:confused: ale ja sie pocieszam, ze moze omina nas te wszystkie skorcze itp i poprosu jak sie zacznie to sie zacznie....:happy2:

nie jestes sama moja droga...mi zostalo mniej wiecej tyle samo i tez nic......:confused: ale ja sie pocieszam, ze moze omina nas te wszystkie skorcze itp i poprosu jak sie zacznie to sie zacznie....:happy2:
Anian
No i więcej nas takich... :tak::tak: My z katrenki już przyjełysmy taką teorie ze po prostu "ten typ tak ma" i już. A powiem wam ze dzis z mama rozmawiałam i mówiła że też nie pamieta skurczy przepowiadajcych..
Ciągniecie w dole i kłócie w okolicach pochwy tez mam ale to raczej nie taki typowy skurcz...
A moze go nie poznaje? hmm:dry:

Anian
No i więcej nas takich... :tak::tak: My z katrenki już przyjełysmy taką teorie ze po prostu "ten typ tak ma" i już. A powiem wam ze dzis z mama rozmawiałam i mówiła że też nie pamieta skurczy przepowiadajcych..
Ciągniecie w dole i kłócie w okolicach pochwy tez mam ale to raczej nie taki typowy skurcz...
A moze go nie poznaje? hmm:dry:
jedyna rzecz jaka ostatnio zauwazylam to, ze w nocy boli mnie brzuszek jak na @ ale nie baaardzo mocno no i klucie jak by mi ktos szpilke wbijal tam w srodku podejrzewam, ze to szyjka...

cieszę się, że nie jestem sama....z Patulą w sumie też nie miałam żadnych objawów wstępnych, 5 dni po terminie odeszły mi w szpitalu wody i już się cieszyłam, że na 100% za max.24h zobaczę moje dziecko....
teraz chyba nie chcę czekać aż 5 dni....ale pożyjemy to i zobaczymy...

reklama
Anian, ja bym wolala tak jak Ty:tak:
W pierwszej ciazy jak cos sie u mnie zaczelo dziac to na drugi dzien juz urodzilam. Szybko, bez stresu, a tak to wciaz zastanawiam sie, czy to juz czy nie...:baffled:
Wolalabym z zaskoczenia:tak:

Do góry