reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

KaM twoja dzidzia ma 3 kg przy takim małym brzuszku i to w 34 tygodniu ciąży ????? :-)

Andari spróbuj się nie martwić, czekaj na kolejne usg, w necie zawsze piszą na wyrost o jakis objawach...........

Kasiula masz kawał dziecka w sobie !!! Gratuluję :-)

reklama
Cześć dziewczyny:)
zgłaszam się po wczorajszej wizycie. więc tak: USG niestety nie mialam więc maleńkiej nie widziałam:( tętno jak zwykle oki, wyniki morfologii i moczu w sumie ok poza małą anemią która trzyma sie jak rzep i nie chce się odczepić:)
Co do szyjki to znowu się skróciła do 2cm ale lekarz mówi że ok i nie ma się czym przejmować. Rozwarcia brak:) natomiast bardzo niepokoją go te skurcze które miałam przy nim, mam wykupic luteine dopochwowo i magnez b6. Luteine mam 2x1 natomiast mg b6 2x 2 tabletki. Gdyby skurcze nie uspokoiły się do tyg. to mam zgłosić się do niego jak najszybciej. No i mamy 1 główne polecenie: wytrzymać do końca miesiąca:-)
Mała jest jeszcze w miare wysoko a te skurcze są spowodowane moją wrażliwą macicą. Zalecił oczywiście odpoczynek i dużo leżeć.

Tyle od nas.

Andari 3maj się tam i nie zamartwiaj na zapas, na pewno wszystko z Maleństwem jest ok a fakt faktem na necie można wyczytać niesamowite historie przerazonych mam które przeżywają bardziej niż wymaga tego rzeczywistość. Musisz mieć do tego dystans. Jesteście pod dobrą opieką i zaufaj lekarzom, zamartwianie się tylko pogorszy wszystko, pamiętaj że Twoje szczęście odczuwa nastrój mamusi:) głowa do góry bo będzie dobrze!! 3mam kciuki za Was.

Ostatnia edycja:
anadri, a skad ty wogole wiesz o tych wodach? ja mam taki duzy brzuch a wodach tutaj nawet nikt nie wspomnial, tak samo zreszta jak o rozwarciu czy dlugosci szyjki. chodzisz do polskiego gina?

Ja tez nigdy od swojego lekarza nie slyszalam o wodach, szyjce i rozwarciu. Pewnie dlatego ze on nalezy do tego typu lekarzy ze jesli jest wszystko ok to nic nie wspomina i nie sieje paniki na zapas. On wogole malo mowi. :szok: W sumie to ja nic nie wiem o swojej ciazy oprocz tego ze wszystko jest ok. Zadnych danych, cyferek nic;-)

KaM twoja dzidzia ma 3 kg przy takim małym brzuszku i to w 34 tygodniu ciąży ????? :-)

Andari spróbuj się nie martwić, czekaj na kolejne usg, w necie zawsze piszą na wyrost o jakis objawach...........

Kasiula masz kawał dziecka w sobie !!! Gratuluję :-)
:tak::tak::tak: dokładnie tak.... sama się zdziwiłam i pytałam lekarki ale ona powiedziała że tak jest dzidzia ułożona że akurat mam mniejszy brzuszek...
stąd też mi zmienili termin porodu:sorry: po raz kolejny i wysłali na badanie cukru.....

anadri, a skad ty wogole wiesz o tych wodach? ja mam taki duzy brzuch a wodach tutaj nawet nikt nie wspomnial, tak samo zreszta jak o rozwarciu czy dlugosci szyjki. chodzisz do polskiego gina?

chodze do angielskiej poloznej z NHS. polozna skierowala mnie w trybie pilnym na usg do szpitala bo w ciagu 2 tygodni moja macica powiekszyla sie z 34 na 38 centymetrow !! przez to nie mogla rowniez ustalic dokladnej pozycji dziecka.
no i na usg zbadano dokladnie wielkosc maluszka (powiedziano mi tylko ze jest w normie, a z ekranu zapamietalam jak mierzyla glowke - ma 33 cm.), a jak badala objetosc wod, to od razu powiedziala, ze przekraczaja duzo norme i musze czekac na lekarza. :-(
nie wiedzialam ze to takie moze byc powazne. ale jak lekarka zaczela mi mowic co to moze byc to sie jej poplakalam. ona do mnie, ze spokojnie, ze musza zrobic badania i sprawdzic na koljenym usg, ale jak mam sie nie martwic do 20 pazdziernika? tak sie nie da ...

poza tym powiedziala ze grozi mi cesarka, bo maly ma bardzo duzo miejsca i moze zmieniac pozycje w kazdej chwili. co z reszta osobiscie czuje w brzuszku bo raz kopie po lewej, raz po prawe, raz pod zebrami, a raz centralnie w pecherz. a dzis zaczelam 36 tydzien. ciaza donoszona. moge zaczac w kazdej chwili co nie jest wykluczone bo od kilku dni CZUJE BOL KOSCI MIEDNICY JAKBY SIE ROZCHODZILY NA BOKI.

Ostatnia edycja:
reklama
a no wiem mamusie kochane :)

po wizycie jestesmy ja i 100% SYN :) a mialam obawy ze mi córka wyjdzie znow hehehe ale widzialam klejnoty rodzinne :) i nie da sie zwalic na nic innego :)
moje Syn wazy okolo 3329g hehe wg usg 38i3 lekarz mowi ze moge i jutro rodzic ze wsyztsko jest dobrze chociaz on jest pewny ze donosze napewno :) jak dobrze pojdzie dzidzius bedzie mial okolo 4 kg :] wielkolud malutki :)
to podobnie jak mój. A jaki ma obwód główki?

A ja nie wiem ile mam wód. Na każdym wydruku z usg mam prawidłowe ale żadnych liczb tam nie ma.

Do góry