reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja bym bardzo zyczyla,zeby wlasnie tak bylo wszedzie naprawde rewelacja,lektatora niemusze kupowac bo u nas sie wypozycza z apteki.Do szpitala niemusze nic brac!!!wszystko jest,poprostu wszystko,gdyby mnie tak wzielo to moge isc,ale wiadomo chce miec swoje pizamy,szczoteczke do zebow itd.Oni daja ciuszki dla dziecka,pampersy orginalne kosmetyki penathen,majtki siatkowe i podpaski dla mnie Itd
Na korytarzu stoi kawa,rozne rodzaje herbaty ,owoce,masz wybor co chesz jesc i pic na sniadanie obiad kolacje wypytuja cie akurat na sniadanie jest szwecki stol robisz co chesz i ile chcesz,zawsze deser,woda gazowana lub niegazowana pod dostatkiem i to niebylejaka firma tylko jedna z najlepszych.
Kazdy w szoku ja tez ,tym bardziej ze w pl trzeba nawet papier do dupy brac,a tu wszystko jest.

Mojego kuzyna zona rodzila teraz w Niemczech i jak mi przyslali zdjecia, to nie wierzylam ze to szpital :szok: lozeczko piekne dla malenstwa, on mial tez lozko kolo zony, no ogolnie brak slow.

reklama
witajcie laseczki ja juz po wizycie i sprawa wyglada tak ze glowka wyczuwalna podczas badania i jest juz bardzo nisko oraz juz mam 2cm a nawet jak sie uprzec 3cm rozwarciaTakze kochane lekarka nie daje mi szans na porod w listopadzie...obstawia ze do konca mca juz bede miec synusia kolo siebie za tydz mam kolejna wizyte jak dotrwam.
w piatek ide do fryzjera zeby jakos wygladaca zaraz zabieram sie za prasowanie i ukladanie w szafie ciuszkow malego..musze torbe dopakowac oraz naszykowac ciuszki na wyjscie.No ale pozyjemy zobaczymy kiedy to synek zdecyduje sie na wyjscie:-)

witajcie laseczki ja juz po wizycie i sprawa wyglada tak ze glowka wyczuwalna podczas badania i jest juz bardzo nisko oraz juz mam 2cm a nawet jak sie uprzec 3cm rozwarciaTakze kochane lekarka nie daje mi szans na porod w listopadzie...obstawia ze do konca mca juz bede miec synusia kolo siebie za tydz mam kolejna wizyte jak dotrwam.
w piatek ide do fryzjera zeby jakos wygladaca zaraz zabieram sie za prasowanie i ukladanie w szafie ciuszkow malego..musze torbe dopakowac oraz naszykowac ciuszki na wyjscie.No ale pozyjemy zobaczymy kiedy to synek zdecyduje sie na wyjscie:-)

:szok::szok::szok:
wszytskie maja rozwarcia itp ... a ja nic :eek::eek::eek: eh fajnie wam mamuśki :) to wiesz ze blisko mozesz zapiac wsyztsko na ostatni guzik i do meza do lozka wskakuj :)

No Kilolku, ku mojej radości powiedziała, ze nie ma wskazań do cc i że spokojnie powinnam urodzić sn :happy::happy::happy:
Ja myślę, że kluczowy jest chyba obwód główki, a nie masa:unsure::unsure:
no w suumie tak ale mój w zesżłym tygodniu miał 3600 i głowkę 35,5 i lekarz powiedzial,ze wielka ta glowa i do terminu moze być większa od głowy Kubusia a ten jak sie urodził miał 37cm i cąły czas o tej cesarce... grrr ale w sumie pocieszylam się tym,z ę Twoja gin ma inne zdanie, bo moze w takim wypadku jak dojadę do szpitala to moze tam też będą mieli odmienne zdanie niż moj gin.

Kilolek, no właśnie moja gin mnie zaskoczyła bardzo, bo :confused2::-p... A pytałam ją wyraźnie o cc (tym bardziej że sporo wód płodowych, co też podobno najlepsze nie jest przy sn) a ona mi powiedziała że w razie czego jakby nie dawało rady, to cc zawsze w ostateczności można zrobić, ale ona nie widzi wskazań:happy:... A ja też jestem pozytywnie nastawiona na sn:tak::happy:

ja też po wizycie. Rozwarcie się powiększyło i jest na 2 cm. Na KTG skurczy się narysowało aż 6 podczas 20 min... ale słabe one jakieś :confused2:
gin nie dał już wiecej antybiotyku, za to przepisał seks bez gumki dwa razy dziennie, rano i wieczorem :eek:
i jutro na usg żeby przepływy zbadać...

reklama
Nie wiem czy ktos ma numer do Oliwki.
Ja mam do Gieoski wiec jakby co będę ją nękać czy juz urodziła, no i Dziubaska będę nękać :-)

Iza BK- serio lekarz zalecił sex żeby poruszyć dzidzię ? :-)
To Ty rodzisz jednak naturalnie prawda?

Do góry