D
dziunka24.
Gość
No to dzieki, troche sie uspokoilam. Bo myslalam, ze Wy ciagle na ktg chodzicie a ja nic ![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziunka, ja miałam ktg jak byłam w szpitalu i raz jak gin nie umiała tętna znaleźć.
A ja po wizycie i wiem wszystko:
mały waży około 4000g, obwód głowki 35,7
nie jest owinięty pępowiną
łożysko nie starzeje się póki co, doppler w porządku
wód nadal sporo - 19AFI, ale tym już się nie przejmuję
A rozwarcia ani trochę. Szyjka długa, twarda, zamknięta
.
A ja miałam plan 25 X rodzić!!!![]()
Powiedzcie mi jak to jest z tym ktg?
Wizyte mam 22 pazdziernika, wiec wtedy sie go spytam, ale powiedzcie orientacyjnie ile razy mialyscie juz to ktg?
U mnie ktg robi sie chyba od 30 tg ciazy,ja mialam juz trzy razy robione,mam na kazdej wizycie.Zreszta u mnie wizyta wyglada tak:
Odrazu do toalety zrobic siusiu do kubeczka i sprawdzaja na paskach czy jest ok
potem do laboratorium gdzie mi pobieraja krew z palca ,waza,mierza cisnienie,zadaja pytania typu czy puchne itd
potem podlanczaja mnie do ktg ,i przewaznie wychodzac,wchodze do gabinetu gina gdzie mowie jak sie czuje,robi mi przeglad i usg (ale niezawsze)
Teraz juz od wlasnie 30 tyg mam wizyty co 2-3 tyg
U mnie ktg robi sie chyba od 30 tg ciazy,ja mialam juz trzy razy robione,mam na kazdej wizycie.Zreszta u mnie wizyta wyglada tak:
Odrazu do toalety zrobic siusiu do kubeczka i sprawdzaja na paskach czy jest ok
potem do laboratorium gdzie mi pobieraja krew z palca ,waza,mierza cisnienie,zadaja pytania typu czy puchne itd
potem podlanczaja mnie do ktg ,i przewaznie wychodzac,wchodze do gabinetu gina gdzie mowie jak sie czuje,robi mi przeglad i usg (ale niezawsze)
Teraz juz od wlasnie 30 tyg mam wizyty co 2-3 tyg